Gebruikers

Score: 4
10 reviews

Duux Whisper Statief Ventilator

Prijs
€ 104,15
Specificaties Ventilator - Bekijk alle specificaties
Bekijk alle reviews

Duux Whisper Statief Ventilator Review

+1
NTwoO 16 juni 2020, laatste update op 17 juni 2020, 15.046 views Product gekocht

Duux Whisper Statief Ventilator

Grappig klein ventilatortje die zijn duivelse streken in het donker laat zien.

Pluspunten

  • Fluisterstil
  • Bijna traploos instelbaar

Minpunten

  • Bouwkwaliteit is matig
  • kleiner uitgevallen dan ik dacht
  • Bediening is gammel en onbetrouwbaar
  • afstandsbediening is met infrarood, dus richten is nodig
  • Ventilator is nauwelijks zonder lichtbron te bedienen
  • Ventilator is misschien stil, maar mijn vrouw maakt een hoop herrie tijdens bediening

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 1

Inleiding

In onze slaapkamer is de warme dagen echt kleurrijk. Bij de geringste warmte wilt vrouwlief de ventilator aan hebben. Ik kan heel slecht slapen door dat gebrom en ligt dan de hele nacht mijzelf te vermoeien en sta dan als een beer met een zere kies op. Het leven is nou niet gelijk een ramp, maar hier mag zeker verbetering in komen.

Al jaren zit ik te loeren naar stille ventilatoren. Torenventilatoren blazen de overgrote meerderheid van hun lucht tegen de voet van het bed. Er zijn ook andere stille ventilatoren, met name de Rowenta heeft mijn oog in het verleden gepakt, maar door gebrek in beschikbaarheid is hij vorige zomer niet in de slaapkamer gekomen. Lezend door de zomertips viel mijn oog op een lovend review over een Duux. Met zijn DC motor en veel bladen die mooi gevormd is waren de beloftes van lage ruis wel zeker haalbaar. Kon wij zomerwalhalla vinden? Moedig bestelde ik een Duux. De versie met accu en app leek mij echt een gedoe. Werkt goed voor een paar jaar, maar dan is de accu lam en zit jij met een ellendeboel. Neewat. Doe mij maar een snoertje en zo eenvoudig mogelijk. De basisuitvoering werd het dus voor een eurootje onder de honderd.

Unboxing

De ventilator kwam in een betrekkelijk compacte doos. Al snel werd de dunne plastic bouwkwaliteit wel zichtbaar. Er was meer assemblage nodig dan wat ik had verwacht voor een ventilatortje van 99 euro. Laten wij eerlijk zijn met elkaar... Het is een motortje op een voet met ene plastic ventilatortje op het asje van de motor. Alles voelt licht en breekbaar aan. Ik heb de ventilator in zijn hoogste stand gezet, maar het is maar een heup hoogte model. Geen staand ventilator en geen tafelmodel. Een echte twijfelaartje... Nou... Meer hierover in de volgende hoofdstuk

Bouwkwaliteit

Zoals hierboven vermeld is alles flinterdun en licht. Veel van de componenten lijken wel slim ontworpen te zijn om van de lichte bouwkwaliteit toch maximale sterkte te halen. De unit staat echt maar 88cm hoog en met een bladdoorsnede van ongeveer 40cm is het hart van de ventilator maar op 70cm. Een beetje hoge bed resulteert dus in een bries tegen de matras aan en niet over het bed heen. Nu is de ventilator nog op een voetstukje, krukje of een stapel papier te plaatsen, maar come on! dit kan toch net een tikkeltje beter jongens! Misschien was de doelgroep kantoren oid. Deze zult prima naast een bureau staan. Voor veel slaapkamers is hij echter net een maatje te klein.


De umpalumpa naast een reguliere ventilator. Genomen vanaf het bed.

