€ 1.038,95 bij bol Plaza

Apple iPad Pro (2020) 11" Wi-Fi 128GB Grijs Review

19 april 2020, laatste update op 19 april 2020, 1.952 views Rapporteer

Weer een topproduct van Apple.

Pluspunten

• Scherm
  • Snelheid
  • Erg dun

Minpunten

• Glad zonder cover
  • Wel heel erg dun

Deze ipad pro gekocht als vervanging van mijn ipad 2017 omdat de accu ervan wel erg matig was geworden. Hieronder mijn eerste bevindingen.

In de doos:
Niet zoveel, zoals altijd. Ipad en lader. De lader is usb-c. Ik hoop dat de komende (high end) iphones die dan ook gaan krijgen. Kabel is net zoals alle ipads, weer aan de korte kant.

Deze Ipad pro is rap! Binnen notime klaar voor gebruik, inclusief terugplaatsen van de backup. Qua snelheid zul je niet veel tekort komen, en bij downloads zal je internetabbo eerder de bottleneck wezen, denk ik.

Wat meteen opvalt is het ontwerp, zeker in vergelijk met mn oude ipad 2017. De pro is (vind ik) een stuk fraaier, met scherpe lijnen. En dunner. Veel dunner. Dat ziet er fraai uit, maar is ergonomisch weer minder omdat lekker vastpakken nu lastiger is. En zonder cover is het glas en metaal ook erg glibberig.

Het scherm is het beste wat ik tot nu toe gezien heb in eender welke tablet. Het scherm in de ipad 2017 was al niet het beste toen hij uitkwam, en nu zie en voel je die verschillen extra goed. Geen schermhaperingen, geen dof geluid bij typen, superscherp en superhelder. De 11inch vs de 9,7 is ook erg welkom!

De camera zal zeker ook verbeterd zijn, maar die gebruik ik zelf bijna niet, ook omdat de omgeklapte cover altijd voor de lens zit, en voor foto’s is een ihpone ook gewoon handiger.

Het vlaggeschip van Apple maakt het wat mij betreft waar: deze pro steekt toch net ietsje verder boven het maaiveld uit. Ja, er zijn (ook binnen Apple) goedkopere alternatieven die prima presteren, maar als je op zoek bent naar het neusje van de zalm het bereid bent het premium te betalen, dan word je met deze ipad pro wat mij betreft niet teleurgesteld.

Heb jij ook een Apple iPad Pro (2020) 11" Wi-Fi 128GB Grijs?

Wat zijn je ervaringen op moment je het Liquid Retina scherm iPad Pro als je die vergelijkt met een Samsung Amoled scherm en een video kijkt?
Ik heb ze niet naast elkaar liggen, maar als je er (veel) films op kijkt, dan denk ik dat een oled scherm, zeker qua contrast en zwartwaardes, misschien nog wel beter uit de verf komt. Alleen gebruik ik daar de tablet zelf niet voor, dan vind ik 11” toch nog steeds te klein.