Logitech MX Master 3 Grijs (met Unifying-ontvanger) Review
23 april 2020, laatste update op 23 april 2020, 590 views
Rapporteer
Product gekocht
Top muis! Ik ben verslaafd Logitech muizen gebruiker. Al twee decennia kan ik er niet meer zonder.
Pluspunten
- Comfort
- Knoppen
- Batterij
- Gewicht
In het begin van 2000 had ik mijn eerste Logitech muis aangeschaft. Ergens in de zomer van 2004 kocht ik mijn eerste mx1000. Enkele jaren later kocht ik nog eentje. Ik weet niet meer precies de reden maar het zou best kunnen dat ik koffie of gewoon bier overeen heb gekieperd. Muis kon veel hebben, maar zwemmen kon die zeker niet. Toentertijd vond ik de MX1000 heel erg duur, toen nog als scholier of net al student heb ik er ook even voor moeten sparen, maar heb er nooit spijt van gehad.
De Master 3 is in vergelijking met de MX1000 stukken lichter, vele malen preciezer en plezierig om mee te "leven". Met gewicht zal de Master 3 het nog steeds dik verliezen van mijn gamemuis (G500S). Maar die gebruik ik soms om even te gamen, voornamelijk FPS. Voor strategiespellen is de master 3 top.
De Master 3 heb ik nu enkele dagen in gebruik. Hiervoor had ik al als dagelijkse muis de Master 2S, deze heb ik voornamelijk als mijn laptop-werk-muis gebruikt. Maar regelmatig verbond ik deze ook mijn mijn hoofd pc thuis. Werkte gewoon prettiger dan de G500S.
Verschillen/Updates
Master 3 ligt heerlijk in de hand, "handvorm/bovenkant" is net wat puntiger en scherper dan de 2S. Knoppen zijn klein beetje heringedeeld en horizontaal scrollen is beter bereikbaar met de duim. Grootste merkbare verschil dat de verticale scrollwheel nog veel stiller is en preciezer doordat deze grovere groeven heeft. Ook maken de zij-knoppen meer knipgeluid en voelen steviger aan, je kan ze daardoor minder per ongeluk indrukken.
Grappig en bijna onopvallend verschil ten opzichte van de 2S is dat deze met een USB-C kabeltje op te laden is, niet dat dat veel uitmaakt. Eerst was het gewon een USB mini. Tenslotte zal ik deze misschien eens per maand laden en nu moet ik alleen langer zoeken naar een USB-C kabeltje, zoveel heb ik er nog niet van liggen. Maar het geleverde kabeltje is grijs en daarom zal deze hopelijk (nog niet opgeladen uiteraard) sneller terug te vinden zijn!
Software
Wat betreft de software ondersteuning vanuit Logitech. Deze heb ik eigenlijk nooit gebruikt, draait wel op de achtergrond maar extra opties of instelmogelijkheden gebruik ik eigenlijk nooit. Ze voegen in mijn ogen ook weinig toe aan de functionaliteit en gebruiksgemak.
Prijs:
Voor kwaliteit moet je wel wat voor over hebben. Met een prijskaartje van 100 euro (nu bij CoolB) is het zeker geen goedkoper muis. Maar gelukkig zal deze weer paar jaar meegaan.
Met grote dank aan mijn vrouw voor dit mooie cadeautje. Heb stiekem deze vraagt voor mijn verjaardag en dan ook de grijze, valt extra op!