Bediening

De ventilator zit wel bomvol features. De optielijst lijkt echt op een brainstorm heisessie, maar geen filter over de ideeën. Hierbij horen
  • intensiteit in 26 stappen (van 13-50dB)
  • Maximale luchtstroom van 710m3/h
  • Zwenken in het horizontaal en verticaal
  • Nacht functie
  • Natuurlijke lucht functie
  • Timerfunctie
Het klinkt allemaal heel mooi en veel van de features zijn zo gek nog niet. Voor iemand die bijvoorbeeld last heeft van een constant gebrom is de natuurlijke luchtfunctie wel fijn. De ventilator varieert zijn snelheid dan ogenschijnlijk stochastisch waardoor het meer rustgevend is. De nachtmodus schakelt een al vrij achte gloed van de bediening uit zodat de meest lichtgevoelige nachtvlinder nog lekker kan slapen. Horizontaal kantelen is een beetje standaard op meeste ventilatoren, maar dit kleine lilliputter heeft duidelijk behoefte om toch nog ergens op te blazen en ga dan ook verticaal kantelen. Al deze features zijn prachtig, als het te bedienen valt.

Wat bediening aan betreft zijn er 2 mogelijkheden met deze instapmodel. De afstandsbediening en de druk/draaiknop die ook als display dient. De afstandsbediening is met infrarood, maar het voelt alsof jij met een laserpointer werkt. 3 graden naar links of rechts en bediening wordt onmogelijk. Daar kan ene geduldige techneut nog zijn draai in vinden, maar voor vrouwlief? Nah. Deze krijgt alle noorse goden over zich heen om 2 uur 'snachts, lekker is dat...

Kom ik een donkere kamer binnen en denk ik "Ah, ik ga even de snelheid iets omhoog krikken" . De afstandsbediening is zonder licht lastig te vinden, dus denk ik... "Wacht eens even.... bediening met de draaiknop kan ook prima, toch?" Nou? Vergeet het maar. De stochastische bediening van de natuurlucht is duidelijk ook in de bediening. Iedere actie is resulteert of in een stapje van de snelheid of in de wijziging van een setting. Voor jij het weet is verticale kanteling ingeschakeld en wordt de nachtvlinders tegen het plafond wakkergeblazen... Hoe krijg ik nu dat stomme ding weer terug naar horizontaal? Mmm. Pielen pielen pielen en na een potje pokeren heb ik de toevalstreffer weer zo ingesteld dat hij terug naar beneden draait... Oops... Daar gaat hij door de horizontaal en met een Royal Flush in de hand van Duux maak ik geen kans en draait de ventilator door het nulpunt en waait naar de vloer... De voorste rooster die ik zeker wist goed naar gesloten positie te hebben gedraaid floept eraf en klettert op de grond met een onaangename geluid. Het licht gaat aan... JA! Daar is de afstandsbediening! Nu kan ik het met die bedienen!

Nu zou het kunnen dat jij dit leest en licht giechelt (of je bier/koffie/melk komt je neus uit), maar ik ben nog niet overtuigt dat mijn vrouw hier de humor van inziet. (Ik laat haar nog lezen, misschien vindt zij dit wel leuk ;)

Edit: Tijdens inpakken voor de retour zag ik dat er een schroefdraad onderaan de voorste rooster zat. Deze schroef was niet in mijn verpakking, maar met die op zijn plaats was de hele actie met de voorste rooster wellicht niet gebeurt.

Tot slot

Onze Duuxie is nu in onze kamer. Als hij niet zijn beste pokerhand uithaalt, dan weet hij wel ons een suutjes nachtrust te bezorgen. Vooralsnog blijft het schattig klein snoepje naast het bed staan en hopen wij dat haar tenger lichaampje het niet in korte tijd begeeft. Toch kan ik never nooit deze met droge ogen aan een andere aanbevelen. De fluisterstille werking is wel een waarheid en daarom mag zij blijven. Ik had echt net iets beter verwacht voor dit geld.

Als alternatief zou ik toch naar de Rowenta kijken. De Rowenta Turbo Silence Protect Stand draait bij zijn laagste stand op 50dB (vergelijkbaar met de hoogste stand van de Duux) maar pompt dan 55 cuub/min. Dat is 3300 m3/h! De Turbo Silence Extreme heeft een nachtstand die 35dB produceert, maar ik verwacht wel meer luchtstroom bij die stand.

