Xiaomi Mi TV 4S 55" Titanium, Zwart Review

3 mei 2020, laatste update op 7 november 2020, 4.081 views Rapporteer

Zeer goede tv voor de prijs. Ik heb hem begin maart bij Conrad gekocht voor 430, voor deze prijs kan je geen miskoop maken met dit aparaat. Minimalistisch uiterlijk wat ik erg netjes en mooi vindt. Goede AB!

Pluspunten

• Mooi design
  • Prima beeld
  • Fijne AB
  • Android TV!

Minpunten

• AB makkelijk kwijt te raken
  • reageert niet snel met switchen naar TV

Kwam in een nette en grappige doos, minimale papieren bij, was dus even zoeken hoe je hem aan kon zetten (knopje onder MI logo).
Komt met Android TV, wat snel werkt en dat wordt het meest gebruikt. De AB is licht, lang en makkelijk kwijt te raken. Doet het via bluetooth dus vanaf elke plek te gebuiken, gevolg dat hij op elke plek in huis ligt. Minimale knoppen op de AB maakt het zeer makkelijk te gebruiken Het is dezelfde vormgeving als op de MI box maar met meer dedicated knoppen (Netflix en Prime Video).
Ik heb wel wat aanpassingen gedaan aan de kleuren en geluid, via een Youtube filmpje en dat was wel nodig. Zowel kleuren als het geluid zijn nu veel beter dan vanuit de de doos. Wel onhandig dat deze instellingen wat verstopt zitten (instellingen-afbeelding-foto modus-aangepast).

Beeldkwaliteit is in mijn ogen zeer goed, ik kom van een oude goedkope Samsung plasma, dat was even wennen. Maar het beeld begint mij steeds meer te bekoren. Zeker bij films via Plex levert het mooi beelden op. De foto's die Android TV op het scherm tovert als hij in ruststand gaat zijn een feest om te zien.

07-11-2020
Ik gebuik geen decoder meer, alleen nog Google TV. Ik merk nu af en toe dat Google TV langzaam wordt, opnieuw opstarten (dat redelijk snel gaat) lost dat weer op.

Heb jij ook een Xiaomi Mi TV 4S 55" Titanium, Zwart?

Ben van plan dit model te kopen, nog enige op of aanmerkingen of punten waar ik op moet letten
Thanks voor de tips over het knopje en het afstellen van beeld & geluid.
Zou je misschien het linkje kunnen delen van het youtube filmpje dat je hiervoor gevolgd hebt?
Alvast bedankt!
Was even zoeken, maar volgens mij heb ik hem gevonden:

Nog steeds erg tevreden, wel is voetbal kijken wel eens wat 'troebel', niet zo scherp, dan zet ik hem in sport mode, maar dat gaat dan ten koste van de levendige kleuren.
Kun je deze TV met je telefoon bedienen via WiFi?
Jazeker, via mi remote, ik gebruik de netwerkkabel en dan is android tv app te gebruiken.
Ik zie berichten voorbij komen over advertenties bij deze tv. Klopt dit?

[Reactie gewijzigd door PerfectMo op 24 juli 2024 02:23]

Ik heb nog nooit een ad gezien, ik gebruik YT, netflix, Amzon Prime, Plex en NL Ziet. Ik heb het ook nergens uit gezet, vroeger wel eens op mijn Mi 6 telefoon.
Ik gebruik Patchwall (?!?) als standaard launcher, ik weet of dit iets uitmaakt.
Beste, als je niet reageert via de link "reageer" binnen desbetreffende reactie, dan krijgt een Tweaker ook geen "hint" dat er een antwoord is geplaatst door een ander..

Via deze link dus: PerfectMo in 'productreview: Xiaomi Mi TV 4S 55" Titanium, Zwart review door ...
Ja stom, ga het aanpassen.
Ik ben van plan deze ook te kopen. Nog steeds geen ads neem ik aan toch?

{Update na wat onderzoek} Doordat het UI niet door Xiaomi is ontwikkeld proberen zij zich in te dekken door een waarschuwing te geven in de handleiding over ads. Het kan ivm Android TV voorkomen dat ads verschijnen, liggend aan je geïnstalleerde apps en aan de ontwikkelaar van het UI zelf. Niets om je druk over te maken. Ik heb de TV dan ook met korting voor 375,- gekocht. Lekkere deal al zeg ik het zelf.

[Reactie gewijzigd door melek-taus op 24 juli 2024 02:23]

Klopt nog steeds geen ads, ook na een grote update niet. Nog steeds zeer tevreden.
Nu ook de Xiaomi soundbar aangesloten, scheelt een stuk, vond de boxen van de tv niet slecht. Maar een soundbar van 50 euro is prima er bij.
Ben benieuwd, krijg hem een dezer dagen binnen. Verwacht niet dat je ooit ads zult zien tenzij je rare apps gaat installeren.
Soundbar heb ik al. Kan je het geluid van de soundbar met de TV reguleren? Bij veel TVs is dit niet mogelijk en gaat dit via de abu van de soundbar zelf.
Ja dat lukt met de 3,5mm aansluiting en de spdif. Jammer is wel dat de soundbar spdif heeft en de tv toslink, heb er een splitter tussen moeten zetten.
Ik heb wel het idee dat het geluid digitaal beter is dat analoog.
Je moet trouwens wel in de instellingen bij geluid de ingang veranderen anders doet het niets.

