Philips 65PUS7304 Zilver Review

29 april 2020, laatste update op 29 april 2020, 660 views Rapporteer

Prima middenklasse TV voor mensen die Ambilight en een vlotte Smart TV willen,

Pluspunten

• Ambilight
  • Android TV
  • Design is aantrekkelijk

Minpunten

• Samsung, LG en Sony hebben in deze prijsklasse (waarschijnlijk) beter beeld
  • Afstandsbediening is matig, maar niet slecht

Inleiding
Deze Philips TV wordt gemarkte als "the one to watch" . Het idee achter die uitspraak is, dat je als consument met een middelmatig budget en weinig technische kennis van zaken, deze tv gewoon kan kopen en dan iets goeds in huis haalt. Ik ben het met Philips eens. Als redelijke technerd kijk ik bergen reviews, en dan kom je tot de conclusie dat goedkopere Philips TV's nergens echt met kop en schouders bovenuit steken. Behalve dan natuurlijk met Ambilight, want dat is een Philips-only dingetje. Wil je meetwaarden en een vergelijking met andere TV's dan raad ik het Tweakers review aan van de kleinere versie van deze TV.
Waarom deze TV?
Mijn budget is niet toereikend voor OLED, maar ik wilde wel op z'n minst een diagonaal van 65 inch. Dus dan kan je inderdaad een goedkopere QLED kopen of een Sony (hoewel die vaak duurder zijn dan de philips variant als je dezelfde features wil.)

Ambilight was geen harde eis, maar mijn wederhelft stelt het wel op prijs. Daarnaast wilde ik geen budget-smart-TV oplossing die na 4 jaar geen support meer heeft. Nu heb je die garantie met Android TV niet, maar de kans is wel wat groter :) . Dan kom je dus al heel gauw bij deze televisie uit.
In verhouding tot de concurrentie
Het grote verschil ten opzichte van de concurrentie is de vormgeving, Android TV en dus Ambilight. Een of meer van die eigenschappen zou een reden moeten zijn om deze tv te kopen.
Motion
Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal, maar Sony gaat bijvoorbeeld beter met motion om.
Contrast
De 65 inch is een VA-paneel, hier heb ik bewust voor gekozen omdat ik weet dat ik nooit vanaf een extreme hoek de TV ga bekijken. Ik ben zeer te spreken over het contrast en het zwart. Het is geen OLED-zwart maar voor het bedrag dat ik betaald heb presteert de TV erg goed!
Smart-TV
Android-TV is vlot in gebruik, en de WIFI-ontvanger erg snel te noemen. (mijn 2019 MacBook moet langer bufferen als ik YouTube kijk)
Voor dit soort bedragen mag je niet klagen, een aanschaf in deze prijsklasse is naar mijn mening een compromis. Wil je het allerbeste beeld? Dan is deze TV niet de eerste keus. Wil je allround een prima TV die er ook nog eens mooi uit ziet? (en ambilight heeft!), dan is de keus heel makkelijk gemaakt!

Heb jij ook een Philips 65PUS7304 Zilver?

De 65" heeft toch een IPS paneel? :)
De 43 en 55 hebben een IPS, als ik tweakers mag geloven is de 65 een VA. Zeker weet ik het niet :P
Hoe zijn de kijkhoeken? Bij een VA paneel zouden de kleuren onder een hoek een stuk minder intens zijn, mischien op die manier eea aflijden? :9
Zonder vergelijkingsmateriaal durf ik het niet te zeggen. Mijn vorige tv was dusdanig slecht dat dit sowieso een grote stap omhoog is.

Dit paneel zit in vrij veel Philips televisies dus je zou zelf kunnen checken bij een MediaMarkt denk ik? 😁

Ik heb iig geen moeite met de kijkhoeken, voordeel is ook dat het een grote tv is :P
Als je eea vergelijkt met recht van te voren en onder een hoek, dan zou je als het goed is al genoeg verschil moeten zien in de kleuren. Zo ja, dan is de kans groot op een Va-paneel :P

65" is inderdaad groot zat, al is het prijsverschil met de 70" niet heel groot }>

Mediamarkt ga ik nog doen, eerst online eea uitzoeken :)
Ik heb de 70 niet genomen vanwege de voet. Die vind ik wel mooi op de 65 en lager. En toen ik de 65 kocht was ie 850 en de 70 was 1000 :)

De tv staat tijdelijk in een opslagruimte ivm een verhuizing dus ik kan het sowieso niet voor je checken 😅

[Reactie gewijzigd door Rnej op 25 juli 2024 20:53]

De voet van de 70" is inderdaad minder mooi, maar grote kans dat ik hem ga ophangen.

Geen probleem, thanks voor het overwegen :)