Nest Hello - zonder installatie (bedraad) Review

17 mei 2020, laatste update op 17 mei 2020, 529 views Rapporteer

Dit is gewoon weer een top-product. Supersnel te installeren wanneer je 2 draadjes vast kunt schroeven. Een installatieservice voor deze bel is echt overbodig.

Pluspunten

• Stabiele WiFi verbinding
  • Mooi design
  • Degelijk ontwerp
  • Goede beeldkwaliteit
  • Bruikbaar en nuttig zonder abonnement
  • Integratie met andere (Google) producten

Minpunten

• Diefstalgevoelig
  • Prijzig
  • Voor volle functionaliteit is abonnement nodig

Dit is - net als de andere Google producten - gewoon weer een top-product. Supersnel te installeren wanneer je 2 draadjes vast kunt schroeven. Een installatieservice voor deze bel is echt overbodig.

Denk wel even na over de plaatsing van de bel. Schroef je hem "zo" tegen het kozijn of tegen de muur, dan kan iemand hem ook "zo" weer meenemen. Wellicht staat die iemand dan nog op het laatst opgenomen beeld, maar de vraag is of je daar veel aan hebt. Ik denk (hoop) niet dat de dief een bekende zal zijn en oom agent zal niet veel tijd steken in een gestolen bel. Er zijn beugeltjes verkrijgbaar waardoor de dief eerst 4 schroeven los zal moeten draaien, maar die beugels zijn superlelijk. Mijn idee is om een opening te zagen/frezen in het houten paneel waar de bel normaal gesproken "op" zou komen, en waar de bel nu "in" gaat passen. Op die manier is hij beschermd tegen diefstal. Een beetje meer werk, maar het oogt nog altijd netjes en diefstal is dan gewoon onmogelijk.

We hebben in huis 5 Google Nest Mini speakers. Ideaal, omdat Nest Hello nu over alle speakers aankondigt dat er iemand voor de deur staat. Dus ook op zolder hoor je de bel en ook in de badkamer terwijl de kraan loopt. We hebben slechte ervaringen met eerdere (goedkope meuk) draadloze bellen. SIgnalen gingen verloren, batterijen waren op, bellen gingen spontaan af. De Nest Hello werkt gewoon perfect. Stabiele WiFi, nooit onbetrouwbare acties.

Het beeldkwaliteit is goed. Een beetje visoog effect, omdat het gebied dat getoond wordt écht heel erg groot is. Maar dat is verder geen probleem. Voor volle functionaliteit (30 dagen historie en gezichtsherkenning) heb je een abonnement nodig. Voor mij geen probleem, maar wie dat niet wil moet het doen met 3 uur historie en "gewoon" de functie van de deurbel (inclusief de mogelijkheid van communiceren via de telefoon app).

Voor mij is het gewoon al de beste bel qua design, stabiliteit (WiFi) en bereik (via die Google Nest Mini speakers in huis). Alle andere functies zijn mooi meegenomen.ent nodig

Heb jij ook een Nest Hello - zonder installatie (bedraad)?