Xiaomi Mi Box S 8GB Review

Sjeng_
6 mei 2020, laatste update op 27 maart 2021, 9.527 views Product gekocht

Xiaomi Mi Box S 8GB

Eerste ervaring: apparaat liep na een paar uurtjes al helemaal vast. Gegoogled, en blijkbaar was er een issue die kon worden opgelost door het cache geheugen te wissen. Stappen gevolgd en daarna nooit meer een probleem gehad. Instabiel ethernet met mijn USB/ethernet adapter, maar dat lag aan de adapter!

Pluspunten

• goede prijs, als alles ook werken zou
  • stevig klein doosje
  • afstandsbediening
  • intuitieve interface

Minpunten

• werkt niet goed out of the box
  • heeft geen UTP poort, adapter nodig

Deze MiBox S vorig jaar gekocht voor Netflix. Mijn smart TV van Samsung is al wat ouder, en de Netflix app was al tijden niet meer geupdate, en blijkbaar werd onze TV niet meer ondersteund... Dus maar voor een MiBox S gegaan om de nieuwere smart-functies toch nog te kunnen gebruiken zonder meteen een compleet nieuwe TV te moeten aanschaffen.
Op zich een prima oplossing, maar aangezien ik wifi niet supersnel of stabiel vind voor een film te kijken, heb ik er gelijk een USB-UTP adapter bij gekocht, met nog 3 USB poortjes, zodat ik er ook een externe HDD aan kan hangen. (USB 3.0 Gigabit LAN Ethernet Adapter + 3 Poorts USB Hub, merk Brauch, via bol.com) en een nieuwe netwerkkabel (Valueline VLCP85121E05 netwerkkabel 0,5 m Cat5e SF/UTP (S-FTP)).

Eerste ervaring: apparaat liep na een paar uurtjes al helemaal vast. Gegoogled, en blijkbaar was er een of andere issue die kon worden opgelost door het cache geheugen te wissen. Stappen gevolgd en daarna nooit meer een probleem gehad.

Totdat er begin 2020 een update kwam, zo rond de invoering van Prime video. Sindsdien krijg ik dagelijk meerdere malen de melding "ethernet niet verbonden", en dan stopt mijn film/serie na een poosje.
Resetten helpt dan weer even, maar ik moet nu dagelijks zeker 2 à 3 keer de stroom van de MiBox afhalen, en dat is redelijk vervelend.
De UTP kabel zit er goed in, de adapter steekt goed in, de modem steekt goed in, en we hebben op onze GSM's prima Wifi, en ook mijn desktop PC die met een UTP kabel aan de modem hangt heeft perfect internet. Nooit problemen wat dat betreft.

Afgelopen week was er weer een update, en die heb ik gedaan in de hoop dit probleem kwijt te zijn, maar helaas was het probleem nog steeds hetzelfde.

Daarom toch maar een andere USB/ethernet adapter gezocht, nu eentje waarbij duidelijk stond aangegeven dat hij compatibel was met de MiBox S. Via Amazon besteld, enkele dagen later in huis, en waarachtig, geen enkel probleem meer. Let dus goed op welke adapter je koopt als je de MiBox wil aansluiten via ethernet op je modem. Ik heb de Wifi ook getest, en die bleef nu ook stabiel. (Daarna weer uitgezet, want niet meer nodig).
USB adapter: https://www.amazon.nl/dp/B00LLUEJFU/

Er waren ook een aantal gekke bugs.
- Prime video sluit af zodra de screensaver aan gaat.
- Netflix wil soms niet afsluiten... Je klikt op "netfix afsluiten" en hij komt gewoon weer in het Netflix overzicht terecht.
- Oude adapter zag mijn externe HDD wel, maar als ik hem wilde accessen, zie ik het geheugen gebruik wel, maar niet de inhoud... Op de nieuwe adapter werkt het prima, sterker nog: nu kan ik zelfs x265 videos kijken!
- MiBox zet ongevraagd mijn TV aan, of switched als die al aan stond van TV of component aansluiting (voor de Wii) naar de HDMI waarop de MiBox zit. Fijn als snachts je TV plots aan gaat, of je aan het gamen bent en de TV springt zomaar naar het MiBox menu. Dit is sinds de nieuwe adapter niet meer gebeurd.

Heb jij ook een Xiaomi Mi Box S 8GB?

