KlikAanKlikUit Draadloze deurbel met draadloze drukknop (ACDB-7000AC) Review

floriszz
9 juni 2020, laatste update op 1 februari 2021, 2.811 views Product gekocht

KlikAanKlikUit Draadloze deurbel met draadloze drukknop (ACDB-7000AC)

Redelijk voordelig in aanschaf, makkelijk te installeren en configureren, maar matige kwaliteit.

Pluspunten

• Eenvoudig te installeren
  • Eenvoudig te configureren
  • Handig push bericht icm ics-2000
  • Meerdere melodieën in ics-2000 te koppelen

Minpunten

• Matige kwaliteit deurbel drukker
  • Slechts geheugen voor 4 koppelingen
  • Hoogste volume bel wat laag

3 van 5 sterren (Voldoende)
Gekocht en geïnstalleerd in april 2018 samen met een extra zender(deurbel druk knop) en direct aan elkaar en tevens aan de ics-2000 gekoppeld, zodat er ook push berichten naar een mobiel device gestuurd kunnen worden die de trust of klikaanklikuit app heeft geïnstalleerd.

De push berichten werken over het algemeen goed, zowel op Apple als Android. Soms komt een bericht wat vertraagd binnen, maar dat kan aan veel dingen liggen natuurlijk.

De beller moet vrij hard en niet te kort op de druk knop drukken wil de bel gaan en/of een push bericht gestuurd wordt.

Na een jaar begon het doorzichtige glaasje al te vergelen. Nu na ruim 2 jaar zijn ze volledig geel en vertonen haarscheurtjes. Het duurt denk ik niet lang meer voordat de kapjes er af vallen.

Bij 1 drukknop zender ging de batterij al binnen een jaar leeg. Vervangen gaat zo moeilijk, dat het klopje dat de batterij op z'n plek houdt afbrak. Het was niet harder winter of heel koud en ik heb best gevoel voor fragiele dingen. Omdat de batterij dus anders niet meer blijft zitten, moeten oplossen met een schroefje en alu plaatje.

De ontvanger kan op meerdere melodieën en volume ingesteld worden. Het maximale volume is nog altijd niet zo luid dat je het een verdieping hoger of lager ook hoort als de radio of tv aan staat of tijdens koken met afzuigkap.
Als de stroom er af geweest is, staat de bel weer op default melodie en volume.
Edit 1feb2021: Bovenstaande klopt volgens mij toch niet. Gewoon tot nu toe nooit echt goed begrepen hoe het ding werkt. Waarschijnlijk door de zeer beknopte regel in de handleiding hierover. Die alleen het volgende zegt in stap 2 van het koppelen van een 'drukker' aan de bel;
"U kunt per zender (drukknop, bewegingsmelder,
deur/raam sensor) een apart volumeniveau
instellen, door deze vooraf te selecteren."

Wel met wat geklooi ben ik er denk ik achter gekomen hoe het echt werkt.
1) Druk zo veel mogelijk keer op de melodie knop tot je de melodie naar keuze hebt.
2) Vervolgens zo veel mogelijk keer op de volume knop tot je het volume naar keuze hebt(waarschijnlijk de luidste).
3) Vervolgens 1sec op de koppelknop
4) Als laatste op de deurbel knop.
Dan is de deurbel gekoppeld met de melodie uit stap 1 en volume uit stap 2.

Deze ontdekking bracht me op een ander idee. Namelijk het koppelen van de deurbel in de ICS-2000 steeds met een andere melodie(en volume). En dat werkt!
Omdat de deurbel helaas maar met 4 devices kan koppelen kan je dit helaas maar 4x doen. Omdat ik mijn 2 deurbel knoppen rechtstreeks en via de ICS-200 had gekoppeld, kon ik dit in eerste instantie slechts 2x doen.
Dus heb ik de deurbel eerst gereset.
Nu heb ik 4 deurbellen in ics-2000 met verschillende melodieën en volume. Deze kun je via rules gebruiken voor de deurbel knoppen, maar natuurlijk ook voor talloze andere leuke triggers!

Echt jammer dat de ACDB-7000C maar 4 koppelingen aan kan. Hierdoor kan je helaas niet alle 5 de melodieën in ics-2000 gebruiken.

Heb jij ook een KlikAanKlikUit Draadloze deurbel met draadloze drukknop (ACDB-7000AC)?

Ik heb vergelijkbare ervaringen met de drukknop, deze maakte al binnen een paar maanden slecht kontakt waardoor bellers twee of drie keer flink moeten drukken voor de bel eindelijk gaat. Veel bezorgers zijn dan al afgehaakt en proberen het bij de buren.
De bel uit elkaar schroeven en de contacten oppoetsen met wat contactspray helpt, maar de vraag is voor hoe lang.
De knop heeft een IP44 klassificering, dat houdt in dat het ding tegen een spatje regen kan, maar vocht en condens hebben vrij spel. Deze drukknop is dus niet geschikt om in weer en wind te hangen maar moet op een beschut plekje geplaats worden. Ik heb er daarom een plastic beschermkapje over geplaatst maar de binnenkant voelt bij koud en regenachtig weer natter aan dan ik zou willen.
Thanks voor het omschrijven van het koppelen van 1 gong met meerdere tonen via de ICS-2000! Stoorde me al een tijdje dat ik alleen adhv een push bericht kon zien welke bel er werd ingedrukt. Nu eindelijk even de tijd (2 minuten) genomen om het op te lossen!