€ 101,89 bij Dustin

Corsair Ironclaw RGB Wireless Review

26 mei 2020, laatste update op 23 november 2020, 414 views Rapporteer

Grote muis die je hand echt helemaal vult. Zelf vind ik het profiel eigenlijk té hoog en de uitsparing voor de duim mocht dieper. De knoppen schakelen bijna allemaal vrij zwaar. Dat is wennen als je gevoelige muisknoppen gewend bent.

Pluspunten

• Goed voor echt grote handen
  • Draadloos (2,4 GHz en BT)
  • Positie knoppen (m.u.v. DPI)
  • Je kan de muis ook met kabel gebruiken terwijl ze oplaadt
  • 10 knoppen die je echt allemaal kan toewijzen
  • Scrollwiel scrollt goed. Niet te stug, niet te gevoeligl
  • Mooi design
  • Kostprijs

Minpunten

• Ligt minder lekker in de hand door hoog profiel en wat ondiepe uitsparing duim
  • Knoppen schakelen vrij zwaar
  • DPI knoppen hadden wat meer naar voor moeten staan
  • Bizarre montage muiswiel
  • iCUE software niet intuïtief
  • Firmware issues
  • Geen kantelbaar muiswiel
  • Aan verlichting vooraan heb je niets, want die zie je niet en het verlichte logo zit verstopt onder je hand

De bevestiging van het muiswiel is eigenaardig. Ik kan het wiel naar rechts kantelen en dan hoor je ook echt een schakelaar klikken, maar het levert hetzelfde resultaat op als op MMB drukken. Ik kan het wiel ook naar links duwen, maar het komt dan niet automatisch terug. Het muiswiel is dus niet echt kantelbaar en volgens de software zitten daar ook geen switches om toe te kennen. Vreemd dat het dan wel op deze manier zijwaarts kan bewegen.

Na een tijdje begon de muis vreselijk te laggen, zélfs tijdens bedraad gebruik (?!) Ik heb dan op de forums ontdekt dat je de muis kan soft resetten door LMB en RMB tegelijkertijd gedurende 5 seconden ingedrukt te houden terwijl je de muis aanzet. Dat lijkt geholpen te hebben en het euvel heeft zich totnogtoe niet meer herhaald. Ik herinner me dat er een firmware update was. Misschien heeft de update de lag veroorzaakt, maar ik zou toch hopen dat de muis na een update zelf een soft reset uitvoert.

Mijn vorige drie muizen waren Logitech G502 Heroes (niet-draadloos) en die muis vind ik eigenlijk superieur. Jammer genoeg is bij alle drie Logitech muizen binnen het jaar de RMB schakelaar beginnen te denderen. Dus ik hoop dat de schakelaars van de Corsair betrouwbaarder blijken dan die van Logitech. Indien niet, dan biedt mijns inziens de Corsair Ironclaw t.o.v. de Logitech G502 Hero weinig voordeel, met uitzondering van het draadloze gebeuren (draadloze G502 is een pak duurder) en dat de Ironclaw beter is voor mensen met echt grote handen.

Update
Nu al driemaal gehad dat de muis ineens niet meer werkt. Je moet ze dan opnieuw pairen met de dongle. Daarvoor heb je de originele kabel van de muis nodig (!) Voor het opladen kan je een andere micro-USB kabel gebruiken, maar voor het pairen dus niet..

Heb jij ook een Corsair Ironclaw RGB Wireless?

Hey ambi,

Zelf heb ik interesse in deze muis, maar ik vraag mij af of draadloos het waard is. Kun je mij vertellen of de batterijduur je bevalt of niet? Bedankt!

Gr. Jade
Ik heb ze nog niet helemaal laten leeglopen, maar ik doe er met normaal gebruik zeker 4 dagen mee. Ik zet ze (als ik het niet vergeet) wel steeds uit op het einde van de dag. Dat is trouwens in de 2,4 GHz modus met verlichting aan. Met bluetooth zou het verbruik lager liggen. Let wel dat (vreemd genoeg) in bluetooth modus, de muis niet zichtbaar/configureerbaar is in iCUE. Als je dus de toewijzing van de knoppen wilt wijzigen, moet je even terug naar 2.4 GHz of bedrade modus gaan. De batterijstatus kan je enkel zien door de muis uit en aan te zetten. Ook kan je in iCUE de batterijstatus zien en deze eventueel als icoontje in de taskbar laten weergeven.