Omdat ik soms mijn zelfgeschreven stickers niet kan lezen, toch maar zo'n label printer aangeschaft.
Nadat hij thuis kwam schrok ik even van het formaat: bijna de helft groter dan ik had verwacht. Dat maakt wel dat de toetsen op een prettige afstand van elkaar af zitten. En gewoon qwerty zoals ik gewond ben op pc en telefoon.
De printer heeft aan de onderzijde twee kleppen: een voor de 4 AA batterijen een voor de tape. Doordat de tape met een laser wordt bewerkt heb je geen lint, inkt of toner nodig. Ik heb de versie die niet is aan te sluiten op een adapter, maar er is ook een versie waarbij dat wel kan.
Eerste keer aanzetten, een het apparaat is gelijk klaar voor gebruik. Met de diverse menu's zijn diverse zaken in te stellen, zoals de datum, tijd en taal. De ondersteuning voor Nederlandstalige menu's is prettig (al zou Engels ook geen probleem zijn).
Leestekens zijn wat lastiger te vinden, maar letters en cijfers van prima. Instellen van de tweede regel zit een beetje verstopt onder een menu, en om grotere tekens te kiezen moet je omlaag scrollen. Dat zijn wel de grootste nadelen die ik nu kan vinden. De overige fancy randjes en zo heb ik nog niks mee gedaan en zal ik misschien ook nooit gebruiken.
Mocht je het apparaat met de kopse kant tegen iets aan willen zetten tijdens gebruik heb je pech: dat komen de labels uit.
Omdat ik twee extra tapes heb besteld heb ik gelijk even de kleur gewisseld (naar blauw plastic) een dat vervangen kost geen moeite. Oude tape er uit, nieuwe er in (goed aandrukken) en doorgaan. Uiteraard waren de oplaadbare batterijen bijna leeg na de eerste tests (niet opgeladen), maar wisselen gaat makkelijk. Misschien ligt het aan de oplaadbare NiMH batterijen, maar het vaag worden of strepen trekken heb ik niks van gemerkt. Zie ook het langere stil tape met grootste tekst.
En de werking: de kabels zijn prima scherp. Wel houd je naar mijn mening veel wit over aan de uiteinden, wat economisch niet ideaal is... Maar voor vijf euro heb je een nieuwe tape. Ook zijn de letters wat breed vind ik persoonlijk. Maakt het wel goed leesbaar overigens. Het afsnijden met het mesje is een druk op de knop aan de zijkant, puur op handkracht. Voor deze prijs was een motortje ongetwijfeld te duur. Voor plastic tape moet je uiteraard harder drukken dan papier, een ik vermoed voor metaal nog iets harder.
De claim dat het display exact de print weergeeft klopt ook: je moet de labels niet van te dichtbij bekijken, dan kun je pixels tellen. Maar niet storend. Mijn eerste gevoel zegt dat lettergrootte lettergrootte 4 (van de 5) het fijnst werkt. Op de foto mist lettergrootte 2 trouwens.
Al met al denk ik hiermee een prima koop te hebben gedaan. Vraag gerust als je iets wilt weten