LG OLED65C9PLA Zwart Review

Arthur72
10 mei 2020, laatste update op 11 mei 2020, 3.165 views Product gekocht

LG OLED65C9PLA Zwart

Subliem beeld premium design.

Pluspunten

• Zeer mooi beeld
  • Voelt echt premium aan
  • Mooie metalen voet

Minpunten

• Kort netsnoer
  • Witbalans mist na een paar uur

Mijn lg oled c6 heeft na 3 jaar een ingebrand logo van de muziek zender Xite.
Het is door mijn eigen schuld veroorzaakt.
De tv stond heel vaak op xite soms wel meer dan 10 uur per dag.
En wanneer ik naar bed ging deed ik de stroom eraf de tv kreeg niet de kans om zich te herstellen.Ik heb wel contact gehad met lg zij boden mij aan om er een nieuw scherm op te zetten ,en dit zou mij dan 1000 eur kosten.
Ik ben hier uiteraard niet op in gegaan.
Na veel wikken en wegen besloot ik om een nieuwe tv aan te schaffen .Ik had besloten om geen oled meer te kopen.Op internet stonden veel goede verhalen over de samsung qled .
Voordat ik de qled ging bestellen ging ik naar een winkel om de qled te bekijken.
Naast de qled stond de c9 en het verschil in beeld was ontzettend groot .De c9 had een veel mooier beeld dan de qled en daar baalde ik wel wat van .Ook mijn vriendin vond het beeld van de c9 veel mooier .Ik wist zeker dat wanneer ik de qled zou kopen ik daar heel veel spijt van zou krijgen.Het prijsverschil van de winkel en internet was bijna 500 eur dus besloot ik de tv op internet te bestellen.Toen ik de tv had staan vond ik het beeld niet veel beter dan de c6 .
Op internet stond een review van homecinema magazine met een gedeelte met beste beeld instellingen.Ik heb het beeld net zo ingesteld als de review en zag meteen een duidelijk verschil.
Nu was het beeld veel mooier dan de c6 vooral de kleuren sprongen er beter uit.
Wat een machtig mooi beeld .
De c9 ziet en voelt ook veel beter dan de c6 .
De c6 heeft een plastice voet en de c9 heeft een metalen voet.Bij de c9 loopt de dunne rand om de hele tv de c6 heeft alleen aan de bovenkant een dunner rand en de helft van de zij kant.
Nu kom ik bij een negatief punt .
Bij de eerste x instellen kon ik gewoon de witbalans instellen en selecteren.
Na een paar uur zag ik witbalans wel staan maar kon ik deze niet meer selecteren.
Na contact met lg heb ik de tv terug gezet naar fabrieks instellingen nu kon ik de witbalans weer instellen.Na een paar uur weer hetzelfde probleem volgens mij nadat de tv zich heeft geupdate.Het beeld is ontzettend mooi en ik hoop dat een nieuwe update dit probleem verhelpt.Ik heb mij voorgenomen om wat meer gevarieerd tv te kijken en de tv snachts aan te laten dus ik hoop dat ik dit keer geen ingebrande logo's meer krijg.Mijn dochter is ook blij want zij heeft nu mijn oude tv 65 inch.Het ingebrande logo is haar niet opgevallen .

Mijn beeld instellingen hieronder
Met dank aan homecinemamagazine.

Beeldmodus: Bioscoop
Soepele Gradatie: Laag
Zwartniveau: Automatisch
Echte Bioscoop: Aan
Motion Eye Care: Uit
TruMotion: Helder (of aangepast)

Heb jij ook een LG OLED65C9PLA Zwart?

Mooi scherm. Heb b9 gekocht.
Zie dat je ook nvidia shield hebt.
Kun je met magic remote de shield bedienen?
Hallo nee dat heb ik nog niet geprobeerd omdat ik alles bedien met mijn Harmony elite ik gebruik de lg remote niet eens.
Hi,
Interessante review... Ik heb soortgelijk verhaal en sta voor soortgelijk dilemma en besluit... Ik heb een 55" C7 OLED, ook met een Ziggo Next en Nvidia Shield.
Ik heb weliswaar geen last van ingebrande logo's (althans, dat denk ik...) maar ik heb vage vlekken rondom de logo's. Dat ziet er niet uit... Maar goed, als ik dan via de Shield naar bijvoorbeeld Netflix kijk of "testbeelden"via Youtube, dan zie ik geen vlekken. Dan zijn ze weg. Ik kan helaas geen plaatje toevoegen om te laten zien.
Vraag: je beschrijft dat het beeld van de C9 mooier is dan de QLED. Weet je nog welke QLED het was en wat bedoel je met "mooier" (zwarter, helderheid, contrast, kijkhoek,....).
Qled de 80r serie kijkhoek kleuren en het verschil kan iedereen zien als je ze naast elkaar zet.Mijn vrouw en dochter kunnen dat beamen.
Weet je hoe je die ingebrande logo kunt zien?Samsung heeft dit op you tubegezet .

Dank voor je antwoord. Dat heeft Samsung goed gedaan :) om zo'n video te maken. Maar bij mij dus geen ingebrande logo's te zien op het rode beeld.
Kan het zijn dat je de optie Logo Luminance Adjustment te agressief hebt staan?
Deze setting zoekt statische beelden zoals logo's en wijzigd de helderheid daar van.
Weet dat de C9 dit heeft maar weet niet of de C7 deze functie ook heeft.
Dank voor de tip! Ik heb nog even de handleiding van de C7 en C9 naast elkaar gelegd, maar helaas heeft de C7 deze optie niet.
misschien handig voor anderen om die bewuste betere settings erbij te zetten in je review?🙄
Bedankt ik heb de instellingen in mijn review gezet.
top, ik ga er eens mee expirimenteren :)
Zal op de verschillende diameters hetzelfde effect hebben gok ik :)

edit: wat heb je achter je tv? hue ledstrip gekoppeld aan dat hdmi dinges?

[Reactie gewijzigd door dutchlincoln op 27 juli 2024 04:27]