Bang & Olufsen BeoPlay H7 (Zwart) Review

DanWooshop
19 april 2020, laatste update op 19 april 2020, 562 views Product gekocht

Bang & Olufsen BeoPlay H7 (Zwart)

IK heb deze koptelefoon nu ruim twee jaar in bezit. Dit is mijn lange termijn review. Zie uitgebreide review.

Pluspunten

• Materialen(leer en aluminium)
  • Comfort
  • Geluidskwaliteit
  • Touch
  • Batterijduur

Minpunten

• Trilling
  • Lastige updates

Na de Bang & Olufsen koptelefoon ruim twee jaar in bezit te hebben gehad, ben ik erg te spreken over deze creatie van B&O. De prijs ligt misschien wat aan de hoge kant, maar de bouwkwaliteit, de materiaalkeuze en geluidskwaliteit rechtvaardigen dit compleet.

Aan de buitenzijde is de koptelefoon voorzien van aluminium platen. Aan de rechterzijde is dit een touchpaneel, waarmee het volume kan worden geregeld. Ook kun je nummers skippen of terugspoelen en telefoontjes opnemen of weigeren. Het is even wennen aan de positie van dit touchpaneel, waardoor je in het begin vaak mis zal klikken.

Ook leder komt deze koptelefoon niet te kort. De earpads zijn volledig van lamsleer gevuld met memory foam dat een erg zacht gevoel geeft op het hoofd. De bovenzijde van de koptelefoon is op zijn beurt ook bekleed met leer. De koptelefoon is naar mijn mening dan ook erg fijn om te dragen voor langere duur.

Bang & Olufsen staat bekend om zijn gebalanceerde geluidsafstelling. Welke soort muziek je luistert, het zal erg onwaarschijnlijk zijn dat je ontevreden bent over de geluidskwaliteit van de Beoplay H7. Ben je opzoek naar een overdreven harde bas, dan is deze koptelefoon dus niet voor jou weggelegd. Wel zul je altijd wat zachte achtergrond ruis ervaren met draadloze koptelefoons. Al met al zeer prettig om naar verschillende muziekgenres te luisteren met deze koptelefoon.

Echter heb ik wel twee minpunten aan deze koptelefoon. Eén daarvan is het update systeem. Het kan voor een leek erg complex zijn om de koptelefoon te updaten, zodat deze goed werkt met de huidige variant van Bluetooth. Bluetooth wordt namelijk vaak verder ontwikkeld naar nieuwere versies. Het updaten gaat via de computer en moet gedownload worden op de Bang & Olufsen website.

Ook kreeg mijn exemplaar na een half jaar wat trillingen in de rechter oorschelp. Ik heb er toen over nagedacht om de koptelefoon terug te sturen omdat er nog garantie over zat. Dit heb ik uiteindelijk niet gedaan, en wonder boven wonder verdwenen de trillingen na een paar weken. Vervolgens heb ik er nooit weer last van gehad.

Conclusie:

De Beoplay H7 is een perfecte keuze voor de liefhebber van vele genres. Een gebalanceerd geluid en het draagcomfort dragen hier goed aan bij. De updates zijn even klooien maar als je het eenmaal hebt gedaan kun je weer lang verder. Het touch paneeltje is een leuke en handige functie, en de materiaalkeuze geeft een luxe gevoel.

Heb jij ook een Bang & Olufsen BeoPlay H7 (Zwart)?

Toch wel veel minpunten voor een koptelefoon in die prijsklasse.

Bedankt voor je review!