LG OLED65C9PLA Zwart Review

8 juni 2020, laatste update op 8 juni 2020, 716 views Rapporteer

Eigenlijk wou ik geen nieuwe tv kopen, maar was ik toch stiekem aan het kijken voor een nieuwe tv voor de slaapkamer Uiteindelijk is het toestel van de woonkamer in de slaapkamer beland en werd het een 65 inch LG C9 Oled. Wat een prachtig scherm!

Pluspunten

• Algehele beeldkwaliteit
  • Design
  • Web OS
  • HDMI 2.1
  • Inputlag
  • Magic Remote
  • Apple TV/Airplay 2

Minpunten

• Toestel zwaarder dan ik dacht
  • Standaardspeakers matig
  • 100mbit lan, wifi sneller
  • Nog geen Google Home ondersteuning in Nederland
  • Bij gebruik van Soundbar, moet je het toestel ophangen

In onze slaapkamer hing een Sony Android TV (Full HD 50 inch uit 2015) waar ik me met name ergerde aan de traagheid van de besturing en in de woonkamer hing een Samsung QE55C7F uit 2017 waar ik best tevreden over was. Hierop besloot ik de tv in de slaapkamer te vervangen voor een QLED tv rond de 50 inch.

Tijdens mijn tv-jacht zag ik dat OLED tv's wat goedkoper waren geworden en begon het toch te kriebelen en had ik al gauw besloten om de QLED tv naar de slaapkamer te verhuizen en de tv-jacht te richten op een 65 inch OLED.

Mijn keuze viel hierbij tussen 2 toestellen: de OLED65C9 of de OLED65CX. Door verschillende reviews af te struinen, gaven het gemis van DTS, in mindere mate de volledige HDMI 2.1 en uiteraard de prijs bij mij de doorslag om voor de C9 te kiezen.

Beeldkwaliteit 9/10
Een kleinere overstap voor mij dan van FULL HD naar de 4K QLED, maar wat een prachtig beeld met geweldige contrasten. 65 inch is een prima afmeting in onze woonkamer, maar het liefst ging ik voor de voor mij niet betaalbare 77 inch :)

Geluidskwaliteit 7/10
Ik vind het geluid van mijn QLED beter dan die van de C9, maar ik heb een Samsung Atmos soundbar aangesloten op de tv waarbij de soundbar weer beter klinkt i.c.m. de LG dan met de Samsung tv. Helaas zonder Atmos vanuit de tv, maar hier heb ik een Shield TV voor. (heb helaas geen earc op mijn soundbar)

Bouwkwaliteit 8/10
Het toestel is robuust gebouwd, maar toch kreeg ik het erg warm tijdens het ophangen van de tv samen met mijn vrouw. Goed opletten waar je de tv vastpakt! Een systeem wat Samsung heeft met z'n One Connect Box, zou het perfect maken.

OS 9/10
WebOS bevalt erg goed i.c.m. de Magic Remote. Het OS werkt snel, soepel en intuïtief!

Gamen 10/10
Ik game op een PS4 Pro en Xbox One X.
Een lage inputlag, prachtige kleuren.....mooier dan dit heb ik zelf nog niet gehad. :)

Films 10/10
- Prachtige kleuren, HDR-weergave en alle belangrijke apps zijn beschikbaar. (Netflix, Amazon Prime en Plex zijn de apps die ik het meest gebruik) Plex gebruik ik meestal met mijn Nvidia Shield TV. (Atmos en snellere Wifi)

Conclusie:

De C9 is een prachtig toestel, waar ik nog jaren veel plezier aan ga hebben. Ook met oog op de nieuwe consoles, ben ik inmiddels weer een beetje future-proof.

Mijn randapparatuur:

- Samsung HW - K850 Soundbar
- Xbox One X
- PS 4 Pro
- Nvidia Shield TV
- Synology DS918+

- 3x Philips Hue Play lichtbalken (passen er precies achter)
- Vogel's Thin 505

Heb jij ook een LG OLED65C9PLA Zwart?