Ik heb deze server gekocht als vervanging van mijn oude HP Microservers. Hoewel ik deze server pas sinds kort in mijn bezit heb wil ik een aantal ervaringen delen voor geïnteresseerden tot aanschaf.
Configuratie
Sku: P16006-421
Ean: 0190017362717
CPU: Intel Xeon E-2224 / 3.4 GHz
Aantal kernen: Quad-Core
VMWare ESXi
Deze server zal worden gebruikt om er VMWare ESXi virtualisatie op te draaien.
Dat gaat zo vanuit de doos NIET. Hoewel de server gecertificeerd is door VMWare, zal de ESXi software de in RAID geplaatste schijven niet herkennen. Pas nadat er de optionele hardware RAID kaart in deze server wordt geïnstalleerd zal de schijven array worden herkend. Dit vereist een extra aanschaf van ongeveer 200 Euro. De RAID controller die standaard in de server zit is een software RAID en wordt alleen ondersteund door Windows Servers.
Letop!
Ook de installatie van de speciale HPE VMWare ESXi bracht geen oplossing, zonder de extra RAID controller ziet ESXi de schijven NIET.
Extra geheugen
Ik heb er 16Gb bijgeplaatst en heb hiervoor de Kingston KTH-PL424E/16G aangeschaft en deze werkt zonder problemen (kosten ongeveer 100 Euro).
Opslag
Ik heb 4 Western Digital 3Tb Red schijven geplaatst en deze voldoen prima. Deze heb ik 2e hands overgenomen via een aanbieder op dit platform.
Design
Het apparaat zelf is ongeveer de helft zo groot als de oudere Microservers maar zijn zeer doordacht gebouwd. Het enige wat je nodig bent om de schijven te plaatsen is een schroevendraaier. De schijven worden voorzien van schroeven (die handig op de binnenkant zijn gemonteerd) en in de lades geschoven.
Directe link naar uitgebreide specificaties van HP: