Foscam FI9853EP Review

4 juni 2020, laatste update op 4 juni 2020, 393 views Rapporteer

Ik heb er 3 hangen en inmiddels zijn ze allemaal al minimaal één keer vervangen. Om de één of andere reden gaan ze niet langer mee dan ergens tussen twee en drie jaar. Bovendien niet compatible met Alexis en Google Assist.

Pluspunten

• POE
  • Design
  • Video en fotokwaliteit
  • FTP mogelijkheid

Minpunten

• Levensduur
  • Niet compatible met Google/Alexis

2 van 5 sterren (Slecht)
Lange tijd dacht ik dat dit één van de betere (POE) camera's was. Ik heb er 3 hangen en inmiddels zijn ze allemaal al minimaal één keer vervangen. Om de één of andere reden gaan ze niet langer mee dan ergens tussen twee en drie jaar. De camera's hangen droog en de aansluitingen zijn zeker droog (met plastic hoes beschermd tegen vocht).

Maar op een gegeven moment verliezen ze verbinding en zijn ze met geen mogelijkheid terug te krijgen. Reset werkt dan ook niet meer. De resetpoging levert wel een klikkend geluid op, de camera reageert. Je kunt de camera opnieuw starten, terugzetten naar fabrieksinstellingen, de IP-range van je netwerk aanpassen, maar wat je ook doet: verbinding krijg je niet meer. Herstellen via Foscam is wellicht mogelijk, maar na 3 jaar is een camera die (hoge) kosten niet meer waard.

Inmiddels zijn er mee-en-meer camera's te krijgen die compatible zijn met Alexis en Google Assist. Sommige Foscam camera's zijn inmiddels ook compatible met Alexis en Google Assist. Maar dit model dus niet.

Voor mij was dit de laatste FI9853EP. Sterker nog, gezien de ervaring was het ook de laatste Foscam. Jammer, want in potentie was de camera prima. POE beviel goed, de opname kwaliteit was redelijk tot goed. De korte levensduur en het ontbreken van Google Assistentie zijn echt missers.

De configuratiemogelijkheden van deze camera zijn dan wel weer prima. FTP, MAIL, timers, alles is in ruim voldoende mate in te stellen.

Heb jij ook een Foscam FI9853EP?

Zelfde ervaring gehad met dit model. Ben ook wel klaar met Foscam. Heb er nog een aantal hangen van dit merk.

Zelf gekozen voor de Dahua IPC-HDBW1435EP-W als vervanger en hangt inmiddels al weer 3 jaar . Aangezien hij boven de voordeur hangt is het grote voordeel de grote kijkhoek die o.a deze camera gebuikt. Wel duurder maar je merkt wel duidelijk verschil ik kwaliteit. Overdag geven ze allemaal prima beeld maar vooral in het donker vallen goede camera's al snel door de mand.

De Dahua doet zijn werk prima maar de overige camera gaan bij overlijden voor dit moment vervangen worden door Reolink RLC-511. Schijnen het erg goed te doen in het donker.
Ik heb inmiddels een aantal Reolinks hangen. Zowel de goedkope, draadloze RLC-410W als de POE camera RLC-520 welke qua specs en qua prijs redelijk vergelijkbaar is met de Foscam FI9853EP. Alle Reolinks werken nog altijd zonder problemen. Het probleem dat ik altijd leek te hebben dat ze nét buiten de garantieperiode overleden lijkt over te zijn met de Reolinks. Bovendien is de Reolink app op de telefoon veel prettiger dan die van Foscam. Én er is een app voor Windows beschikbaar terwijl Foscam cameras onder Windows altijd via een brakke, half chinese web interface geconfigureerd moesten worden. Ik blijf nu ook bij dat ene Reolink omdat je dan gewoon alle camera's overzichtelijk in één app hebt zitten.

Kortom, ook inmiddels na een paar jaar ben ik definitief klaar met Foscam en goed tevreden met Reolink.