Sony WH-CH710N (Zwart) Review
8 mei 2020, laatste update op 12 januari 2021, 1.087 views
Rapporteer
Product gekocht
Een koptelefoon met een lange batterijduur en prima noice-cancelling kwaliteit.
Pluspunten
- Lange batterijduur
- Bluetooth 5.0
- Prima noise-cancelling
Minpunten
- Korte oplaadkabel
- Microfoon werkt niet bedraad
- Audio klapt er uit met vergaderingen
Allereerst wil ik even melden dat dit mijn eerste noice-cancelling headset is en tevens ook mijn eerste draadloze koptelefoon. Ik heb niet extreem veel verstand van geluidkwaliteit, maar voor mijn doen is dit prima. De batterij van deze koptelefoon gaat lekker lang mee en de afstand die je kan nemen tot je bluetooth gekoppelde apparaat is iets van 30 meter voordat de muziek weg begint te vallen.
De koptelefoon zit wel lekker, alleen als je hem echt lang op hebt achter elkaar (+ 4 uur) dan begin je wel te merken dat je lang een koptelefoon op hebt gehad. Je moet wel je oren goed naar achteren in de kussens duwen, want in het midden zit een stuk plastic dat wat hoger ligt dan aan de achterkant, en dit kan zeker pijn gaan doen als je hem verkeerd draagt.
De oplaadkabel is een USB-c kabel van maar 20 centimeter, wat zeer kort is. Persoonlijk heb ik vrijwel geen andere apparaten met een USB-c kabel, dus ik heb ook niet echt opties om een langere kabel te gebruiken naast een extra kopen. Er zit geen oplaadblokje bijgeleverd, maar dat is niet extreem erg, want die hebben de meeste mensen wel thuis liggen, en anders laad je hem op via een van de usb-poorten van je pc. Waarschijnlijk hebben ze dat gedaan vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Daarnaast wordt de koptelefoon geleverd zonder opbergcase. Voor mij is dat op dit moment niet erg, want ik zit nu toch vrijwel de hele dag thuis, maar het zou wel handig zijn geweest voor het opbergen en minder snel kapotgaan van de koptelefoon (nog geen ervaring mee).
Een ander belangrijk punt dat ik heb gemerkt bij deze koptelefoon is dat de bijgeleverde kabel om de koptelefoon bedraad te gebruiken, is dat het een 3 pin is en je dus geen microfoon kan gebruiken met het bedraad gebruik van de koptelefoon. Dit is zeker wel een minpunt, aangezien ik nu dus een bluetooth dongle zou moeten kopen om toch de microfoon te kunnen gebruiken op mijn desktop.
Als laatste heb ik nog een ding dat ik merk tijdens Skype for Business vergaderingen, maar wat ook aan mijn computer of aan Skype zou kunnen liggen. Dat is namelijk dat soms het geluid van de vergadering wegvalt. Om dit op te lossen heb ik het gesprek opgehangen en opnieuw hervat, wat een beetje duidt op Skype problemen, maar dat doet niet weg dat ik dit nooit met een 4 pin bedrade koptelefoon heb gehad.
Edit: Dank Puhh voor de opmerking over de spelfout en de typfout.