Sony 49XH95 Zwart Review
Mooie 49" tv met strak design. Super eenvoudige installatie. Kleuren zijn levensecht en sprankelend door TRILUMINOS en de X-tended Dynamic Range en door de Full Array ledtechnologie is zwart echt zwart. Geluid is beter dan verwacht, maar kan beter.
Pluspunten
- Design
- Heldere, sprankelende kleuren
- Makkelijke installatie
Minpunten
- Geluid is goed, maar kan beter
Ik heb de 49" Sony KD49XH9505 nu 4 weken in bezit en ik moet zeggen dat de televisie me uitermate positief heeft verrast. De installatie was super eenvoudig, gewoon aansluiten en de installatie wizard zijn werk laten doen. De televisie ziet er goed uit met hele smalle randen waardoor hij mooi strak oogt. Vooraf was ik een beetje sceptisch of een lcd-televisie qua beeld in de buurt zou kunnen komen met de 3 jaar oude 4K oled-televisie in onze woonkamer, maar deze zorg was ongegrond. Door TRILUMINOS en de X-tended Dynamic Range zijn de kleuren levensecht en sprankelend, door de Full Array ledtechnologie is zwart echt zwart en is er aan de randen geen sprake van bleeding. Dat is wel wat anders dan onze oude slaapkamer televisie waar zwart eerder een laf donkergrijs was. Het geluid is prima en je kunt het verschil voor- en na de automatische instelling duidelijk horen. De TV gebruikt daarvoor de afstandsbediening die je op de plek waar je luistert moet houden. De TV zendt dan geluidspulsen uit waarmee hij de instellingen aanpast. Alhoewel het geen sound-systeem is kun je hem prima zonder soundbar gebruiken. Stemmen zijn goed te verstaan en muziek klinkt mooi. Inmiddels hebben we de AppleTV 4k binnen en dat geeft een extra dimensie aan scherpte en contrast, op 4K is de televisie duidelijk op zijn best. Alhoewel er wel verschil zichtbaar is met onze Sony oled televisie in de woonkamer, is het prijsverschil daar ook naar. Voor een lcd-televisie is deze gewoon goed. Mijn zoon heeft hem ook ontdekt voor het spelen van Call of Duty op zijn PS4, ook daarvoor is de televisie prima geschikt. Er is vrijwel geen lag zichtbaar in snelle scenewisselingen.