MS-Tech MC-1200 Review

reablom
16 juni 2010, laatste update op 16 juni 2010, 7.244 views

MS-Tech MC-1200

Na een tijdje met een ontevreden gevoel gezeten te hebben over de aanschaf van een Iomega Director HD toch maar besloten zelf een HTPC te bouwen. Voor de kast is hierbij de keuze gevallen op de MS Tech MC-1200, in eerste instantie vanwege het uiterlijk en de prijs. Onderdelen die erin komen zijn: Zotac ION ITX FE Mobo, WD 2TB HDD, Samsung DVD speler. Als mediacenter software gebruik ik XBMC Bouwkwaliteit en afwerking Hier heb ik weinig op aan te merken. Alle gaatjes zitten op de juiste plek, geen scherpe randen, alle knopjes werken. Degelijke uitstraling: 4 sterren. Inbouwmogelijkheden Ik heb er zoals eerder gezegd een mini ITX bordje ingezet. Dat past prima zoals in een van bijgevoegde...

Pluspunten

• Uiterlijk (mooi!)
  • Mooie afwerking
  • Alles is makkelijk in te bouwen

Minpunten

• Het geluid van de koeling
  • Geen plek voor een tweede HDD

Bouwkwaliteit en afwerking

Inbouwmogelijkheden
Ik heb er zoals eerder gezegd een mini ITX bordje ingezet. Dat past prima zoals in een van bijgevoegde plaatjes te zien is. Er is plek voor 1 HDD en 1 optische drive. Op de voeding zitten zowel twee sata voedingspluggen als twee (Molex) IDE voedingspluggen. Er zijn al vier rubbertjes aanwezig om de HDD een beetje stil op te hangen (beetje nutteloos met de luidruchtige voeding, maar daar komen we later nog op). Voor mij is dit alles voldoende, maar plek voor een tweede HDD (RAID iemand?) is er niet.

Edit 01/03/2012
5 maanden na het plaatsen van deze review is de HDD gesneuveld. Ik heb toen een NAS en alleen een kleine SSD teruggezet in de HTPC. Een ratelende HDD tijdens film kijken is ook maar irritant...

Koelingsmogelijkheden
Als je een mini ITX bordje gebruikt is er ruim voldoende plek om eventueel om nog een extra intake fan toe te voegen aan de voorkant. Achter (als je geen gebruik maakt van een insteekkaart zou nog een outlet fan geplaatst kunnen worden. Of dit nodig is hangt uiteraard sterk af van de overige onderdelen die je erin stopt. In mijn geval verwacht ik zeker geen extra koeling nodig te hebben. Dit blijkt later ook te kloppen: CPU blijft koel (35C bij film HD kijken). Temperatuur van de GPU kan ik nog niet uitlezen.

Vormgeving
Zoals eerder gezegd: dit is een van de redenen dat ik voor deze kast gekozen heb en in het echt valt ie niet tegen. Strak design, weinig franje. Zo heb ik t graag: 5 sterren dus.

Installatiegemak
Fluitje van een cent. De voeding moet even los om de HDD en DVD speler erin te schuiven, verder gewoon wat schroeven en stekkertjes inpluggen. Wederom 5 sterren.

Modbaarheid
Tsja. Wat moet ik hier nou mee: geen mening.
- Op internet zijn er overigens wel plaatjes te vinden waarop iemand een LCD schermpje heeft ingebouwd -

Kwaliteit van de voeding
Voor de kwaliteit van de voeding verwijs ik deels naar een eerdere review van iDont http://tweakers.net/productreview/15763/ms-tech-mc-1200.html. Beter kan ik het toch. Wat ik wel wil vermelden, is dat ik de voeding -erg- luidruchtig vind. Ik heb geen objectieve meting - niet iedereen heeft een dB thuis liggen - maar ik wel hetvolgende zeggen:

- luider dan mijn Iomega Director HD (en die is al niet stil)
- veel luider dan de fans van mijn Panasonic plasma TV
- veel luider dan de voeding van mijn gewone PC (Be-Quiet Pure Power BQT L7 300W)

De kast staat bij mij naast de TV, niet in een kast. Ondertussen staat de HTPC in een kast. Voor een HTPC vind ik het erg belangrijk dat hij geen storende factor is tijdens het TV kijken. De standaard voeding is wat mij betreft dus onbruikbaar. Binnenkort wordt hij dan ook vervangen door een PicoPSU. Die 300W heb ik toch niet nodig met mijn systeempje (verbruik ca 40W, en met een efficientere voeding dus waarschijnlijk nog minder :P ). Het wordt dan wel even kijken of er voldoende luchtstroming in de kast aanwezig blijft.

Edit 01/03/2012
Ondertussen heeft er een PicoPSU ingezeten die er nu weer uit is en heb ik de standaard fan in de voeding vervangen door een Noiseblocker S1 8CM PC cooler. Die hoor je eigenlijk niet.

Wat mij betreft kunnen ze er beter geen voeding bij leveren dan deze voeding: 1 ster.

Prijs
Het is geen dure kast, zeker niet omdat er ook een voeding in zit. Echter als je deze voeding net als ik onbruikbaar vindt moet je er toch weer een andere bij kopen en verdwijnt het prijsvoordeel. Of de fan verwisselen en dus de voeding openmaken. Iets wat ook niet iedereen wil doen. Mixed feelings: 3 sterren.

En verder...
Lang niet alle knoppen op de afstandsbediening werken out-of-the-box met XBMC. De belangrijkste knoppen (de pijltjes, enter, back, on/off) wel.

Heb jij ook een MS-Tech MC-1200?

Ik zit ook naar deze kast te kijken omdat ik naar low-profile wil/moet Wat je schrijft over de voeding kom ik ook op veel andere sites tegen, en daarom zou ik de voeding in deze kast eigenlijk willen vervangen door m'n huidige Nexus Value 430. Gaat deze passen (12,5 cm diep, 8,6 cm hoog)? En is het ook voor een wannabe-tweaker eenvoudig te doen....

[Reactie gewijzigd door Marco_S op 22 juli 2024 16:40]

Heb je daar toevallig ook links van? :)
Een vraagje aan jou Reablom

Op de site van de case staat het volgende:

Important!
The case is equipted with a lila coloured 2-pin power supply cable that is only designed for motherboards that do not support power-over-USB while they are in disabled modus!

Lijkt mij toch wel dat ik hier een gigabyte moederbord in kan prikken?
pricewatch: Gigabyte GA-H67MA-D2H-B3

bedankt voor je reply