Nu dat ik het zo bekijk ga ik toch de Duux terug sturen en een Rowenta bestellen...

EDITS:

  • 17-06-2020: Toevoeging over vermiste schroefje voor de voorste rooster

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Duux Whisper Statief Ventilator?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (31)

Wijzig sortering
Ik vind deze review behoorlijk oppervlakkig en subjectief geschreven. Heb dit product zelf ook en kan alleen maar pluspunten opnoemen. De belangrijkste eigenschap van een ventilator is dat hij STIL moet zijn en ik ben er nog geen tegen gekomen die stiller is dan de Whisper van Duux. De reviews op Bol, Coolblue, Mediamarkt etc. liegen er ook niet om. De Rowenta die jij benoemt heb ik ook geprobeerd maar maakt beduidend meer geluid dan de Duux. Ik ken daarnaast niet veel ventilatormerken met een verlichte afstandbediening dus het feit dat je de afstandsbediening niet kunt vinden in je eigen kamer en het rooster niet goed hebt gemonteerd (schroefje aan onderkant bevestigen, staat in de handleiding) maakt dit geen negatieve eigenschap van het apparaat. Bij mij kwam er in ieder geval geen van de dranken uit mijn neus en ik vind ik het vooral een te jolig geschreven review.
Reageer
Speciaal lid geworden om een mening over mijn productreview te geven en hem oppervlakkig te bevinden? Dan ben ik toch benieuwd of jij nog de pen gaat oppakken om zelf een review te schrijven...
Reageer
Als het niveau van het geproduceerde geluid de belangrijkste factor van een ventilator is........ dan maakt het niet uit welke je koopt als je hem maar uit laat staan.......

Prima review overigens, ik kan er wat mee, ik hou niet van flimsy plastic spullen.

Edit: mening toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door SnowLeopard op 23 juni 2020 19:30]

Reageer
Dank voor de feedback. Goed om te horen dat jij er wat aan hebt. Hier hecht ik meer waarde aan dan de comment van @Tisokik die vermoedelijk toch alleen een vertegenwoordiger van de maker is die ontevreden is met een negatieve review.
Reageer
Geen probleem, hoor. ieder zijn mening. Ik wist van tevoren dat een wat ludiekere schrijfstijl een aantal tweakers tegen de borst zou stuiten. Dat geeft niet. Voor die heb ik het ook niet geschreven.

In mijn verpakking zat het schroefje niet, maar tijdens inpakken gisteravond zag ik dat er een schroefdraad zat om de voorste rooster te bevestigen. Het was ook nog de bedoeling om de review bij te werken met dit aandachtspuntje.

Volgens de specs is de Rowenta wel een stuk luider, maar in de laagste stand pompt hij toch meer lucht dan de Duux in de hoogste stand.. Vlgs de specs dan. Ik ga het meemaken. De Duux heeft voor mijn doeleinden ook alleen effect boven stand 20, dus de ventilator heeft voor mijn gevoel maar een klein bereik waarin het niet echt genoeg lucht verplaatst.

Grappig dat jij zoveel lovende reviews noemt. De andere modellen van deze reeks kreeg ook niet de hoogste scores hier op Tweakers..

Hoop dat jij wel dingen kunt vinden om over te lachen in je leven. Het is gezond en kan geen kwaad. Als jij niet om deze kunt lachen is het vast niet je smaak. Dat kan natuurlijk ook. Ik lees iig graag je review als hij geplaatst is.

[Reactie gewijzigd door NTwoO op 17 juni 2020 12:39]

Reageer
Je bent wel vol van jezelf niet, het is allemaal niet zo grappig als je denkt.
Het is meer een persoonlijk verhaaltje met zodanig veel ludiek bedoelde uitspraken en gezegdes dat het geheel moeilijk en rommelig leest.

Vermoed dat jij de enige bent die om 'deze' kan lachen.
'Ik lees iig graag je review als hij geplaatst is'.
Maar dat hoeft toch helemaal niet, je doet net of het een verplichting is. Het is iets voor de hobby of tegen de verveling, en als je dan een gare review plaatst is de kans groot dat je kritiek krijgt. Kun je wel over smaak beginnen maar je hebt hier weinig goeds gedaan en reageert behoorlijk gebeten.

