Samsung Galaxy A71 Prism Crush Zilver Review
Dit is een goede allround smartphone met natuurlijk wel een paar verbeterpunten.
Minpunten
- Vingerafdruk werkt redelijk op zijn best
- Maximaal volume speaker
- Plastic body is niet lelijk maar voelt wel minder stevig
- 4G bereik minder dan alle voorgaande toestellen
Recentelijk heb ik mijn Nokia 8.1 ingeruild voor de Samsung A71. Hier zijn mijn bevindingen na ongeveer een maand gebruik.
Positieve punten
Het scherm is goed en een mooie verbetering t.o.v mijn voorgaande Nokia 8.1. De afleesbaarheid bij fel licht is ruim voldoende. Ik vind de kleuren mooi.
De accuduur vind ik prettig. Met redelijk intensief gebruik van social media, browser, een enkele game als Real Racing 3 en PUBG mobile) haal ik zo'n 1,5 dag. Opladen is met de snellader geen langdurige bezigheid.
De snelheid van de SD730 komt vlot over en samen met de 6GB werkgeheugen is de dagelijkse bruikbaarheid voor mijn gevoel bovengemiddeld.
Iets minder positieve punten
De vingerafdrukscanner. Ik wist van het relatieve drama dat de A50 en A70 konden veroorzaken. Toch valt het me gezien de verhalen van deze voorgaande generatie smartphones nog mee. Ja, de vingerafdrukscanner is veel minder accuraat dan eigenlijk elke fysieke knop onder of aan de achterkant van het scherm die ik heb ervaren. Maar zorg je dat de vinger goed plaatst, dan werkt het best goed. Verbeterpuntje voor Samsung: er kunnen maar 3 vingers ingescand worden.
Bereik 4G. Het viel me op dat in vergelijking met andere toestellen het 4G bereik in huis onder dezelfde omstandigheden minder is. Niet dat verbinding wegvalt, maar het viel me op.
De speaker zit al redelijk snel tegen zijn maximale volume aan en dan heb ik het gevoel de omgeving bepaald niet weg te blazen. Met oortjes is dit geen issue.
De plastic achterkant. Ik kom van een glazen en metalen baksteen en dan is een plastic apparaat even wennen. Is het echt erg? Welnee. Tot nu toe is de krasgevoeligheid beter in orde in vergelijking met metaal.
Samsung One UI. Twijfelachtig puntje, ik geef het toe. Mijn voorgaande toestellen waren allemaal voorzien van stock Android en dan is Samsung even wennen. Met Nova valt alles prima naar eigen smaak aan te passen. Er zijn een paar apps die je niet kunt verwijderen maar in de weg zitten doen ze niet.