Indruk:
De eerste indruk van de monitor was goed. Het is een relatief snel VA paneel met goede helderheid. Wel dien je het scherm lichtelijk te kalibreren. Ook de 165hz was een "eyeopener" voor mij, aangezien ik voorheen een 75hz monitor gebruikte. Wel moet je displayport gebruiken wil je de 165hz halen, aangezien HDMI niet verder kan op 144hz voor deze monitor. HDR stelt niet heel veel voor op deze monitor. Is wel leuk voor tijdens films, maar voor games gebruikte ik het niet.
Software
De meegeleverde software van DELL heb je vrij weinig aan. Het was vrijwel plug en play en de kleuren een beetje kalibreren.
Freesync:
Dit was dan toch echt een tegenvaller. Ik las in de reviews dat dit voor veel niet werkte op een NVIDIA kaart. Dit kan ik enigszins begrijpen, maar dat het ook niet werkt op een AMD kaart snap ik toch echt niet.
Het probleem doet zich voor als volgt: wanneer Freesync is ingeschakeld zie je de helderheid flikkeren. Blijkbaar is dit een redelijk bekend probleem bij deze monitor en ben ik de enige niet:
https://www.dell.com/comm...3529&q=S3220DGF%20flicker. Waarschijnlijk zal ik de monitor hierdoor terugsturen, aangezien DELL geen moeite neemt om te reageren op de verschillende posts heb ik er weinig vertrouwen in. Ook op de site van AMD staat niet een vergelijkbaar probleem bij de known issues van de drivers.
Zie het volgende filmpje voor verduidelijking van het probleem (niet van mij):
Troubleshooting:
- CRU gebruikt voor aanpassen freesync range en beeldverversing (meerdere combinaties geprobeerd 48-165, 48-164, 70-164, 70-165, 48-144 etc....)
- Verschillende drivers van 19.0.0 tot 20.0.0
- Verschillende displayport kabels (1.2 - 1.4)
- Andere GPU RX 580
Goede monitor, maar volgens mij wordt er niet gekeken naar Freesync bij de quality check. Voor mij is dit wel een belangrijke functie wat ik zoek in een nieuwe monitor en kan ik het product daarom geen voldoende geven. Mocht dit probleem uiteindelijk toch worden verholpen is het product zeker 4-5 sterren waard.
Edit: Deze monitor geretourneerd en en de LG UltraGear 27GL850 aangeschaft. De LG monitor vertoont gelukkig geen flikkering bij freesync.