Begrijp niet helemaal waarom en voor wie je dit getypt hebt.
Reageer
Als je van tevoren wist dat je een IR afstandsbediening niet fijn gaat vinden waarom koop je dan niet de Smart versie?
Die kan je overal bedienen met je telefoon. Maargoed ik verwacht dat die ook niet voldoet aan jouw wensen. Ik heb de Duux Whisper Flex Smart en ben er zeer tevreden over, stil, mooi dezign, groot genoeg wat mij betreft. Wel prijzig. Omdat het werkt via het Tuya platform heb ik hem gekoppeld aan Home Assistant en daarmee via Siri te bedienen 😝
Reageer
Sorry hoor je kan deze review niet serieus nemen als deze Tweakers als minpunt aangeeft ‘kleiner dan ik dacht’ staan toch afmetingen op de doos en in de specificatie van de leverancier op website! Maar goed ik na zoeken op internet over algemeen zeer goede reviews en ik neem eigenlijk de reviews wel altijd serieus van Tweakers. Dus in de Bijenkorf het product in volle werking gezien. En ja hij was kleiner dan ik dacht....nee natuurlijk niet 80 cm is 80 cm. Hij draait oscilleert prachtig stil en heerlijke wind. Dus gekocht en erg blij mee na mijn Nvidia SHIELD de beste aankoop sinds jaren. Stand comfort erg lekker waarbij ventilator natuurwind nabootst door zachter en harder te gaan en van verschillende kanten.
Reageer
Geniet lekker van je aankoop, zou ik zeggen!
Reageer
Thnx maar ik hoop dat je eens bent dat ‘kleiner dan ik dacht’ wel erg een non minpunt is. Op marktplaats ook een keer gehad, negatief beoordeeld omdat die kleiner was dan foto leek terwijl er de cm bijstond.
Reageer
Ik heb er nog even over nagedacht en vind het toch een punt om te melden. Als men een ventilator verkoopt als "Staand model" dan staat er een zekere verwachting tegenover. Dat wordt niet aan voldaan. Sure, het staat wel ergens op een spec sheet, maar ik ben vast niet de eerste die daar overheen leest. Mensen mogen er best bewust van zijn en in mijn toepassing is Duux zijn interpretatie van een "staand model" onvoldoende. Ongeveer ieder ander fabrikant van Action/Lidl tot de Rowenta die wij nu hebben is van verwachte formaat.
Reageer
Hey @NTwoO !

Leuke review :)

Ik heb het product zojuist onvangen - maar dan de versie die met mobiel te bedienen is. Installatie is werkelijk een eitje, ook het wifi koppelen. Ik had wel gehoopt dat ik met de telefoon de gewenste hoek kon instellen. Dat kan wel, maar dan in de vorm: swing tot op de juiste plek en dan swing uit, niet 'ga naar die plek'.

Het voorste schroefje onderaan zat bij mij ook niet in de verpakking overigens.

Er komt wel redelijk wat wind uit, en ben best te spreken over het design. Hij is wel iets minder stil dan ik dacht, al ben ik wellicht aan het mierenneuken want ik verwachtte stil-stil. Ik zat er naast en hoorde de ventilator draaien, zeg maar.Nadere inspectie leerde dat er iets onbalans in de fan lijkt te zitten want rond stand 13 trilt de kop lekker mee met de fan. Dat hoort denk ik niet helemaal, maar is niet heel extreem verder. Zie jij die onbalans ook?

