Acer Nitro XV340CKP Zwart Review

6 mei 2020, laatste update op 6 mei 2020, 2.015 views Rapporteer

Een prima monitor. Hij lijkt duur, maar voor wat de monitor allemaal heeft, is het een koopje. Let wel op de voet is redelijk groot, maar bovendien, samen met de stand, is het van zeer goede kwaliteit.

Pluspunten

• Prijs
  • G-Sync compatible
  • 144 Hz
  • 2,1 Amp USB poort op de achterkant (handig voor opladen telefoon o.i.d.)
  • 21:9
  • 34 inch (vergis je niet, hij is groot)
  • IPS
  • Stand is van goede kwaliteit

Minpunten

• Verwacht niet te veel van de HDR
  • Grote voet (~27 cm in diameter)
  • Een game in ultra runnen op deze resolutie en refreshrate vergt een stevige videokaart

De Acer Nitro XV... heeft het allemaal, IPS, 144Hz refreshrate, 21:9 aspect ratio, G-Sync (compatible), HDR10, ultrawide 1440p. En dat voor zo'n prijs (ik heb hem voor €660 gekocht), monitors met vergelijkbare specs zitten al snel in de €900-€1000 price range.
Al moet ik zeggen dat de HDR tegenvalt, zelf heb ik nog nooit een HDR display gehad dus ik weet ook niet hoe een goed HDR display eruitziet (wellicht heb ik een setting in de OSD vergeten aan te zetten), maar het ziet er niet mooi uit: het lijkt alsof de resolutie lager wordt en de kleuren zien er erg warm uit. Echter heb ik deze monitor niet gekocht voor de HDR functionaliteit.
Apart from that is het een prima monitor, het voldoet aan al mijn eisen en ik verwacht dat hij nog lang mee zal gaan (voor mij tenminste).
Verder is een ding dat deze monitor niet heeft wat veel anderen wel hebben is een curve, ik zelf vind dat geen probleem maar juist een pluspunt.
Als laatste punt wil ik nog noemen dat er een DisplayPort 1.4 kabel bij zit. In een review had ik gelezen dat iemand deze niet had gekregen bij deze monitor. Deze zit er dus wel bij.

Heb jij ook een Acer Nitro XV340CKP Zwart?

Hallo Fusi0nking,
De monitor bevalt nog helemaal goed 2 maanden later, zeker geen spijt van gehad.
De gsync is een geweldige functie, het zorgt voor geen screen tearing en een veel betere ervaring. De helderheid is overigens prima, alleen in HDR mode is de helderheid erg laag.
En input lag ervaar ik niet echt, de geasdverteerde response time is dan ook 1 ms. Enige dingetje is wel dat mijn model een paar dode pixels had en ik een andere had gekregen.
Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen informeren en veel plezier met je nieuwe monitor (welke dat dan mag zijn)
Bedankt voor de snelle reactie!
Dan ga ik deze monitor halen :)
Zoals je zelf ook al benoemde zijn soort gelijken richting de €900 dus dit is echt een stuk goedkoper!
Nogmaals bedankt!
Hoe is die bevallen? Als dit inderdaad een alternatief is op de LG 34GN850 is het een goede prijs! Ik heb die monitor voor €799 gehaald en deze Acer is volgens de prijsgeschiedenis soms voor €500 te krijgen.
Ik heb hem een weekje gehad, helaas had ik veel problemen met het werkend krijgen van G sync wat wel een must was voor mij. Toch uiteindelijk voor de LG gegaan waar ik korting op kon krijgen wat het ongeveer €100 duurder maakte dan de Acer. Nu ik ze naast elkaar heb gezien is de LG wel een stuk beter(goh, het is een stuk duurder :P) Maar als G sync niet een must is is het veel waar voor je geld en had ik hem wel gehouden.
Ik heb freesync + amd en werkt goed op de LG ook. Heb je die dan voor €600 kunnen scoren? Dan is de Lg zeker een goede prijs. Komt ook nog een LG 34GP83A-B aan als het goed is, zelfde paneel maar $200 lagere MSRP. In de VS al te koop, hier volgens mij nog niet.
In de tijd dat ik er naar keek was deze Acer ongeveer 650, ik heb de LG kunnen halen voor 759.
G sync via freesync werkt perfect op de monitor.
Hey Niels.
Ik ben even benieuwd hoe de monitor bevalt zoon 2maand later.
Ik ben namelijk opzoek naar een ultrawide monitor met 144hz als vervanging voor mijn 28inch 1440p.
Ik ben benieuwd naar de ervaring met g sync en de helderheid van het scherm, aangezien die vrij laag lijkt te zijn met andere monitoren ook ben ik benieuwd hoe je de input lag ervaart.
Alvast bedankt! :)

[Reactie gewijzigd door Fusi0nking op 24 juli 2024 05:04]