€ 331,54 bij KommaGo

Ubiquiti UniFi AC Mesh Pro (1-pack) Review

24 mei 2020, laatste update op 25 mei 2020, 1.199 views Rapporteer

Outdoor AP met 3x3 MIMO die compleet met mounting brackets komt. Makkelijk te plaatsen, te adopteren en in te stellen. Werkt ook met oude controllerversies (ik draai 5.6.42 wegens legacy AP's binnen) en heeft van zichzelf perks als RF environment. Groot bereik in zowel 2,4 GHz als 5.0 GHz.

Pluspunten

• lichtgewicht
  • makkelijk te monteren
  • PoE dus maar 1 kabel
  • mogelijkheid tot mesh netwerk

Minpunten

• Redelijk aan de prijs voor één AP
  • Groot, dus niet te verstoppen
  • geen skins beschikbaar

In de achtertuin hebben we zo'n 17 meter te overbruggen naar de achterkant, en doordat we overal HR++ glas hebben merk je dat de verbinding met binnen (legacy AP-AC's) niet helemaal lekker gaat. Er wordt hier nogal veel gebruik gemaakt van internet dus de meest voor de hand liggende oplossing was om een outdoor AP aan te schaffen. Oorspronkelijk was ik van plan om een FlexHD aan te schaffen omdat deze kleiner was en 4x4 MIMO had. Op advies van mensen die er echt verstand van hebben toch overgegaan naar deze AP omdat die voorzien is van 8 dBi antennes die in staat zijn om het (zwakke) signaal van mobieltjes e.d. op te vangen en door te geven. Ubiquiti geeft aan dat het bereik 182 meter is, dus dat hij goed presteert is niet raar (ik zit op 10% van zijn bereik :)). Met speednet heb ik mijn 100 mbit glasvezel uitgetest op diverse afstanden (2,4 GHz 40 Mhz bandbreedte, 5GHz 80 Mhz bandbreedte). Bij de test had ik altijd een line of sight met de AP. Client was een 2016 iPhone SE :D , een iPhone 8 en een Dell Latitude 7490. Er zijn op elke afstand 5 metingen gedaan, de telefoons lagen op hun rug op een houten kist.

TL;DR: kan ik een film van de server streamen terwijl ik bij de buren 5 huizen verderop sociaal zit te doen. Dit is ruim voldoende voor mijn toepassingen (zo niet een overkill ;))

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi AC Mesh Pro (1-pack)?