Beyerdynamic Lagoon ANC Explorer Review

12 juni 2020, laatste update op 12 juni 2020, 241 views Rapporteer

Gemaakt van goedkoop plastic. Je hoort de gewrichten knarsen. De DT770 uit de '80s is beter met metalen band. Lagoon is krap om de oren. De knijpkracht is ook strak. Geen verstelling mogelijk. Oorkussens zweten. Deze kan ik nooit de hele dag dragen. Bij aankomst was de ANC knop kapot.

Pluspunten

• Uitstekend geluid
  • goed genoeg ANC
  • featureset beter dan momentum of wh1000xm3

Minpunten

• draagcomfort
  • defect bij aankomst
  • knarsend plastic

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Mooie klank, goed genoeg op ANC gebied, maar bouwkwaliteit en draagcomfort blijven ver achter.
Ik ben gewend een DT770 te dragen en zou die met gemak de hele dat kunnen dragen. Maar ja; die heeft geen microfoon, is niet draadloos en heeft geen ANC. Heerlijke koptelefoon voor relatief weinig geld en bestaat bovendien al sinds de jaren '80. Je zou zeggen dat het bedrijf dat die dingen nog steeds op de markt weet te houden iets weet van hoe je een koptelefoon maakt.
Nu heb ik de Lagoon op basis van features en recensies gekozen boven een Sony WH1000Xm3 en Sennheiser momentum 3. Features kun je zelf vast al wel online vinden en vergelijkingen ook. Maar wat er nog niet op internet staat is dit:
De Lagoon voelt aan alsof hij gemaakt is van goedkoop, knarsend plastic. Als je loopt of beweegt, hoor je de gewrichten knarsen. Nasty. Dat terwijl de ruim half zo dure DT770 van duidelijk betere kwaliteit is en een metalen band heeft. Daarnaast is de Lagoon krap om de oren. De oorschelpen passen nog maar net om mijn oren heen. De knijpkracht is duidelijk groter dan die van de DT770 en voelt strak op mijn hoofd. Geen verstelling die daarbij helpt. Het materiaal van de oorkussens, een of ander veganistisch leder, is zweetverwekkend. Deze kan ik zeker niet de hele dag dragen.

Heb je echt een klein en koud hoofd, ben je ongevoelig voor materiaalkeuze? Dan nog is er een probleem: het knopje om de ANC op 0, 1 of 2 te zetten was defect bij aankomst. Kwaliteitscontrole probleempje. Niet zo best.

En dat voor zo'n €270. Dat is niet slecht, dat is waardeloos.

Heb jij ook een Beyerdynamic Lagoon ANC Explorer?