Deze MiBox S vorig jaar gekocht voor Netflix. Mijn smart TV van Samsung is al wat ouder, en de Netflix app was al tijden niet meer geupdate, en blijkbaar werd onze TV niet meer ondersteund... Dus maar voor een MiBox S gegaan om de nieuwere smart-functies toch nog te kunnen gebruiken zonder meteen een compleet nieuwe TV te moeten aanschaffen.
Op zich een prima oplossing, maar aangezien ik wifi niet supersnel of stabiel vind voor een film te kijken, heb ik er gelijk een USB-UTP adapter bij gekocht, met nog 3 USB poortjes, zodat ik er ook een externe HDD aan kan hangen. (USB 3.0 Gigabit LAN Ethernet Adapter + 3 Poorts USB Hub, merk Brauch, via bol.com) en een nieuwe netwerkkabel (Valueline VLCP85121E05 netwerkkabel 0,5 m Cat5e SF/UTP (S-FTP)).
Eerste ervaring: apparaat liep na een paar uurtjes al helemaal vast. Gegoogled, en blijkbaar was er een of andere issue die kon worden opgelost door het cache geheugen te wissen. Stappen gevolgd en daarna nooit meer een probleem gehad.
Totdat er begin 2020 een update kwam, zo rond de invoering van Prime video. Sindsdien krijg ik dagelijk meerdere malen de melding "ethernet niet verbonden", en dan stopt mijn film/serie na een poosje.
Resetten helpt dan weer even, maar ik moet nu dagelijks zeker 2 à 3 keer de stroom van de MiBox afhalen, en dat is redelijk vervelend.
De UTP kabel zit er goed in, de adapter steekt goed in, de modem steekt goed in, en we hebben op onze GSM's prima Wifi, en ook mijn desktop PC die met een UTP kabel aan de modem hangt heeft perfect internet. Nooit problemen wat dat betreft.
Afgelopen week was er weer een update, en die heb ik gedaan in de hoop dit probleem kwijt te zijn, maar helaas was het probleem nog steeds hetzelfde.
Daarom toch maar een andere USB/ethernet adapter gezocht, nu eentje waarbij duidelijk stond aangegeven dat hij compatibel was met de MiBox S. Via Amazon besteld, enkele dagen later in huis, en waarachtig, geen enkel probleem meer.
Let dus goed op welke adapter je koopt als je de MiBox wil aansluiten via ethernet op je modem. Ik heb de Wifi ook getest, en die bleef nu ook stabiel. (Daarna weer uitgezet, want niet meer nodig).
USB adapter:
Er waren ook een aantal gekke bugs.
- Prime video sluit af zodra de screensaver aan gaat.
- Netflix wil soms niet afsluiten... Je klikt op "netfix afsluiten" en hij komt gewoon weer in het Netflix overzicht terecht.
- Oude adapter zag mijn externe HDD wel, maar als ik hem wilde accessen, zie ik het geheugen gebruik wel, maar niet de inhoud... Op de nieuwe adapter werkt het prima, sterker nog: nu kan ik zelfs x265 videos kijken!
MiBox zet ongevraagd mijn TV aan, of switched als die al aan stond van TV of component aansluiting (voor de Wii) naar de HDMI waarop de MiBox zit. Fijn als snachts je TV plots aan gaat, of je aan het gamen bent en de TV springt zomaar naar het MiBox menu. Dit is sinds de nieuwe adapter niet meer gebeurd.