€ 229,99 bij Amazon.nl Marketplace

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Wi-Fi 64GB Grijs Review

3 mei 2020, laatste update op 13 mei 2020, 8.763 views Rapporteer

Betaalbare tablet en prima geschikt voor licht gebruik, vooral ook handig om aantekeningen mee te maken dankzij de s-pen. Helaas is er gekozen voor een slecht LCD scherm met een slechte kijkhoek en is er geen anti-reflectieve coating aanwezig.

Pluspunten

• Betaalbaar
  • Geschikt voor de s-pen
  • Uitbereidbaar geheugen

Minpunten

• Scherm heeft een slechte kijkhoek
  • Glas is niet ontspiegeld

3 van 5 sterren (Voldoende)
Omdat de tablet net uitgebracht is, is deze review slechts mijn eerste indruk. Mogelijk dat ik later een update geef.

Scherm

Bij het eerste gebruik van de tablet valt wel direct op dat het LCD scherm toch wel tegenvalt. Ik had natuurlijk niet de kwaliteit van een OLED paneel verwacht, maar had wel verwacht dat het scherm vergelijkbaar zou zijn met die van een oudere iPad. Als je recht voor het scherm zit is het beeld prima, maar als je het scherm in een kleine hoek houdt wordt het beeld direct donkerder. Een zeer slechte kijkhoek dus. Wanneer het een beetje zonnig is merk je ook gelijk dat er geen anti-reflecterende coating is. Jammer, want de voorganger Samsung Tab S5e had juist een prachtig scherm.

S-Pen

De S-pen is toch wel de USP van deze tablet. Dit werkt dan ook erg goed. De Pen ligt goed in de hand en biedt een kleine weerstand wanneer deze over het scherm beweegt. Voor het gebruik van de S-Pen heeft Samsung goede software integratie gedaan zoals bij het maken van screenshots of een snelle notitie. Ook werkt Onenote van Microsoft erg goed waardoor de tablet ook erg handig is voor gebruik op kantoor.

Prestaties

De tablet bevat geen zeer krachtige processor. Dit geeft ook niet, want dit is niet het top model.
Maar helaas merk je toch wel wat haperingen in de user interface die ik niet ervaar op mijn Galaxy S10+.
Zelf speel ik geen grafisch intense games. Voor mij voldoen games zoals Transport Tycoon en dat werkt erg lekker icm de S-pen. Met mijn gebruik merk ik ook geen warmte ontwikkeling van de tablet.

Bouwkwaliteit

De Samsung Tab S6 Lite voelt als een degelijke tablet van hoge bouwkwaliteit ook de bijgeleverde S-pen voelt erg degelijk. Hier is niets over aan te merken. Samsung heeft voor de S-pen geen reserve puntjes meegeleverd.

Accuduur

Omdat de tablet nog maar net uit is, heb ik hier nog niet veel over te zeggen. Maar hij verliest nachts vrijwel geen batterij.
Update 13-5-2020: De batterij lijkt lekker lang mee te gaan, opladen is niet zo snel nodig en doe makkelijk een week met een lading.

Geluid

De tablet bevat 2 speakers die voor een tablet vrij goed klinken. Ook zijn ze juist gepositioneerd zodat je kan genieten van stereo geluid tijdens het kijken van films. Voor de liefhebber is er ook een 3,5mm jackplug aanwezig.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Tab S6 Lite Wi-Fi 64GB Grijs?

Een vraagje ik ben ook in het bezit van een tab s6 Lite maar bij het opladen van de tablet werkt het snel laden niet. Nu had ik nog een oplader van mijn telefoon liggen en met deze laad de tablet wel snel op. Het lijkt erop dat Samsung geen snel laders met deze tablet mee levert. Hebben meer mensen dezelfde ervaring?
Klopt er zit geen snellader bij. Ik wist ook niet dat hij kan snelladen.

[Reactie gewijzigd door Psycho_Mantis op 25 juli 2024 19:48]

Vraagje ik had de Galaxy Tab A7 2020 gekocht maar teruggebracht omdat tv kijken via Ziggo App, Zoggio browser, of via de NOS site bijvoorbeeld heel haperig en schokkend beeld gaf (alle andere devices in huis geen problemen.

Weet jij of de Galaxy Tab S6 Lite hier wel goed mee om kan gaan?
Video’s afspelen doet hij prima.
Maar ik heb de tablet recent verkocht omdat ik de performance toch ondermaats vindt. Ook was de slechte kijkhoek een irritatiepunt.
ok dank. Ik vond de performance van de Tab A7 2020 ook ondermaats. Heb je inmiddels een andere tablet die wel bevalt?
Ik heb momenteel een iPad Air 2019.
Helaas zijn android tablets gewoon niet te vergelijken met wat apple te bieden heeft. Zelfs een oude iPad presteert beter dan deze Samsung.