OnePlus Bullets Wireless Z (Zwart) Review
7 mei 2020, laatste update op 8 mei 2020, 406 views
Rapporteer
Product gekocht
De set is comfortabel. Opladen gaat snel en de set gaat daarna erg lang mee. Het bellen werkt prima.
Persoonlijk vind ik het geluid iets tegenvallen. Passieve noisecancelling is er haast niet.
Al met al is het voor circa 50 euro wel een prima koop.
Pluspunten
- Comfortabel, zowel op de nek als in het oor
- Lange accuduur + snel opladen
- Microfoon voor telefonie en spraakopdrachten
Minpunten
- Gebrek aan hogere kwaliteits BT codecs (aptX, aptX HD)
- Geluid valt iets tegen
- Meegeleverde silicone dopjes verschillen niet veel in grootte
Dit is mijn eerste set bluetooth-oordopjes. Hiervoor altijd bedraad gehad. Ik wilde vooral draadloos kunnen bellen en muziek luisteren in de trein.
Eerst een paar pluspunten.
Het draadloos verbinden is makkelijk en werkt goed. De set ligt comfortabel om je nek en de volumeknoppen zijn goed te bereiken en in te drukken. Opladen gaat snel en de set gaat daarna erg lang mee. Het bellen werkt prima, de andere kant hoort me tot nu toe altijd prima. Het geluid blijkt wel wat dof te zijn en windvlagen en omgevingsgeluiden worden snel opgepikt.
Pairen met en wisselen tussen apparaten is eenvoudig en werkt snel.
De audiokwaliteit is toch iets wat me net teveel tegenvalt om er niets van te zeggen, vooral na het lezen van andere reviews die deze oordopjes de hemel in prijzen. Ik ben geen audiokenner maar vooral de vocals en hogere tonen klinken vlak en soms zelfs wat schel. Lage tonen klinken best aardig. Waarschijnlijk een combinatie van waterdichtheidseisen, relatief simpele bluetooth-codecs (alleen AAC of SBC, geen aptX of aptX HD) en natuurlijk kostenbesparing. Passieve noisecancelling is er haast niet. Maar dat laatste kan er ook aan liggen dat geen van de meegeleverde silicone dopjes echt afsluitend in mijn oor passen. De kleinste lijkt niet klein genoeg en de grootste niet groot genoeg om een goed verschil te bieden.
Al met al is het voor circa 50 euro een prima koop. Als je niet te veel geeft om superieur geluid dan haal je verder een mooi en comfortabel apparaatje in huis met lange accuduur en prima microfoon.