€ 149,99 bij Productpine

Google Nest Wifi Router + Point (Wit) Review

jor177
29 mei 2020, laatste update op 29 mei 2020, 1.819 views Product gekocht

Google Nest Wifi Router + Point (Wit)

Na enkele weken in bezit te zijn de set, moet ik concluderen dat de Google Wifi app blijft melden dat de twee te ver van elkaar vandaan staan. De router staat benden en het punt op de eerste verdieping. Een onprettige conclusie, wellicht nog een Point aanschaffen?

Pluspunten

• Aangenaam design
  • Prettige interface (Google Home en Wifi app)

Minpunten

• Bereik

3 van 5 sterren (Voldoende)
De Google Nest Wifi Router en 1 'punt' heb ik in huis gehaald aangezien ik van mening ben dat het de juiste aanvulling is op de powerline adapters die ik daarnaast in gebruik heb. Meerdere routers zijn aangesloten geweest op de powerline adapters, maar met weinig resultaat als het op de snelheid - en minstens zo belangrijke - ping aankwam. Ik wilde een oplossing in de sfeer van de veel belovende mesh technologie. Deze vond ik in de vorm van Google Wifi. Om eerlijk te zijn is het uiterlijk een van de voornaamste factoren voor de aanschaf van deze apparaten geweest. Ik heb ook gekeken naar de orbi set van netgear, maar ik werd afgeschrikt door een paar YouTube filmpjes waarin naar voren kwam dat de verspreiding van het signaal te wensen over liet. Of dat een gegronde conclusie is kan in natuurlijk in dit stadium niet zelf beoordelen, dat is eigenlijk altijd de gok die je moet nemen. Hieronder lees je mijn bevindingen met de Google Nest Wifi.

Afin, de Google Nest Wifi. De installatie kon worden voltooid met de Google Home app. Daar viel niets op aan te merken, een taakje dat iedereen kan doen. Vervolgens kan je met de Google Wifi app verder in de instellingen komen, en daar was het dan ook dat ik de melding zag dat het bereik tussen de router en het 'punt' zwak bleek te zijn. Beneden is de router direct op het modem aangesloten en in de kamer daar direct boven wil ik de beste dekking hebben, dus ik was van mening dat ik daar het 'punt' moest plaatsen. Dat bleek niet persé juist aangezien ik een middenweg kon vinden ergens bij de trap. De app blijft echter nog steeds melden dat het signaal onderling niet perfect is. Nu enkele weken verder ben ik mij toch gaan afvragen of ik niet beter de driedelige Orbi RBK23 set had moeten aanschaffen..

Een tweede conclusie die ik moet doen is dat - wellicht veroorzaakt door bovengenoemde - mijn OnePlus 6 af en toe een uitroepteken plaatst naast de kwart cirkel die het wifi signaal weergeeft. Een teken van slecht ontvangst en/of geen verbinding met internet. Ik denk dat het voornamelijk te maken heeft met het terugvallen op het signaal van de router.

Nu moet ik ook nog even m'n best doen om iets positiefs te melden.. Het design is zeer aangenaam, past mooi in de woonkamer. Het signaal in sommige delen van het huis is wél prima. Het algehele gebruiksgemak (interface) is zeer fijn.

Als ik een conclusie moet geven, is die als volgt: Ga direct na de installatie naar de Google Wifi app en bekijk daar de onderlinge verbinding tussen de de router en het 'punt'.

Heb jij ook een Google Nest Wifi Router + Point (Wit)?

Zo'n mesh set koop je voor... het bereik, en op dat punt scoort hij onvoldoende, in ieder geval in jouw situatie.

Ik neem aan dat je de set terug hebt gestuurd.

Waar iedereen (ik in ieder geval wel) nu benieuwd naar is, is of het wifi netwerk wel goed is als je er een triband setje van bv Linksys of TP Link neerzet.
Ik heb vandaag weer het 'punt' van plek veranderd en het onderlinge signaal is nu optimaal volgens de app. Bijkomend nadeel is weer dat het signaal in de andere kamers slechter is geworden. Ik zit er toch over te denken om een extra 'punt' te kopen. Terugsturen had ik in een eerder stadium moeten doen. Ik heb nou eenmaal deze keuze gemaakt, maar ik zal/ben er dus niet ronduit positief over. Bij mij heeft het namelijk wel z'n beperkingen laten zien. Kortom, ik had wel meer verwacht voor die €259.
Jammer, succes met een nieuwe node erbij!
Ik heb recentelijk ook de Nest Wifi gekocht. Gezien de dikte van de muren in ons oudere huis, kreeg ik ook de melding zwak signaal met alle gevolgen van dien.
Heb de gok gewaagd om net op de helft een extra punt te plaatsen en moet zeggen; top!
Alle issues zijn voorbij en het wifi signaal loopt als een trein.
Ik gebruik daarbij 30+ wifi devices, verdeeld in en buiten mijn huis. Daarbij heb ik ook nog powerlines, omdat ik geen zin heb om kabels te trekken (niet zonder het halve huis open te trekken).

Vind het wel jammer dat in USA je meteen een 3-pack kunt krijgen (router + 2 mesh uitbreidingen), maar wij dit los moeten aanschaffen.
Als je ping zo belangrijk is, waarom dan met powerline/meerdere routers/wifi knutselen?
Kabel trekken blijft imho de beste optie op een stabiele verbinding.
Ja, alleen heb ik daar geen zin meer in gezien ik hier toch over een jaar weg ga. Dus ik zocht een meer primitieve oplossing.
Misschien iets wat kort maar een goede review.
Het is wel duidelijk dat velen bedrijven waarvan networking niet hun core business is ze ook niet goed uit de bus komen.

Ik zit al meer dan 15 jaar in het vak, heb allerlei merken voorbij zien komen.
Vroeger was Cisco enkel zakelijk intressant, daarna Fortigate met Forti Wifi zenders. Deze apparaten konden roamen maar ware duur en complex.

Nu is het mogelijk om simpel en betaalbaar met Ubiquiti Unifi serie 100% gezeurloos met in de basis zeer goede zenders je huis of kantoorpand te voorzien van laagdrempelig tot enterprise niveau.
Al mijn klanten van 1 manszaak tot 450 medewerkers hebben nul problemen met de Wifi, facturatie technisch slecht, maar wel een blije klant ;-)