Wordt verwacht

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (12GB intern) 128GB Zwart Review

14 mei 2020, laatste update op 14 mei 2020, 274 views Rapporteer
Product gekocht 0

Geachte lezers,

Deze review bevat GÉÉN info wat de telefoon zelf betreft, maar wel het gebruik van het toestel in samengang met het ingevoerde "5G" van Vodafone. Hierbij zijn de optimale omstandigheden gebruikt op locatie "Utrecht Centraal Station, spoor 21".

Mocht dit een incorrectie locatie zijn dan mijn excuses, b.v.d.

Pluspunten

• Vodafone is gemotiveerd tot gebruik 5G
  • Het huidige 5G is lichtelijk sneller dan 4G (voor mij dan)

Minpunten

• Het is redelijk aandachts kwestie gezien het geen "werkelijke" 5G betreft
  • Het verschil met 4G is dusdanig klein dat het geen noembaar feit is (wel als plus punt, uiteraard)

3 van 5 sterren (Voldoende)
Geachte lezers,

Deze review bevat GÉÉN info wat de telefoon betreft zelf, maar wel het gebruik van het toestel in samengang met het ingevoerde "5G" van Vodafone.

Pas geleden heeft Vodafone aangekondigd dat het vroegtijdig zou starten met het lanceren van 5G over haar bestaande netwerk masten waar nu 4G op actief is. Dit is eigenlijk naar mijn mening redelijk onbenullig om zo slechts in de schijnwerpers te reiken onder het mom 5G maar ik wil niet té specifiek in gaan op voor/nadelen en de techneut uithangen, daarvoor hebben we natuurlijk veel meer gespecialiseerde mensen dan ik voor.

Ik denk zelf dat het weinig verschil maakt voor nu dat het 5G over het bestaande netwerk "gepushed" is om publiciteit te trekken zonder daadwerkelijk veel verschil te merken in netwerk gebruik. Ik heb het getest op mijn Sasmung S20 Ultra 12GB RAM 128GB opslag zoals beschreven in de titel op Utrecht Centraal station perron 21 voor degene die behoefte hebben om de ideale omstandigheden hiervan te weten.

De test heb ik uitgevoerd met de app van Speedtest.net voor android, laatste updated versie beschikbaar voor S20 Ultra. Uiteraard via provider Vodafone over maximale verbinding 5G. Ik heb een netwerk tool voor het monitoren van DB, jamming door overige frequencies en dergelijke maar hier had ik niet aan gedacht der tijd dus mocht er vraag naar zijn dan kan ik die alsnog toevoegen.

De link laat het resultaat van de test zien, of zie de screenshot voor de behaalde score.
Link: https://www.speedtest.net/my-result/a/6062970185

P.s. mocht iemand toch denken dat dit in de verkeerde rubriek is beland, dan vraag ik u zeker te motiveren het naar de juiste te corrigeren, het is mijn eerste post en ik kon maar niet wijs worden op het zoeken naar de juiste rubriek.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (12GB intern) 128GB Zwart?