Medion Erazer X53275 Zwart Review

BvZ
22 mei 2020, laatste update op 22 mei 2020, 607 views Product gekocht

Medion Erazer X53275 Zwart

Voor het geld geen gekke monitor, zeker als je WEET hoe weinig helderheid dit scherm heeft als je er mee wilt gamen met MPRT
Het is duidelijk een budget monitor.
De curve is super, en de rest van de build is oke.

Pluspunten

• Curved
  • prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

• lage helderheid als je wilt gamen
  • fletse kleuren
  • sissend geluid (bij mijne)
  • zwart lijkt weinig gradaties te hebben.

3 van 5 sterren (Voldoende)
De Medion Erazer X53275 was een impuls aankoop voor mij want,ik was in principe al blij met mijn 27" 144 hz AOC gaming monitor.

Maar toen ik per ongeluk tegen deze monitor in de prijsvergelijker aanliep vond ik zo scherp geprijsd dat ik hem kocht.

Eerst indruk was zeer goed, verwachting was laag dus dat hielp :-)

Na een direct een spelletje op te starten vond ik het beeld erg vaag als het bewoog, dus ik ging kijken wat voor functies er waren om dit tegen te gaan.
ik vond er 2, 1 was OD (over drive natuurlijk) en MPRT, een setting met 4 letters waar ik de betekenis van op zocht op google.

Om te zien wat dit deed heb ik de website https://www.testufo.com/ gebruikt.
OD op zich deed niet zo veel, maar MPRT was DAG en Nacht verschil, blur was weg. Wel zag je nog meerdere beelden, dit was het best te zien op de foto
de rode waas aan de onderzijde is die functie om het beeld scherper te laten lijken.

Omdat dit effect zo goed werkte heb ik deze voor het grootste gedeelte gebruikt.
De helderheid was behoorlijk minder, maar dat stond ook omschreven in het menu.

Na even gamen kwam ik er achter dat ik contrast miste en kleur. Helderheid miste ik ook, maar dat was natuurlijk bekent.
Toen ging ik dit proberen te compenseren via software (nvidia heeft hier een handig tooltje voor mat Alt + F3 )
en ik heb een paar keer via het Nvidia control pannel een custom kleur pallet proberen aan te maken.
Maar steeds was het kiezen tussen - foto's waren mooi, kleuren waren fel of contrast is op extreem donker en licht te zien.
Ik kreeg steeds 1 van die 3 maar niet de andere 2. (ik heb GEEN calibratie hardware dus heb dit getracht d.m.v 2 andere schermen en mijn mobiel)
Ik merkte dat er in de kleur zwart erg weinig diepte zat, dus in schaduw plekken (met pubg) zag je geen detail.
die zwarte plekken waren extra storend omdat die toch behoorlijk "ghoste"

Ik merkte dat het scherm ook een sissend geluid maakte op frequenties hoger dan 60. Soms was dit er niet, maar meestal wel.
Wat ik ook slecht vond was dat het menu niet prettig werkte. Er zaten weinig functies op, ik was van bijv. over drive gewend dat je die in meerdere standen kon zetten in plaats van alleen aan of uit.
Om dit menu te gebruiken hebben ze een klein joystickje gebruikt. Maar het menu is niet daar voor ontworpen lijkt het. Dus erg vaak kun je kiezen tussen links of rechts maar dat moet je doen door omhoog en naar beneden...... mij lijkt dit erg makkelijk te fixen.

Toen heb ik een andere monitor gehaald "LG 32" 32GK650F-B ultra gear" een tik duurder (op moment van schrijven € 80,-) maar van deze monitor waren er reviews.
Ik miste hier de curve, op 31,5" is de curve echt prettig als je hem als monitor gebruikt.
Maar de helderheid, en kleur waren flink beter ook was het contrast probleem weg wat ik bij pubg had.
Ik heb nog even op "Beeld spiegelen" in windows geklikt en via de controls op het scherm geprobeerd de helderheid ongeveer gelijk te maken. En toch was het dag en nacht verschil.

Korte samenvatting.
Voor het geld geen gekke monitor, zeker als je WEET hoe weinig helderheid dit scherm heeft als je er mee wilt gamen. (en ja die functie MPRT is beter dan de blur die je anders hebt)
Het is duidelijk een budget monitor, het sissende geluid kan net die van mij zijn.
de curve is super, en de rest van de build is oke.

Heb jij ook een Medion Erazer X53275 Zwart?