Nadat mijn vorige Canon printer, de MG6150, net in een examenperiode waarbij veel geprint moet worden stuk ging heb ik deze TR8550 aangeschaft. Helaas had ik toen niet veel tijd om te vergelijken, en dus overhaast dit zéér middelmatig product gekocht. De printer is zeer fragiel gebouwd, zeker in vergelijking met m'n oude MG6150.
Telkens wanneer een inktcartridge vervangen wordt, reinigt de printer z'n printkoppen, waarbij schandalig veel (dure) inkt verbruikt wordt. Dit is een typisch Canon kwaaltje, waarvan m'n vorige printer ook last had maar bij deze printer is het nog een stuk erger. Had gehoopt dat dit na 9 jaar gefixt zou zijn. In bijlage printscreens van zo'n printkopreiniging, meer dan 1/10de van de cartridge is hierbij verspild, de printopdracht die bezig is was eentje in zwart-wit/grijstinten (net voor deze printopdracht waren de kleurencartridges pas vervangen). Bij de blauwe cartridge is zelfs +- 1/5de verbruikt voor de printkopreiniging, zonder dat er in kleur afgedrukt was. Heeft dus te maken met slechte software (uiteraard zo ingesteld door Canon om geld te verdienen aan inkt), vandaar 1 ster voor 'drivers en stabiliteit'.
De automatische document feeder trekt meerdere bladeren tegelijk binnen, waardoor uiteraard niet alle bladzijden ingescand worden omdat ze dubbel over elkaar liggen. Vandaar 2 sterren voor scankwaliteit.
Update: na een tijd heb ik deze functie nog eens geprobeerd, en nu werkt de ADF wel gewoon naar behoren. Destijds simpelweg pech (te glad papier?). Kwaliteit van de scanner an sich qua beeld is zeker wel voldoende goed.
Wat ook irritant is, is dat je telkens het bedieningspaneel moet uitklappen om te kunnen printen.
Wanneer je papier bijvult, moet je telkens weer het papierformaat bevestigen.
Ondanks wat je zou verwachten bij een printer van € 150, beschikt hij niet over een USB-aansluiting aan de voorkant om te scannen naar of afprinten vanaf een USB-stick. Dit kan enkel vanaf een SD-kaartje waarvoor een aansluiting voorzien is aan de voorkant.
Update mei 2021:
Om een of andere reden lijkt de printer inmiddels minder vaak een inktkopreiniging uit te voeren. Inmiddels ook inktpatronen gevonden in de Action (Ink&print) die blijken te werken in dit model van Canon, dus als hij toch nog 'ns gekke dingen begint te doen kost het alvast een stuk minder
Eindoordeel van 'slecht' naar 'voldoende' aangepast (hoewel er soms wel al het een en ander begint te piepen en kraken binnenin de printer wanneer hij aan de slag is, maar voorlopig nog geen problemen mee).