€ 89,90 bij Hardware-Experts

Cooler Master Silencio S400 Review

14 mei 2020, laatste update op 14 mei 2020, 1.008 views Rapporteer

Heel mooie behuizing met een strakke afwerking, er is goed gedacht aan details als bevestiging van schijven. Allemaal vanuit het principe dat de computer stil moet zijn. De 5,25" bay kan er uit, er kunnen veel fans bij en de HDD bay is verplaatsbaar. En hij heeft een SD-kaart lezer.

Pluspunten

• Robuust
  • Weinig schroeven
  • kabel management
  • SD kaart lezer
  • Stil
  • Verwisselbaar rooster bovenkant

Minpunten

• Kwetsbaar luchtfilter bij voeding

Erg mooie en stille behuizing, ik heb hem gekocht om een fotobewerking machine te bouwen. Er zit een Asrock B450M Pro bord in met een Ryzen 5 3600 die gekoeld wordt door een Cooler Master Hyper 212. Deze koeler is serieus groot en pas er heel goed in. De behuizing komt met 2 case fans die in mijn systeem hun werk doen op een minimum van 800tpm. Het systeem is dus superstil.

De behuizing heeft een prima ruimte voor kabelmanagement veel oogjes om tie-rips aan vast te maken. De rails voor HDD's zijn makkelijk in gebruik en er zit een slim systeem bij om 2,5" apparaten heel stevig en gedempt te bevestigen.

Er zit ook nog een 5,25" externe bay in maar ik begrijp eigenlijk niet waarom die nog in een dergelijke behuizing zit. Hij kan er uit maar dat was me eigenlijk te veel werk dus heb ik hem gelaten. Als je hem verwijderd is er heel veel ruimte voor een radiator onder de bovenkap. Ik heb die er niet in zitten. Ben een fan van luchtkoeling.

Ik heb er een MWE Bronze 650Watt voeding van Cooler Master in geplaatst. Een modulaire voeding vond ik duur maar had ik achteraf wel genomen. De behuizing is niet zo groot dat hij makkelijk de overtollige kabels kwijt kan. Dat was een beetje proppen en ik had ze liever los gehouden.

Heb jij ook een Cooler Master Silencio S400?

Prima weergave van je ervaring en een goede foto van hoe deze er na installatie uitziet, bedankt!

Ik overweeg een vergelijkbare setup met Ryzen 3600 en een GTX 1650 en ben benieuwd of je iets kunt zeggen over de hitte ontwikkeling. Hoe warm is jouw setup als je standaard office werk / online browsen en tijdens gamen (mocht je dit doen)?
Dank voor het compliment. Warmte ontwikkeling is geen sterk punt van deze behuizing maar ook geen zwakte. Met de hyper 212 is de cpu rond de 40 graden tijdens browser en de gpu 41. Tijdens gamen gaat de cpu naar 65, de gpu weet ik nog niet maar zal eens wat meten.
Achteraf zou ik er denk ik een AIO waterkoeling in hebben gezet. Die zit minder in de weg van de airflow voor de gpu. Maar ik er ook geen extra fans in gezet. En ik heb gekozen voor stil zijn.
Dus ik denk dat hij nog wel een paar graden lager kan lopen als hij meer geluid mag maken en er meer fans in de case zitten. Heb mijn oog al op een paar be-quiet 140mm pwm fans laten vallen. Er komen er dan 2 voorin, 1 bovenin en de casefan die nu voorin zit verhuist dan naar de tweede locatie op de cpu koeler.
Thanks! Nu moet ik zeggen dat 40 graden voor normaal dagelijks gebruik wat mij betreft prima is. En waarschijnlijk wordt deze machine ook ingezet voor wat lichte photoshop of videobewerking activiteiten, dus een enkele piek naar 60+ graden is prima. Gamen gaat waarschijnlijk niet echt gebeuren, dus wat dat betreft is de grootste warmte ontwikkeling beperkt. Waarschijnlijk zet ik er wel direct wat 120mm fans in die ik nog heb liggen, dus dan lijkt dat wel goed te komen.

Toevallig zat ik ook over een GTX 1650 te denken om encoding mogelijk te maken. Heb jij specifiek voor die Inno3D gekozen (en niet voor Gigabyte / MSI / etc.) of was dat enkel op basis van prijs?
Die Inno3D is eigenlijk toeval, ik wilde eigenlijk een ASROCK rx580 er in zetten, is in zelfde design als het moederbord, is een tik. Maar die kwam in back-order. De 1650 GDDR6 was net beschikbaar en Azerty had hem beschikbaar voor dezelfde prijs. En deze is nog sneller ook. Voor wat ik doe is ie top. Video bewerking van 2k en 4k gaat super en de NVEnc H.264 encoder is ook op deze kaarten supersnel. En mijn fotobewerking is nu ook versneld. En je kunt er ook prima oude games op 1080P ultra settings op spelen, starcraft 2 en WoW bijvoorbeeld.
De kaart zelf is niet zo mooi als de modellen van de topmerken en de software is aardig. Maar hij klokt goed op geheugen en GPU voor een prima prijs. Ik besef me dat ik deze ook maar even een review moet geven :)
Thanks voor de review!

Ik kijk voor een nieuwe build naar deze case en ik heb een vraagje over de sd kaartlezer. Weet je op welke usb bus (dus 2.0 of 3.x) deze is aangesloten? Is het mogelijk voor jou om te kijken hoe snel de kaartlezer is?
Anders zou ik wrs kijken naar een andere case en een snelle kaartlezer inbouwen in een externe bay.
Hi Jordi,

Dit is wel een downer voor deze case, de kaartlezer is USB 2.0 dus als je echt grote kaarten wil gebruiken zou ik verder kijken. tot 64GB was het wel prima overigens.
Duidelijk.
Bedankt voor je antwoord!