[Reactie gewijzigd door raoullo op 24 juli 2024 02:23]

Correct me if i'm wrong, maar toslink en spdif maken toch allebei gebruik van dezelfde connector (spdif) en zijn technisch gezien hetzelfde, behalve het feit dat toslink door Toshiba is ontwikkeld en Spdif door Sony/ Philips? Volgens mij als de aansluiting hetzelfde is kan je toch gewoon een SPDIF kabel gebruiken van de TV naar een soundbar?
Helaas, was dat maar zo. Je hebt spdif coaxiaal en optisch. De tv heeft toslink optisch en de soundbar coaxiaal.
Ik was heel blij met de TV, echter helaas laat ik hem retour sturen. Dit weekend steeds sneeuw beeld via HDMI dus de Horizon box. Dacht dat het probleem misschien aan de HDMI kabel lag. Gisteren hele dag via Ziggo Go app tv aan gehad en geen problemen. Vandaag gelijk na een uur via Android TV ook weer sneeuw in het beeld. Ik had wel geluid maar het scherm sneeuwt en laat verschillende rechte gekleurde strepen zien.
Dat is balen, ben nog steeds tevreden, overweeg zelfs dezelfde voor mijn moeder aan te schaffen omdat hij zo makkelijk in gebruik is.
Hey @raoullo bedankt voor de review!
Mijn ouders hebben deze tv vorige week gekocht in Duitsland voor €330,- geen slechte prijs!
Maar de instellingen voor het beeld (voornamelijk de kleurweergave) krijgen wij niet naar wens ingesteld. Alles is een beetje flets, en rood lijkt meer oranje te zijn.
Zou je misschien de settings kunnen delen waar jij tevreden mee bent?
Ik heb deze instellingen gebruikt:
Dat werkt bij mij het beste.
Super, ga ik vanavond gelijk proberen!
330 is trouwens helemaal geen geld ;)
Was denk ik een prijsfoutje bij de Saturn haha, vlak na het reserveren is de prijs verhoogd naar €403,- maar wij konden hem gelukkig wel meenemen voor €330,- omdat dit in de orderbevestiging stond.
Ik heb hem 2 weken geleden voor 339 gekocht bij de duitse Mediamarkt, dus denk niet dat het een foutje was, je kon hem kopen voor 339, of voor 405 met extra garantie. Dus zeker een mooie deal.
Graag koop ik de S4 55" ook, is er enige belemmering deze in Duitsland te kopen en in Nederland te gebruiken ? Bijvoorbeeld een minder goed uitgewerkt Nederlands menu omdat er niet dedicated voor de Nederlandse markt is gekozen (domme vragen bestaan niet vind ik zelf).

[Reactie gewijzigd door HugoZeilstra op 24 juli 2024 02:23]

Denk het niet, zit Android tv op, je kan je taal kiezen. Ook bij instellingen kan zo'n beetje alle talen kiezen. Lijkt me geen probleem. But not sure... Misschien weer iemand het zeker......
Toffe review! Ik heb zelf vorig jaar de TCL 43EP640 gekocht. Ik was toen hard aan het twijfelen tussen deze en de Xiaomi. Nu 7 maand later begint de TCL moeilijk te doen. De Chromecast functie vind de tv niet, de tv is heel traag in het opstarten (langer dan 10 seconden), de TCL bloatware verschijnt telkens opnieuw op het het startscherm nadat ik het verwijderd heb, nog geen updates gehad, navigatie kan echt traag zijn, apps die niet willen starten. Ik ben zwaar aan het twijfelen om de TCL retour te sturen en de Xiaomi aan te schaffen. Hoe is de Xiaomi nu nog? Nog steeds even snel als in het begin? Zijn er al negatieve dingen die je ondertussen gevonden hebt aan de tv? Alvast bedankt!
Op deze tv geen last van bloatware. Maar ik merk wel dat het af en toe wat langzamer gaat. Soms even de tv volledig aan en uit helpt. Gaat vrij snel, het opstarten.
Ik bedenk me nu dat ik ook behoorlijk wat apps heb geïnstalleerd, misschien eens wat er af gooien, kijken of dat helpt. Maar dat bedenk ik me nu pas, als ik verschil merk laat ik het weten.
Ben nog steeds tevreden, wel wat zorgen om de AB. Valt nogal eens en heb nog geen vervanger online gevonden. Zonder ab is niet in het Google menu te komen. Althans mij nog niet gelukt.