Yamaha YAS-207 Review
22 april 2020, laatste update op 22 april 2020, 636 views
Rapporteer
Product gekocht
Ondanks de goede reputatie van de YAS-207 viel hij me tegen. Alle instellingen hebben een ander karakter, sommigen bruikbaarder dan anderen:
Stereo klinkt prima. Reguliere "Surround"-stand heeft irritante frequentiefiltering. De 3D-Surround stand is nog scheller en mijns inziens compleet onbruikbaar.
Ik heb nu de Sony HT-X8500 - een betere optie.
Pluspunten
- Prima stereo-klank
- Goede overgang tussen soundbar en subwoofer
- Fijne app.
- Analoge ingang.
Minpunten
- Irritante surround-stand
- Onbruikbaar schelle 3D-surround stand
- Niet alle functies zitten op de afstandbediening.
2 van 5 sterren (Slecht)
Ondanks de goede reputatie van de YAS-207 viel hij me erg tegen. Alle instellingen hebben een ander karakter, sommigen bruikbaarder dan anderen.
Stereo: in deze stand klinkt de soundbar prettig. Goed detail, redelijk transparant. De klankovergang van soundbar naar subwoofer valt niet erg op. In deze stand vond ik 'm heel prettig.
Surround: de soundbar filtert het geluid om een ruimtelijker klankbeeld te geven. Dit resulteert in een schellere klank, waarbij de geluiden aan de uiteinden van het klankbeeld het meest schel zijn. Het klinkt kunstmatig en leidt actief af van de ervaring. Overigens kan je via de app kiezen tussen verschillende Surround standen. Sommigen (zoals Movie en Game) zijn beter bruikbaar, anderen voegen een irritante galm toe aan het middenkanaal - waarschijnlijk om meer een diepte-ervaring te geven.
3D Surround: dit is de grote selling point van de YAS-207. Het klankbeeld wordt nog wat breder (vooral hogere frequenties) maar het geluid is dusdanig schel dat het mijns inziens onbruikbaar is - er wordt extreem agressief gefilterd en van de oorspronkelijke frequentiebalans blijft weinig meer over.
In dezelfde prijscategorie heb ik de Sony HT-X8500 geprobeerd. Het stereobeeld is een tikkie minder breed dan de Yamaha maar de klankkwaliteit blijft veel beter gewaarborgd in de surround-stand. Ik zou mensen aanraden eerst de Sony te proberen.