Werd geleverd met waterdichte behuizing. Opmerkelijk was dat ik de camera goedkoper kon krijgen in combinatie met de AKA-FGP1 ofwel de finger grip.
Montering
Ik heb deze actioncam gemonteerd onder het stuur van mijn racefiets met de Sony VCT-RBM2 Roll Bar Mount en zo enkele honderden kilometers gereden. Het beeld blijft behoorlijk stabiel, zelfs als je er mee over klinkers rijdt.
Dit is een 4K video over asfalt langs de Zijl (in Noord-Holland) (het gekraak is van mijn zadel):
Hier is een bewerkte video van mij waarbij ik over de klinkers van Schoonhoven rijdt. Dat is toch echt wel een prestatie, want als racefietser heb je soms het gevoel dat je voortdurend schoppen onder je kont krijgt. In de video merk je nauwelijks iets van trillingen.
Geluid
De microfoon vangt wel veel windgeruis op. Hier is een voorbeeld van een opname met tegenwind. In dit geval zo'n windkracht 4. Het klinkt bijna alsof je in een orkaan rijdt.
Waterdichte behuizing
In zijn waterdichte behuizing is het windgeruis een stuk minder, maar dan zijn de kleuren ook wel wat minder fel. Hier zie je een HD video gemaakt in de waterdichte behuizing. (Ik had mijn camera toen nog bovenop mijn stuur, vandaar dat je mijn triathlonstuur in beeld ziet)
Ik had in deze video de camera in de waterdichte behuizing gedaan omdat ik regen verwachte. Het weer was toen ook dus niet zonnig. Onder water heb ik de camera nog niet getest.
Besturing
Kun je die camera een beetje besturen op de fiets? Ja, dat gaat vrij aardig. Belangrijk is dat als je de camera aan zet en de opname begint of eindigt, dat het geluid van de functies onder het windgeruis goed te horen is. De camera geeft een ander geluid bij het aanzetten, opname starten en opname stoppen.
Dat werkt vrij aardig, al heb ik bij hardere wind wel eens even gemist of hij mijn opname nou echt gestopt had, met lange opnames tot gevolg. Op 64 GB heb je 1 uur 15 min opnametijd, dus als je dat even niet door hebt, dan is de MicroSD kaart vrij snel vol.
Instellingen
Er is behoorlijk wat aan de camera in te stellen. Standaard uit de doos draait hij wel op HD, niet 4K. Dat kun je in het menu op het LCD scherm instellen. Je kunt het beeld ook op z'n kop opnemen, wat met mijn montering onder het stuur erg handig is.