Iiyama E2783QSU-B1 Zwart Review
20 april 2020, laatste update op 20 april 2020, 778 views
Rapporteer
Product gekocht
Voor een 27 inch Quad HD scherm is er niet veel concurrentie. Dit scherm bevalt goed uit de door. Fijn is ook dat de doos compleet met alle kabels is. Tevens bevalt de ingebouwde USB hub voor mijn webcam.
Pluspunten
- Compleet met kabels
- USB hub
- Scherm kantelbaar
- Prijs
Minpunten
- Scherm niet in hoogte verstelbaar
- Scherm niet draaibaar
- Energieklasse B
Ik heb deze Iiyama ProLite E2783QSU monitor gekocht voor mijn studie en thuiswerken. Er kunnen lekker 2 pagina's naast elkaar op het scherm zonder in kleine lettertypes te verzanden.
Scherm had ik besteld bij Bol, en volgende dag was het geleverd.
In de doos zit:
Scherm, voet en koppelstuk tussen voet en scherm.
Stroom, HDMI, Display Port en USB hub kabels.
Boekjes.
Ikzelf heb het scherm aangesloten op een Nuc via HDMI. Gelijk uit de doos was het beeld prima voor mij. Letters waren niet te groot of te klein (ik had bewust quad HD gekozen in wetenschap dat 4K te klein werd, en full HD te lage resolutie vond op 27 inch).
De Iiyama had ik uitgekozen nadat een eerder model van Lenovo kapot ging na 3 manden, en ik die 3 keer opgestuurd heb naar Bol warbij elke keer de schade erger werdt bij versturen terwijl het probleem niet opgelost werd, uiteindelijk had ik geld terug gekregen. Ik werkte nu op een oud Samsung scherm, maar merkte daarbij dat mijn ogen moe zijn eind van de dag.
De Iiyama beloofd op de site onsite repair, dus mocht het nodig zijn ziet dat er beter uit ten opzichte van het opsturen van de Lenove. Daarnaast had ik vroeger in de CRT tijd altijd Iiyama schermen prive en nooit problemen mee.
De voet onder de Iiyama is vast, dus als je het scherm draait, draait de voet mee. Scherm kan wel voorover of achterover gesteld worden. Je kunt het niet in hoogte verstellen, maar tot dusverre heb ik er niets onder gelegd en ben tevreden met het een stukje (15 graden schat ik) achterover kantelen van het scherm.
Voor een 27 inch Quad HD scherm was dit een van de goedkopere schermen. Nadeel is dat het stroomverbruik klasse B is, er zijn duurdere schermen die energiezuiniger zijn.
Al met al ben ik erg tevreden met deze aankoop.