Sony Xperia 10 II 128GB Zwart Review
13 juni 2020, laatste update op 5 juli 2020, 1.592 views
Rapporteer
Product gekocht
Om te zien een van de mooiste toestellen naar mijn mening, er is om op 370 euro uit te komen bespaard op een aantal dingen maar wat mij betreft de verkeerde. Hij heeft een mank scherm, erg slechte camera’s en is behoorlijk traag.
Pluspunten
- OLED scherm
- Symetrisch ontwerp
- AptX-HD en LDAC
Minpunten
- Scherm bij lage helderheid
- Zeer matige camera's
- Erg langzaam
2 van 5 sterren (Slecht)
Ik gebruik mijn telefoon het meest voor web browsen, Reddit, en de krant lezen. het lange 21/9 verhouding is daar verrassend goed geschikt voor, alle info op 1 scherm. De beeldverhouding zorgt er ook voor dat het toestel ondanks de 6" erg smal is waardoor ik hem stevig kan vastpakken (met mijn kleine handen).
De camera's zijn zeer matig van kwaliteit, mijn vorige Nokia 7 plus die 2 jaar oud is maakte betere foto's. Ook duurt het even voor de telefoon focust, wat bewegende dingen fotograferen onmogelijk maakt. Wel fijn dat er nu 3 camera's zijn, gewoon/telelens/groothoek.
De snelheid van het toestel kan ook veel beter, mijn Nokia 7 plus is wederom beter op dit vlak. Als een app geladen moet worden is dat trager dan ik gewend ben, je ziet dan bijvoorbeeld de elementen van een webpagina of app opbouwen. Moeten wachten tot de browser laad, om vervolgens te moeten wachten op het laden van een webpagina is echt niet meer van deze tijd. Ik wil Nu.nl toch echt binnen 5 seconden zien.
Andere pósitieve eigenschappen:
- heeft een hoofdtelefoon uitgang
- heeft een IP65 en IP68 rating, dus waterafstotend
- ligt lekker in de hand, smal en erg licht
- geen notch maar gewoon een kleine bezel boven en onder
- nauwelijks aangepaste Android 10
Ik heb deze vooral gekocht omdat ie prachtig is, en omdat deze de Bluetooth codecs van mijn hoofdtelefoon en oordopjes ondersteund.
Belangrijke opmerking: ik heb mijn eerste toestel moeten terugsturen omdat deze bij lage helderheid donkere ui elementen groen weergeeft. Deze nieuwe heeft daar ook last van. Soort black crush, maar dan groen, zie bijgevoegde foto’s
Update: ik heb vanwege bovenstaande reden ook het 2e toestel teruggestuurd.
Update 2: ik heb een witte van een andere winkel en die heeft dezelfde problemen.
3x dezelfde klachten dus. Ik ga ook deze terugsturen.