Vannacht een nachtje er mee slapen, kijken hoe dat gaat.
Reageer
De onbalans had ik ook bij mijn tweede (yep tweede gekocht slaapkamer zoontje😊). Bij mij zat de knop waarmee je de fan vastzet iets schuin en niet strak erop gedraaid. Dit gedaan daarna geen onbalans meer. Laat de hittegolf maar komen, op slaapkamer inderdaad via app de swing juist gezet en op nachtstand, alleen horizontaal en standje 2 is heerlijk. Woonkamer zet ik hem op natuurlijke wind ook erg fijn.
Reageer
Ik merk dat elke keer als het toestel 'uit de stroom' is geweest... hij verdwijnt uit mijn duux app. Hebben jullie dat ook?
Reageer
Net ontvangen en in elkaar gezet. Hij is veel stiller dan onze oude en verplaatst nog aardig wat lucht. Wel is de bouwkwaliteit inderdaad erg twijfelachtig, zeker voor dit geld. Het plastic voelt als een action product. Ook de draaiknop werkt nou niet echt soepel en zit op een onhandige plek, de afstandsbediening en het houdertje zijn echt heel gammel. Het is dat hij zo stil is anders was hij al weer terug de doos in, nu geef ik hem even een kans binnen de afkoelperiode.

[Reactie gewijzigd door Mr.SiniSter op 13 augustus 2020 20:17]

Reageer
Wij hebben sinds een maand geleden de Rowenta vu5770 in huis. Deze is ivm de bouwkwaliteit van de Duux toch wel een panservoertuig. De voet is behoorlijk zwaar en alles is stevig hufterproof. Toch heeft ook deze veel nadelen. De ventilator is niet zo stil als de Duux. Wel is de luchtstroom veel sterker. Tussen stand 1 en 2 voelt ongeveer vergelijkbaar met de Duux op max toeren. De motor is een AC motor dus dat levert wel meer geluid dan de DC motor van de Duux. De lampjes zijn irritant vel en vereiste plakband om dat in de slaapkamer haalbaar te krijgen. De oog van de ir afstandsbediening is wel veel hoger wat bedienen met de afstandsbediening makkelijker maakt vanuit het bed. Op volle toeren is deze echt veel en vele malen krachtiger. Een review moet nog volgen, maar deze haalt voor mij niet meer dan 3 sterren. Hij was wel tot een blijvertje te hacken...

Welke ventilator zou wel de pijp kunnen roken? De Dyson a 400-650 euro? Dat zijn ruim mobiele airco prijzen, zeg! zelfbouw met 230mm case fans misschien? Plafondventialtor? Ik weet het zo zeker nog niet.
Reageer
Al een nieuwe ventilator @NTwoO?
Reageer
Hahaha! leuk dat jij het zo volgt. :) Zoals hierboven genoemd is de de Rowenta tot blijver gehackt en doet hij wel trouwe dienst in deze dagen. Heb jij zelf al een aankoop gedaan of ben jij zoekend?
Reageer
Gisteren de Rowenta Turbo Silence Extreme Plus VU5870 besteld via Bol, komt zometeen binnen. Ik ben erg benieuwd, de lat ligt laag.

Hij dient als vervanging van een 2 jaar oude Solis Fantastic 750, een absolute bagger ventilator. Er zit een groot scherm (+-10x2cm) op dat niet te dimmen valt en bovendien totaal overbodig is. Zo is er een animatie van een draaiende ventilator wanneer de ventilator aanstaat.... alsof dat niet duidelijk wordt door de wind die er vanaf komt. Bovendien zit er een metalen kooi om de ventilator met dunne stalen spijlen en (hoe houd je het voor mogelijk) deze spijlen resoneren op de laagste stand waardoor het staal fluit. Als je hem oppakt heb je ook het gevoel dat het hele zaakje in elkaar stort.
Reageer
Hahaha! klinkt op een ervaring!
Reageer
Leuke review! Ik verbaas me alleen een beetje dat ik schijnbaar de enige ben die een groot probleem heeft met het zogenaamde stille van deze ventilator. Hij blaast inderdaad heel erg stil en daarvoor heb ik hem ook gekocht, maar ik heb inmiddels hier het vierde exemplaar staan omdat ze allemaal, stuk voor stuk een tikkende behuizing hebben. Dat wil zeggen dat elke keer als hij naar links of naar rechts oscilleert, hoor je een of soms wel 2, 3 tikken uit de poot komen. De eerste keer gebeurde dat pas na enkele maanden, maar de laatste 3 hebben het allemaal vanuit de doos zo gedaan.

