Panasonic Lumix DC-G90 + 12-60mm f/3.5-5.6 Zwart Review
9 juni 2020, laatste update op 9 juni 2020, 586 views
Rapporteer
Product gekocht
De G90 heeft een 20,3 MP sensor en standaard focus-stacking. Je kunt een externe microfoon en koptelefoon aansluiten. Stevige grip en extra knoppen op de body voor het instellen van de belichting, drive-modus of focus-modus. Tenslotte is de camera bestand tegen een buitje. Neem wel een extra batterij mee.
Pluspunten
- Fijne ergonomie, goede grip, handige knoppen
- Microfoon en koptelefoonaansluiting
- Prettige zoeker, oled displays
- Stof en spatwaterdicht
Ik fotografeerde al enige jaren met de Panasonic GX80. Fijne camera, veel mogelijkheden. Ik merkte echter dat de ergonomie niet helemaal bij mij paste. De grote broer G80 ligt beter in de hand. Toen de opvolger daarvan, de G90 op de markt kwam heb ik, mede omdat ik inmiddels ook al enkele extra MFT lenzen had, de kit met 12-60 lens aangeschaft. Even heb ik de G9 overwogen maar zag de meerprijs niet voldoende gerechtvaardigd.
Qua mogelijkheden ontlopen GX80 en G90 elkaar niet veel, de G90 heeft een grotere sensor en standaard focus-stacking. Ook beschikt deze camera over aansluitingen voor een externe microfoon en koptelefoon. Heel prettig is dus de stevige grip en de extra knoppen op de body waardoor je voor het bijstellen van de belichting, het instellen van de drive-modus (4K) of focus-modus niet in het menu hoeft te duiken.
De zoeker is prettig te gebruiken voor brildragers en het vrij uitklapbaar oled-scherm is mooi en handig. Met de Panasonic app verbind je je smartphone draadloos met de camera voor bediening op afstand of het overzetten van foto's. Tenslotte is de camera bestand tegen een buitje.
Neem wel een extra batterij mee. De camera wordt geleverd met een externe oplader maar je kunt de batterij ook in de camera opladen.