Na het vroegtijdig overlijden van mijn media player, (een eminent doosje met Kodi) die als primair doel had media content van mijn NAS te streamen, ben ik gaan rondkijken naar vervanging in een wat breder aspect.
Ik zat me al tijden te irriteren aan de trage werking van mijn Samsung Smart TV. Naast normale TV (via satelliet) gebruiken we ook Netflix, Youtube en de CanalDigitaal App. Zoals al aangegeven is het Smart gedeelte van die TV erg stroperig in gebruik en kost bijna een minuut om vanuit standby naar streamend beeld te krijgen.
Enter de Nvidia Shield TV. In eerste instantie moest ik even slikken vanwege de prijs, maar uiteindelijk toch de gok genomen. (ook vanwege de goede trackrecord op de oudere shields en de positieve verhalen)
Alle nederlandse winkels konden niet (meer) leveren. Uiteindelijk heb ik apparaat direct bij Nvidia besteld, waar de prijs een stukje lager lag EN ondanks dat levering vanuit Ierland gebeurt had ik hem de volgende dag al in huis!!!!
Installatie was een peulenschil, zo ook de aanmeldingen bij de verschillende apps.
Netto resultaat is dat ik een veel betere gebruikerservaring heb op alle fronten.
- Streaming van de NAS met Kodi, functioneel hetzelfde als de Eminent, maar veel vlotter in gebruik
- Netflix + Youtube werken erg lekker op dit apparaat, vooral in vergelijking met Samsung Smart TV varianten
- Canal Digitaal App werkt zonder problemen, ook deze app draait erg vlot, zelfs beter dan de iTV doosjes (mz101) Het verschil tussen de app op de Samsung TV en de Android TV is zelfs nog groter. Die op de Samsung Tv is erg buggy, streams die wegvallen. Geluid welke naar 5 minuten wegvalt. En natuurlijk een servicedesk die niet kan helpen.
Kortom ik ben erg blij met de geleverde toegevoegde waarde van de Shield en raad hem van harte aan.

Helemaal als KPN en Ziggo eindelijk ook een App voor Android TV leveren. Dan is het echt een centrale Smart TV Device geworden, vele malen beter dan menig TV dan ook.