:strip_exif()/m/677957/1JQHVE1Uz5nWGDVkAEMYxvtt8qrZBvluneaMQEXAwdl5ZFupor?f=620xauto)
Lang op zoek geweest naar een betaalbaar scherm om op te kunnen thuiswerken. Ik zocht Quad HD en/of 4K om het op mijn MacBook (2018) aan te kunnen sluiten. Dit was een zeer goed betaalbaar 4K scherm, en aangezien ik ook een OLED TV van LG heb voor deze monitor gekozen.
Grootste verschil met de grote broer (LG 27UL650) is het feit dat dit scherm alleen maar kan kantelen. Aangezien hij op mij buro staat en als tweede scherm dient, geen enkel probleem.
Scherm zag er goed uit, makkelijk te monteren en alles werkte prima. Je krijgt er kabels bij, maar niet de benodigde USB-C naar Displayport om hem op je MacBook aan te sluiten. Deze nog los besteld.
Kwaliteit van het beeld is top. Alles is haarscherp en kleurwaardes zijn top. Ik ben geen expert en speel geen games op de monitor dus kan daar weinig over zeggen. Het nadeel van 4K is dat het zo scherp schaalt dat alles extreem klein wordt. Logisch uiteraard als je snapt wat je doet, maar voor mij wel wennen. Standaard office applicaties etc worden mega klein, waardoor je in de settings terugschaald. Heb je dan wel 4K nodig?
Netflix geprobeerd, maar die speelt geen 4K kwaliteit op de monitor. Ondanks dat internet snelheid en de neflix instellingen goed genoeg zouden moeten zijn, was het beeld niet scherp genoeg. Via Youtube een 4K film gespeeld, deze was mega scherp. Probleem ligt dus aan Netflix.
Bij nader inzien zou ik liever voor een QuadHD zijn gegaan en dan bijvoorbeeld een scherm met nog snellere verversing/reactietijd. Ik las wat klachten over wiebeligheid van de montior, daar heb ik geen last van.
All in all happy met de LG, een dikke vette aanrader is het niet, maar prijs kwaliteit verhouding is dik in orde.