Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC 6G Review
Kaart draait uitstekend op 1080p met high tot ultrahigh kwaliteit en 60+ FPS. Zelfs in SFF-case draait de kaart stil en niet te warm. UPDATE: Eerste kaart had een ratelende fan en is RMA gegaan. Tweede kaart sinds juli 2020 vooralsnog geen problemen geconstateerd.
Pluspunten
- Stil
- Goedkoop
- Draait goed op 1080p
Minpunten
- 1 keer RMA vanwege ratelende fan..
Gekocht voor m'n nieuwe 1080p Silverstone RVZ03 SFF PC net na de lancering van de 1660 Super. Eerste paar maanden wat issues gehad met drivers in bijvoorbeeld Shadow of the Tomb Raider met DirectX 12, maar door veel en regelmatig uitbrengen van nieuwe drivers door Nvidia sinds begin 2020 in ieder geval geen problemen meer ervaren.
De GPU blijft onder normale omstandigheden zelfs in mijn case prima koel om zonder fanspin te kunnen draaien. Onder load neemt dit uiteraard wel toe, maar dat is voor mij niet storend. Temperatuur blijft meestal onder de 70 graden, maar onder heavy load in ieder geval onder de 80. De kaart draait uitstekend op 1080p met high tot ultrahigh quality.
Enig nadeel is dat hij bij mij wel een licht coil whine heeft. Omdat de rest van het systeem is gebouwd om zonder load fluisterstil te zijn is dat voor mij een minpuntje.
UPDATE 19-06-2020: De eerder opgemerkte coil whine lijkt geen coil whine te zijn, maar een steeds meer ratelende fan. Ik heb de kaart net teruggestuurd in afwachting op reparatie. Voor nu laat ik de review nog staan zoals ik hem eerder had geplaatst. Na terug ontvangst zal ik het bijwerken tot hoe de kaart dan presteert.
UPDATE 2 12-07-2020: Ik heb een nieuwe videokaart aangeleverd gekregen ter vervanging van de ratelende kaart. So far lijkt deze kaart geen problemen te hebben. Na wat langer gebruik, zal ik het hier weer even helemaal bijwerken.
UPDATE 3 26-05-2021: Nieuwe kaart functioneert vooralsnog prima en zonder ratel!