Ik was er zo zat van dat ik hem opengeschroefd heb en het blijkt dat er een kabel van de voet naar de kop gaat die eigenlijk los in de behuizing hangt. Elke keer als de ventilator naar links of naar rechts gaat, wordt die kabel aangetrokken en rolt die langs de binnenkant van de poot wat dus zorgt voor een vervelend geluid. Eindelijk heb ik na 50x (!) op en neer mailen met Duux voor elkaar gekregen dat ik hem terug mag sturen en dat ik het geld terug krijg.

Ik had zo graag gehad dat deze ventilator dit issue niet had want tot nu toe heb ik geen enkele ventilator gevonden die ook maar in de buurt komt van het geluidsniveau van deze op het stilste niveau.
Reageer
Interessante input die jij hier geeft. Idd, de Duux is wel ongekend stil. Er zijn niet echt alternatieven op de markt die in de buurt komen. Wel is het zo dat bij een zekere verplaatsingscapaciteit turbulentie gewoon een rol begint te spelen en dat resulteert altijd in drukgolven, dus geluid.

De kabelprobleem is wel een aparte. Het is een brokje input die wel voor andere gebruikers interessant zou kunnen zijn. Bij draaiende delen is het altijd een uitdaging om de kabels goed te krijgen, maar het is wel mogelijk. Ben benieuwd wat het ontwikkelteam hierover weten te vinden. Ik kan mij voorstellen dat er ook genoeg zijn die bij problemen met pendelen gewoon het pendelen uitzet.
Reageer
Ik heb het inderdaad bij ze aangegeven, maar ik moet nog zien of ze er iets mee doen. De service lijkt op het eerste gezicht wel goed, maar na een aantal mails merk je wel dat ze de geschiedenis niet doorlezen en daardoor fout op fout stapelen. Ze wilden mij, ondanks ik hun wees op de permanente aard van dit issue namelijk een losse kabel, nogmaals een nieuwe ventilator toesturen omdat ik pech zou hebben gehad bij de andere 4 8)7

In principe is het vrij makkelijk te fixen door de kabel aan de bovenkant van de kop vast te zetten in de behuizing zodat deze niet in de voet beweegt maar in de kop zelf, waar hij minder snel ergens tegenaan stoot. Ik zit nu te wachten tot de Clean Air Optima CA-404w bezorgd wordt. Zal wel iets minder stil zijn, maar met klein formaat, 24 standen, en DC motor zal het vast niet veel onder doen voor de Duux.

[Reactie gewijzigd door MarcoDaz op 6 juli 2021 10:26]

Reageer
Hi! Ik ben voor komende zomer ook op zoek naar een goede stevige en stille ventilator. Bedankt voor je review, die was erg behulpzaam! Ik ben erg benieuwd naar je ervaring met de Clean Air Optima CA-404w. Ik twijfel namelijk ook om deze te bestellen! Wat is jouw ervaring hiermee in vergelijking met de eerder geteste ventilatoren? Dankje alvast! :)
Reageer
Hoi! Ik heb toevallig de Clean Air Optima CA-404w aan staan op het moment. Hij is een stuk minder stil dan de duux en die van mij heeft een vervelende bromtoon op stand 1. Hij is wel oke als ventilator overdag als er toch al omgevingsgeluiden zijn, maar als je gewend bent aan een Duux Whisper dan zou ik het niet doen.

Dat gebeuren met de clean air en negatieve ionen merk ik trouwens niet zo veel van. Heb een beetje het idee dat dat een marketing praatje is.

Het oscilleren ging in het begin prima en geruisloos, maar maakt nu wel iets meer lawaai. Zal ook wel weer een kabel zijn die aan de binnenkant van de behuizing schuurt. Al met al zal het nog wel even duren voordat er een echt muisstille ventilator met oscillatie stand zal zijn ben ik bang dus is dit (duux en de Clean Air Optima CA-404w) wel zo ongeveer het meest stille. Van wat ik geprobeerd heb dan. Stand 26 is trouwens ook echt goed hard. In de toekomst zou ik ook nog wel eens een Vornado willen proberen.

edit: Ik begrijp dat met luchtverplaatsing altijd wat lawaai komt. Het lawaai waar ik het over heb is voornamelijk lawaai uit het apparaat zelf, de motoren, behuizing, maar in sommigge gevallen ook de ventilator bladen zelf die door hun hoek of door hun grootte geneigd zijn meer lawaai te maken dan de vele kleine blades van de Duux.

