Fossil The Carlyle HR Gen 5 Black Silicone Zwart (Zwart) Review

5 mei 2020, laatste update op 5 mei 2020, 218 views Rapporteer

Prima horloge met een goed design en goede functionaliteiten, echter wanneer je hem wilt gebruiken voor het bijhouden van je locatie zonder dat je mobiel verbonden is (tijdens het hardlopen bv.) raad ik je echt aan om een ander horloge te kopen, bij voorkeur eentje die niet van Fossil is.

Pluspunten

• Design
  • Voelt stevig aan
  • Bandjes makkelijk te vervangen
  • Scherm goed zichtbaar in de zon
  • Laadt snel op

Minpunten

• GPS werkt niet zonder mobiel
  • Accuduur
  • Soms wat traag (vooral bij apps installeren / verwijderen)
  • Google Assistent werkt niet altijd even lekker

3 van 5 sterren (Voldoende)
2 weken geleden toch maar even deze smartwatch gekocht, o.a. met als bedoeling dat ik dan mijn mobiel thuis kon laten tijdens het hardlopen. Kwam ik toch even mooi bedrogen uit, want hoewel hij de eerste 3x dat ik ging hardlopen alleen het begin van mijn activiteit miste (qua GPS, variërend van 200m tot 1km), kan de smartwatch nu helemaal geen verbinding meer maken met GPS zonder dat mijn mobiel verbonden is. Via ontwikkelaars opties is er de mogelijkheid om de GPS sensor te testen, en deze lijkt 0.0 verbinding te krijgen. Ook andere apps die de ingebouwde GPS sensor testen geven aan geen verbinding te kunnen krijgen. Op internet is hier vrij weinig over te vinden, op een paar posts op Reddit en het Google helpforum na, waar wel duidelijk veel mensen aangeven hetzelfde probleem te hebben. Ik vraag me dus wel een beetje af of dit een global issue is of alleen bepaalde modellen betreft, maar daar kom ik hopelijk snel achter.

Voor de rest is het wel een prima smartwatch, het aanbod aan apps op WearOS groeit met de dag, de besturing met de hardware buttons voelt erg vertrouwd (hoewel nog niet elke app dit ondersteunt), en het is erg makkelijk om het originele bandje te vervangen met het springveer systeem. Ook is het scherm erg goed zichtbaar in (fel) zonlicht, wat erg handig is tijdens het hardlopen (alleen jammer dat de GPS dan weer niet werkt...).

Kortom: een prima horloge met een goed design en goede functionaliteiten, echter wanneer je hem wilt gebruiken voor het bijhouden van je locatie zonder dat je mobiel verbonden is (tijdens het hardlopen bv.) raad ik je echt aan om een ander horloge te kopen, bij voorkeur eentje zonder WearOS (of in ieder geval niet van Fossil is, veel Smartwatch merken zijn namelijk onderdeel van).

Heb jij ook een Fossil The Carlyle HR Gen 5 Black Silicone Zwart (Zwart)?