LG 34WN80C-B Zwart Review

24 april 2020, laatste update op 24 april 2020, 1.118 views Rapporteer
Product gekocht 0

Erg goed kantoorscherm.

Dat is mijn mening na 2 dagen gebruik.

Pluspunten

• Erg goed kantoorscherm
  • USB-C met 60W power delivery
  • Helder scherm
  • Relatief goedkoop
  • Stabiel op eigen voet

Minpunten

• Geen kabel management
  • Geen game-scherm

Erg goed kantoorscherm. Dat is mijn mening na 2 dagen gebruik.

Ik heb het scherm uit de doos gehaald, aangesloten en ben gaan werken. Ik heb nog geen instellingen aangepast. De komende weken zal ik een uitgebreidere review gaan schrijven waarbij ik dieper in ga op alle instellingen en mogelijkheden.
Motivatie waarom ik dit scherm heb gekozen.
Ik heb dit scherm aangeschaft ter vervanging van een 5 jaar oude LG 29UB55-B.
Mijn oude monitor had een resolutie van 2560x1080 dus wilde ik sowieso een monitor met een hogere resolutie.
Ik heb in de eerste instantie gekeken naar een 4K scherm. Hiervoor heb ik met een 32" en een 43" getest. De 32" gaf mij het gevoel dat alles heel klein was en dat ik door de verschaling effectief niet meer werk ruimte had als op mijn oude monitor. Bij de 43" zat ik telkens met mijn hoofd te bewegen om heel het scherm te zien. Dat was dus ook geen optie.
Mijn voorkeur ging eigenlijk uit naar een 49" 5120X1440 scherm zodat ik makkelijk 3, 4 of 5 browser-vensters naast elkaar kon openen, maar zo'n scherm vond mijn oude Mac (MacBook Pro 15" mid 2014) niet leuk. Het werkte wel maar het voldeed niet omdat de refresh rate naar 30Hz ging.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een 34" 3440X1440 scherm. Mijn criteria waren:
  • Minimaal 34"
  • Minimaal 3440X1440
  • IPS
  • Hoogte verstelling
  • USB-C met power delivery
  • Displayport
Mijn keuze is op dit scherm gevallen nadat ik ook een aantal andere (vooral duurdere) schermen had bekeken.
De doorslag was uiteindelijk de beschikbaarheid op de markt. Deze monitor is pas leverbaar en bijna alle andere monitor die aan mijn eisen voldeden waren al 2 of 3 jaar oud.

Zoals ik in het begin al aan gaf zal ik over een paar weken een uitgebreidere review maken.

Heb jij ook een LG 34WN80C-B Zwart?

Is dit een beetje vergelijkbaar als een 2x20" / 2x22" / 2x24" setup ?
@x280
In vergelijking met 2 24" monitoren vind ik één 34" prettiger.
De reden voor mij is dat je met een 34" meer 'hoogte' in je beeld hebt en dit komt op ons mensen prettiger over. Je bent immers ook gewend om een A4-tje, krant, boek te gebruiken waarbij de hoogte groter is als de breedte.
Als je op 2 24" monitoren 2 vensters open hebt staan staan ze vaak full-screen en heb je er een links en een rechts.
Op een 32" heb je de mogelijkheid om een venster letterlijk in het midden te zetten wat bij twee monitoren niet kan.
In mijn werk heb ik vaak veel vensters naast en achter elkaar open staan waarbij ik in één hoofdvenster werk en in de andere informatie beschikbaar heb of kan testen of een aanpassing is doorgevoerd. Ik vind het dus prettiger om te werken met 1 scherm ipv twee. Wat voor jou het fijnst is moet je zelf opmaken. Misschien is een setup van 3 24" schermen beter voor je. Wie zal het zeggen.

Overigens gebruik ik dit scherm ook vaak om eventjes iets op Netflix te kijken en dan is zo'n breed scherm toch wel beter als 2x een 24".
waarom is het geen game scherm? te lage refresh rate?
Met 60 Hz kan je toch best een game spelen?
Die 60 Hz zal niet het grootste probleem zijn maar de responstijd van 5ms kan voor veel 'snelle' spellen te langzaam zijn.
Als je gaat gamen en je speelt veel spellen waarbij veel ontploffingen of snelle bewegingen plaatsvinden dan zal je merken dat je informatie gaat missen. Hiervoor kan je beter een 1ms scherm kopen. Maar als je af en toe eens een spelletje speelt ter afleiding en je krijgt geen weeïg gevoel als je een dag niet gegamed hebt dan kan je ook op dit scherm gerust een spelletje spelen.
Ik zou moeten kijken wat mijn oude Samsung monitor voor responsetijd heeft.
Daar heb ik namelijk altijd goed op kunnen gamen.

Ik ben uiteindelijk voor een Ilyama 27" gegaan.
Met screensharen leek mij een Ultrawide niet altijd even handig.