:strip_exif()/m/352460/1Jp7XP19OIY2m2395PT0rSSGnkEARpz8H7OAfSFacPxi3IKMGh.jpeg?f=620xauto)
Ik was een van de gelukkige winnaars die de Honor MagicWatch 2 mocht uittesten. De Honor MagicWatch 2 werkt samen met zowel Android- als iOS-apparaten.
Uiterlijk
Het horloge heeft een strak design dat sterk lijkt op een analoog horloge, maar met de voordelen van een smartwatch. De horlogekast heeft een slank ontwerp en is verkrijgbaar in twee kleuren: zilver met een bruine band en antraciet met een zwarte band. Voor deze review heb ik de antracietkleurige versie met een zwarte band ontvangen.
Ondanks dat design een persoonlijke voorkeur is, durf ik te stellen dat het minimalistische ontwerp bij veel mensen in de smaak zal vallen.
Bouwkwaliteit
De horlogekast is van metaal, wat zorgt voor een degelijke bouwkwaliteit. Het scherm van het horloge heeft na twee weken gebruik nog geen krasje. Daarnaast zijn de bandjes gemaakt van hoogwaardig rubber.
Mocht je de bandjes niet mooi vinden of als ze versleten zijn, dan kun je deze eenvoudig vervangen. Het horloge maakt gebruik van standaard 22mm-horlogebandjes.
Ergonomie
Het horloge is licht van gewicht, waardoor het comfortabel aanvoelt om de pols. Ondanks dat ik normaal geen horlogedrager ben, heb ik weinig moeite gehad met gewenning en geen last ervaren.
Beeldkwaliteit
De Honor MagicWatch 2 beschikt over een 1,39 inch AMOLED-scherm. Het scherm is goed afleesbaar in direct zonlicht, wat ik van een smartwatch mag verwachten.
Wanneer het donker is, produceert de watch zelfs op minimale helderheid nog relatief veel licht. Dit maakt de always-on functionaliteit minder prettig om te gebruiken.
Prestaties
De smartwatch voelt vloeiend aan en ik heb geen vertragingen opgemerkt bij het gebruik van de verschillende functies.
Accuduur
Veel smartwatches gaan iets meer dan een dag mee, waardoor je ze 's nachts moet opladen. Bij de Honor MagicWatch 2 is dat geen probleem; deze gaat met gemak een week mee. De batterij loopt wel sneller leeg als de always-on functionaliteit is ingeschakeld.
Veel smartwatches kunnen de slaapkwaliteit meten, maar dit is ook het moment waarop ze vaak moeten worden opgeladen. De lange accuduur van de Honor MagicWatch 2 is hierbij een groot voordeel.
Gebruiksgemak
De Honor MagicWatch 2 biedt veel verschillende mogelijkheden. Hieronder beschrijf ik per functionaliteit mijn bevindingen. Standaard worden de gezette stappen bijgehouden.
Watch faces
Als gebruiker heb je de vrijheid om een andere watch face in te stellen, waarop verschillende gegevens zoals de tijd, het weer, de datum, het aantal stappen en de hartslag in een oogopslag af te lezen zijn. Er is keuze uit dertien verschillende watch faces, variërend van analoge tot digitale wijzerplaten met verschillende complicaties.
Helaas werkt de optie om watch faces in te stellen via een Android-telefoon niet altijd naar behoren. Ik heb dit meerdere keren geprobeerd, maar kreeg regelmatig een serverfout.
Het aanbod aan watch faces is ruim, en sommige zijn zelfs aan te passen naar wens.
Notificaties
Zowel de notificaties van Android- als iOS-apparaten worden doorgegeven aan de smartwatch. Een nadeel is dat bij iOS de notificaties ook doorkomen wanneer de telefoon op 'Niet storen' staat. Dit kan vooral vervelend zijn als je de smartwatch draagt tijdens het slapen.
Slaap
Wanneer de smartwatch 's nachts gedragen wordt, houdt deze je slaap bij. Dit werkt via de Huawei Health-app op zowel Android- als iOS-apparaten. De iOS-versie van de app heeft echter enkele problemen en crasht regelmatig. Dit is op zich geen groot probleem, omdat de gegevens ook in de Apple Health-app te bekijken zijn.
In het overzicht kun je zien hoeveel tijd je in de verschillende slaapfasen doorbrengt en hoe vaak je wakker wordt. Daarnaast wordt aangegeven of je slaapkwaliteit verbeterd kan worden.
Hartslag
De smartwatch meet de hartslag continu gedurende de dag en geeft een overzicht van het verloop. Ik heb echter mijn twijfels over de nauwkeurigheid van deze metingen. Wanneer ik het horloge af heb en met mijn vinger over de achterkant wrijf, wordt soms een hoge of lage hartslag gedetecteerd.
Workouts
Zoals de meeste smartwatches biedt de MagicWatch 2 verschillende workout-opties. Voordat je start, kun je aangeven welke sport je gaat beoefenen, zoals zwemmen, hardlopen of fietsen. Zodra je een workout start, wordt de GPS ingeschakeld en wordt de oefening bijgehouden.
Het is handig dat de smartwatch een ingebouwde GPS heeft, zodat je tijdens het sporten je telefoon niet hoeft mee te nemen. Wel ontvang je dan geen berichten meer, omdat de smartwatch geen simkaart ondersteunt. Dit kan echter ook een voordeel zijn, zodat je ongestoord kunt sporten.
Voor de 160 euro die deze smartwatch kost, biedt hij veel functionaliteiten en een goede bouwkwaliteit. Veel vergelijkbare smartwatches zijn duurder en hebben vaak een kortere accuduur.
In combinatie met iOS werken de meeste functies van de smartwatch goed. Het grootste voordeel ten opzichte van een Apple Watch is de lange accuduur. Persoonlijk vind ik de ronde vormgeving ook mooier.
Al met al zou ik de Honor MagicWatch 2 zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een smartwatch die zowel geschikt is voor sport als voor het ontvangen van notificaties.