Je heb wel iets meer nodig dat enkel een instelling op je OLED tv om je 4K@120Hz te krijgen.
Om 4K@120Hz te krijgen moet je een 30-series Nvidia videokaart of een AMD radeon 6000-series videokaart hebben. Dat moet omdat deze kaarten de enige zijn met HDMI 2.1. Alle kaarten lager dan deze zullen gebruik maken van HDMI 2.0b of lager. En deze poort kan het fysiek gewoon niet aan. Waar HDMI 2.1 (full spec) een snelheid heeft van 48Gbps heeft HDMI 2.0b enkel 18Gbps (zo uit mijn hoofd).
Om Gsync te laten werken hoef je wel enkel een HDMI 2.0b kabel en poort op de videokaart nodig. Onthoud wel dat Nvidia enkel support heeft gegeven voor Gsync over HDMI voor hun 16- en 20-series videokaarten. Om Gsync dan aan te zetten moet je het input device in je tv instellen als PC. Vervolgens moet je de tv in 'Game-mode' zetten en moet je ook 'instant game response' aanzetten op de HDMI-poort waar jij je pc mee hebt verbonden.
Als dat allemaal gedaan is zou in het controle paneel Gsync als optie moeten worden weergegeven.
anders heb je hier nog de link naar de post van een jaar geleden waarin de announcement voor Gsync op OLED werd gemaakt:
daar staan nog eens de stappen die je moet volgen.
Ik hoop dat ik je zo heb kunnen helpen met je vragen.