€ 42,67 bij bol

Logitech G305 Zwart Review

3 juni 2020, laatste update op 2 juni 2021, 490 views Rapporteer

Iets aan de kleine kant maar ligt wel goed in de hand . Kwaliteit van de switches is ondermaats. Binnen een jaar gaat ie denderen op de linker muisknop.

Pluspunten

• batterijduur
  • Knoppen werken fijn
  • Geen rubber coating

Minpunten

• Switches

2 van 5 sterren (Slecht)
Op zich is dit een fijne muis die vooral voor kleine handen erg prettig is. Eigenlijk is ie voor mij aan de kleine kant. Gelukkig zit er geen rubber coating op de muis. Bij alle apparaten waar dat op zit, vergaat dat na relatief korte tijd en wordt het een plakkerig zooitje. Met een claw grip zitten de knopjes op de juiste plek en voelen goed aan. De precisie, lichthoogte en tolerantie voor het werk opppervlak zijn prima. Een AA batterij gaat lang mee. Voor zover weinig klachten.

Maar dan het grootste minpunt dat geldt voor deze en alle andere recentere Logitech muizen die ik heb gehad:
De toegepast micro switches. Geen van mijn Logi muizen die ik de laatste 10 jaar hen gehad houdt het lang uit.
De meeste beginnen al na een jaar intensief gebruik problemen te vertonen in de vorm van denderen of slecht kontakt. Gelukkig meestal binnen de garantie en dan krijg je gewoon een nieuwe. Het zou alleen niet nodig moeten zijn.
Een paar 15 jaar oude bedrade muizen die ik nog steeds heb doen het daarentegen nog steeds goed.

1/6/2021: Nog geen jaar nadat de eerst muis onder garantie vervangen is, beginnen de eerste problemen alweer: Nu is één van de duim switches gaar en dendert met zeer regelmatig dubbele kliks als gevolg. Fijn :(

Logitech: Koop verdomme jullie switches weer in Japan. Voor die paar centen verschil is het een veel beter produkt.

Heb jij ook een Logitech G305 Zwart?