Garmin vívosport Large Zwart (Grijs, Zwart) Review

17 juni 2020, laatste update op 28 juni 2023, 477 views Rapporteer

Mooi klein ding, fijn die GPS, software geeft veel informatie, slaapmonitor optie is fijn, werking slaapmonitor zeer matig, opladen onbetrouwbaar

Pluspunten

• GPS
  • ANT+
  • Analoge klok (persoonlijke voorkeur)
  • Slaapmonitor

Minpunten

• Raakt soms verbinding kwijt
  • Software uitgebreid maar warrig
  • Bandje snel beschadigd (vlekken/krassen)
  • Bandje voelt kwetsbaar, vervangende band niet te vinden
  • Spinning niet ondersteund (alleen buiten fietsen)
  • Oplaadkabel onbetrouwbaar

Na mijn Apple Watch (1e serie zonder GPS) wilde ik een eenvoudige activity tracker maar wel met GPS.
Bij selectie kwam deze eigenlijk als enige optie boven, momentopname natuurlijk.
Doordat deze ook ANT+ ondersteund kan ik hem ook op de loopband bij Basic Fit gebruiken, mooie bijkomstigheid. EDIT: dit heb ik niet werkend gekregen op genoemde loopband.

Ik heb deze smartwatch tweedehands overgenomen en dat maakt de prijs erg aantrekkelijk :-)
Nadeel is wel dat er al beschadigingen op het gladde deel van de band zitten, deze is moeilijk mooi te houden.
Omdat het mij met name om de functionaliteit gaat heb ik daar geen probleem mee.

De software op mijn iPhone is heel uitgebreid maar soms blijf je zoeken naar de juiste plek om een functie in te stellen.
Het overzicht van alle activiteiten is heel mooi, je slaapcycli en je stress en hartslag, je sportprestaties.
Dit overzicht alleen al maakt mij blij dat ik de Apple Watch achter me heb gelaten.
En door de batterijduur van 7 dagen (behalve bij GPS-gebruik) heb je hem altijd om tijdens het slapen en heb je een mooi (maar beperkt accuraat) overzicht van je slaap.

De Vivosport ondersteunt helaas geen spinning, kies je fietsen dan is dat automatisch buiten met GPS.
Je kunt wel achteraf je sportsessie aanpassen om dit te registreren.

Mijn kleinzoon trekt graag aan het bandje en ik ben bang dat dit op enig moment kapot zal gaan.
En vervangende bandjes worden niet aangeboden, wel een nadeel.

Feitelijk voldoet deze tracker meer aan mijn eisen dan de Apple Watch eerder.
Heeft met name te maken met buiten sporten en GPS.

Soms raakt het horloge zijn Bluetooth verbinding kwijt. Dit los ik op door de Bluetooth op mijn iPhone even uit te schakelen en daarna weer in te schakelen.

Aanvulling 28-06-2023:
Door het vele sporten is mijn hartslag vrij traag, mogelijk is dat de oorzaakvan een erg slechte registratie van slaap waardoor die eigenlijk onbruikbaar is geworden :-(

Roeitrainer-oefeningen kun je alleen bijhouden als cardio (algemeen). Als je hem daarna in de applicatie aanpast dan kun je echter niet het aantal slagen ingeven waardoor de standaard schermweergave een lege waarde laat zien. Erg jammer dat roeien niet als aparte optie te zien is, lijkt geen goede technische reden voor.

Batterij is nog steeds uitstekend 3 jaar later!
En ook het bandje houdt het goed vol, alleen de rubberen ring om het bandje vast te zetten heb ik moeten vervangen.
Waterdichtheid heb ik een paar keer getest. Je kunt ermee zwemmen, maar soms zorgt de aanraking met water er wel voor dat er van alles gebeurt op je scherm.

De oplaadkabels zijn SLECHT! Van de 4 die ik in huis heb zijn er maar 2 die (meestal) werken zonder dat er een aanwijsbare reden voor lijkt te zijn waarom ze het niet doen. En soms zie je na uren aan de kabel dat hij dus gewoon niet heeft geladen.

Al met al voel ik steeds de neiging om een heel duur ander horloge te kopen om me vervolgens af te vragen waarom ik dat zou doen, deze heeft alles wat ik nodig heb.

Heb jij ook een Garmin vívosport Large Zwart (Grijs, Zwart)?