Iiyama G-Master GB3461WQSU-B1 Zwart Review

1 juni 2020, laatste update op 1 juni 2020, 2.706 views Rapporteer

Goedkoop beeldscherm met hele goede specs.

Lees uitgebreide review.

Pluspunten

• Snel scherm! OC 175hz.
  • Goedkoop!
  • Scherp beeld

Minpunten

• Scherm niet uniform belicht, waardoor het lijkt alsnog het scherm bol is.
  • Plat scherm.
  • Kans op crashen.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Een mooi beeldscherm voor echt een hele goede prijs.

In combinatie met NVidea is GSync te gebruiken. Dit moet wel eerst in de OSD worden geactiveerd.

Ik ben een curved beeldscherm gewend en merk toch wel dat ik erg moet wennen aan een plat scherm van dit formaat. De uniformiteit van het scherm helpt hier niet bij. De randen zijn duidelijk donkerder wanneer je recht voor het scherm zit. Hierdoor lijkt het of het scherm juist bol is (negatieve curve).

Zoals ook bij een ander review te lezen, is het beeld bij mij ook een keer gecrasht. Dit is zonder overclocking en zelfs op dat moment nog op 60hz (in game vergeten te veranderen). Het beeldscherm moet dat uit en aangezet worden om het weer goed te krijgen.

Het paneel zelf is erg snel! Dit exemplaar gaat tot 175h. Ik kan duidelijk het schil tussen 60hz (huidig scherm) en 144hz merken. Ik kan niet veel zeggen over de pixel responstijd. Ik heb in slow motion een filmpje gemaakt van de ufo test. Met het blote oog kan ik bijna geen ghosting opmerken. Het gaat allemaal heel soepel. Kleuren zijn daarin tegen niet helemaal accuraat te krijgen met de OSD, maar wel helder.

Zelf heb ik besloten om toch dieper in de buidel te tasten en weer voor een curved beeldscherm te gaan.

Heb jij ook een Iiyama G-Master GB3461WQSU-B1 Zwart?

Bedankt voor de review. Mag ik vragen voor welke ‘curved’ monitor je wilt gaan?
Leuk de mening te krijgen van iemand die ook ervaring met een curve heeft. Wil zelf ook een ultrawide en was deze aan het overwegen. Maar adhv deze review en anderen wacht ik even op de VA curved variant of tot ik een korting zie op een curved van een ander merk.

[Reactie gewijzigd door Angelol op 27 juli 2024 00:43]

Hoe heb je 175Hz werkend gekregen? Via de NVIDIA Control Panel heb ik last van frame skipping.
Ja, via het nvidea panel.
Maar jij hebt geen last van frame skipping?