Mijn opmerking gaat je niet helpen maar het klinkt alsof je pech hebt met je device. Ik gebruik dezelfde en heb geen enkel van de problemen. Ook mijn ethernet adapter functioneerd perfect.

Zou een Factory reset kunnen helpen? Al heb je die van al gedaan.
Ja idd, dat heb ik al geprobeerd, maar hij blijft problemen hebben met de ethernet connection. En dat had hij vóór de eerste update niet.
Hier ook geen enkel probleem met de Mi Box S, werkt perfect!
Ik heb sinds de laatste update geen problemen meer met mn box. De update van Januari was een ramp!

Wat je zou kunnen proberen:
- clear cache van de netflix en amazon apps, daarna een reboot
- voor je hdd installeer kodi?
- zet hdmi-cec uit, dan gaat je tv niet meer automatisch aan
Ik heb de mi-box 4? Terwijl die overal in de software zegt 3.. anyhow voor het eerst heb ik ook een Xiaomi product gekocht waar ik echt niet tevreden over ben
Bij mij valt met deze adapter (de ene met usb poorten) de ethernet connectie niet weg, wellicht je adapter dus?

Ik heb inderdaad inmiddels een nieuwe USB-UTP/ethernet adapter gekocht, die stond vermeld als compatible met de MiBox S, en nu heb ik geen enkel probleem meer.
Alles werkt naar behoren, ethernet stabiel, en ik heb ook de wifi geprobeerd, en die lijkt ook goed te werken (maar niet meer nodig, dus nu uitgeschakeld).
Dus opletten welke adapter je koopt als je hem op het ethernet wil aansluiten!
Heb de door @elponchis genoemde adapter besteld en die werkt op mijn Mibox S helemaal niet!!
Krijg niet eens de optie voor ethernet.
Heb de box gereset, vervolgens komt de ethernet optie voorbij tijdens de setup maar vertelt mij vervolgens dat er geen ethernet is maar alleen de wifi verbinding beschikbaar is.
Heb ook de ontwikkelaars optie aangezet en daar vervolgens gekozen voor USB/Ethernet
Ook geen succes dus ik zit vast.
Heb intussen wel via Google gevonden dat de Realtek chip in deze adapter niet ondersteund word door de Xiaomi Mibox 8.....tientallen comments dat dat niet gaat werken...helaas.

Daarom zeer benieuwd waarom het bij @elponchis blijkbaar wel werkt.

Voor de goede orde; de mibox maakt wel verbindig via de wifi maar dat is bij mij in huis wat onstabiel i.v.m. afstand naar de router vandaar dat ik hem graag via een kabeltje wilde aansluiten, zal er wel op neer gaan komen dat ik een extra accespoint achter de tv moet neerzetten :+

Overigens werkt de USB adapter prima want ik heb hem aangesloten op een laptop via USB en dan heb ik een prima internetverbinding.

Dus als iemand een suggestie heeft...graag, zo niet...dan is die van mij te koop ..brandnew 8)7

[Reactie gewijzigd door geewizz25 op 23 juli 2024 11:03]

Ik heb deze adapter op de Mibox, met vaste internet kabel erop, en een externe HDD erin. Werkt prima.

NB: er was afgelopen week een nieuwe update, deze heb ik nog niet geïnstalleerd... 25/03/21.
@Sjeng_ Bedankt voor de info, die Ugreen heeft bij mijn weten een broadcomchip en die schijnt wel goed ondersteund te worden door Xiaomi.
Gaan we die maar bestellen...

Neem aan dat je een update voor de Mibox bedoelt?
Die heb ik nog niet voorbij zien komen.
Geen idee waarom hij bij jou niet werkt. Bij mij werkte hij gewoon (werkte want ik heb een philips tv met android erop aangeschaft onlangs en gebruik de box dus niet meer).

Overigens heb je het erover dat hij op de mi box s niet werkt en je op internet hebt gevonden dat hij op de mi box 8 niet compatible is, is dat een typfout, want dat lijken 2 andere dingen?
@elponchis
Excuus voor de onduidelijkheid, ik heb een Mibox S met 8 Gb...
Overigens echt van alles geprobeerd maar niet aan de gang te krijgen.
Zou ik de amazon link voor je adapter kunnen krijgen??
Met de opvolger van de adapter kun je ook ethernet aansluiten. Ik heb dat nog niet uitgebreid getest.