[Reactie gewijzigd door MarcoDaz op 18 mei 2022 12:14]

Reageer
Twijfel, twijfel, twijfel.. Desondanks de verschillende reviews toch heel erg sterk aan het nadenken om toch een Duux te gaan halen. Ik ben wat dat betreft helaas een moeilijke slaper, en kan dus ook geen extra bijgeluiden waarderen. HELP! 8)7
Reageer
Halen, proberen. past de schoen? Iekker doorkachelen (of uitblazen). Heb jij toch het gevoel dat er geen soden aan de dijk wordt gelegd door de duux? Dan gewoon retourneren...
Reageer
Inmiddels retour gestuurd. Hij begon een soort 'knik' geluid te maken, op het moment dat de ventilator dus verticaal ging blazen. Ik heb alles los gehad, en kort nagekeken maar ik kon niks geks vinden. Opzoek naar een nieuwe ventilator dus :)

EDIT: ik had de Whisper Flex Ultimate aangeschaft.

[Reactie gewijzigd door Joriempie op 10 augustus 2022 13:32]

Reageer
Jammer dat het geen klik was ;) succes met je zoektocht.
Reageer
Ik heb inmiddels 4 gehad van de witte Duux Whisper met zwarte rotor. Allevier zelfde probleem: tikkend geluid bij horizontaal zwenken, zowel links en rechts als hij het uiteinde bereikt, tikt hij voordat hij weer terug gaat.
Erg irritant, vooral in de slaapkamer.
@MarcoDaz ik lees nu dat ik exact hetzelfde probleem heb als jij! Maar BCC heeft nu al 2x omgeruild, ik ben al 4 modellen verder, allen hetzelfde probleem!

Omdat ik echt geen alternatief weet, en jij dit ding al eens van binnen hebt bekeken vraag ik me af: is dat draad niet te plakken met plakband aan binnenkant behuizing?
Wat was Duux hun reactie precies?

Geld terug lijkt me echt geen probleem want BCC doet daar niet moeilijk over. Maar dan heb ik nog geen goede stille ventilator :(

@NTwoO ben benieuwd of je dit uiteindelijk ook hebt ervaren of dat je inmiddels een alternatief hebt gekozen? Harder dan de Duux hoeft voor mij echt niet, dat lijkt juist het sterke punt van Rowenta.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 22 augustus 2022 16:29]

Reageer
Balen om te lezen dat je het zelfde probleem hebt! Ook ik had meerdere keren een nieuw exemplaar, maar het is gewoon een design fout. Ik kon niks bedenken wat het probleem met de kabel binnen in de poot kon fixen. Ik heb lijm geprobeerd en volgens mij ook een stukje tape, maar dat werkte helaas niet. Ik heb mijn geld terug gekregen en mocht de ventilator houden. Ik gebruik hem nog regelmatig, maar dan niet meer zwenkend. Ik zet hem stil op de laatste stand en laat de ventilator dan net iets boven mij blazen. Bevalt me aardig goed.

De reactie van Duux deed me niet vermoeden dat ze wisten waar ik het over had of zelfs dat ze er in geinteresseerd waren.
Wat vervelend om te horen dat ook deze tweede ventilator het krakende geluid maakt! Wat ontzetttend aardig dat je zo meedenkt en hebt gekeken waar het aan zou kunnen liggen, dit ga ik zeker doorgeven aan het technische team. We willen je natuurlijk wel helpen, dus zou je misschien een video willen maken van deze klacht? Dan kan ik kijken of ik een nieuwe omruiling kan regelen, wellicht is drie keer scheepsrecht :)
Hier foto van het probleem https://i.imgur.com/uY2vUSg.png Die kabel die de poot in gaat trekt bij elke keer dat de ventilator naar links of rechts beweegt, iets aan waardoor deze langs bepaalde delen in de poot schuurt.

[Reactie gewijzigd door MarcoDaz op 22 augustus 2022 20:07]

Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.




Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee