Erg goed kantoorscherm. Dat is mijn mening na 2 dagen gebruik.
Ik heb het scherm uit de doos gehaald, aangesloten en ben gaan werken. Ik heb nog geen instellingen aangepast. De komende weken zal ik een uitgebreidere review gaan schrijven waarbij ik dieper in ga op alle instellingen en mogelijkheden.
Motivatie waarom ik dit scherm heb gekozen.
Ik heb dit scherm aangeschaft ter vervanging van een 5 jaar oude LG 29UB55-B.
Mijn oude monitor had een resolutie van 2560x1080 dus wilde ik sowieso een monitor met een hogere resolutie.
Ik heb in de eerste instantie gekeken naar een 4K scherm. Hiervoor heb ik met een 32" en een 43" getest. De 32" gaf mij het gevoel dat alles heel klein was en dat ik door de verschaling effectief niet meer werk ruimte had als op mijn oude monitor. Bij de 43" zat ik telkens met mijn hoofd te bewegen om heel het scherm te zien. Dat was dus ook geen optie.
Mijn voorkeur ging eigenlijk uit naar een 49" 5120X1440 scherm zodat ik makkelijk 3, 4 of 5 browser-vensters naast elkaar kon openen, maar zo'n scherm vond mijn oude Mac (MacBook Pro 15" mid 2014) niet leuk. Het werkte wel maar het voldeed niet omdat de refresh rate naar 30Hz ging.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor een 34" 3440X1440 scherm. Mijn criteria waren:
- Minimaal 34"
- Minimaal 3440X1440
- IPS
- Hoogte verstelling
- USB-C met power delivery
- Displayport
Mijn keuze is op dit scherm gevallen nadat ik ook een aantal andere (vooral duurdere) schermen had bekeken.
De doorslag was uiteindelijk de beschikbaarheid op de markt. Deze monitor is pas leverbaar en bijna alle andere monitor die aan mijn eisen voldeden waren al 2 of 3 jaar oud.
Zoals ik in het begin al aan gaf zal ik over een paar weken een uitgebreidere review maken.