Uiterlijk
De HONOR Magic Watch is een strak vormgegeven smartwatch. Het scherm is groot (46 mm) en helder. Zelfs in de volle zon is het scherm goed afleesbaar. De watch beschikt over een touchscreen scherm en 2 functieknoppen aan de rechterzijde.
De bovenste functieknop geeft toegang tot de verschillende apps op de watch, zoals
- trainingsgegevens en ademhalingsoefeningen;
- Meetinstrumenten zoals een barometer, kompas, timer, wekker en stopwatch;
- telefoonlogboek;
- contacten;
- muziek;
- het weer;
- zaklamp;
- zoek mijn telefoon;
- en het instellingen menu;
De onderste functieknop geeft toegang tot de verschillende trainingen, voornamelijk gericht op duursporten. Denk hierbij aan:
- fietsen (binnen, buiten)
- hardlopen (binnen, buiten)
- wandelen (binnen, buiten)
- zwemmen
- klimmen
- berghiken
De watch is geleverd met een zwarte band en deze is verwisselbaar. De watch is met zijn 46 mm aan de grote kant voor een vrouwenpols. Er is wel een kleinere variant leverbaar maar deze heeft niet exact dezelfde functionaliteit als de 46 mm. Mijn voorkeur gaat dan toch naar de 46 mm.
Installatie
Bij het uitpakken van de HONOR Magicwatch 2 is de accu al voor 70% vol. Fijn, ik kan direct aan de slag! Bij het aanzetten van de watch wordt verwezen naar installatie van de Huawei health app op de te koppelen smartphone. Kinderlijk eenvoudig, dat is snel gedaan, de watch wordt gekoppeld en hij is klaar voor gebruik!
Gebruik Huawei health app
Vrijwel alle mogelijkheden van de watch worden aangestuurd vanuit de Huawei health app. De HONOR Magic watch 2 heeft geen eigen app store.
Via de Huawei health app kun je allereerst een wijzerplaat kiezen voor de watch. Op de watch zelf is een aantal wijzerplaten geïnstalleerd, waaruit je als gebruiker kunt kiezen. Via de app kun je aanvullend diverse wijzerplaten installeren. Ga je voor strak en eenvoudig? Digitaal? Analoog? Welke extra informatie wil je in beeld hebben? Het is zelfs mogelijk een wijzerplaat te kiezen met eigen foto’s als achtergrond. Keuze genoeg!
Alle gezondheidsgegevens die de watch bijhoudt (hartslag, stresslevel, trainingsgegevens, e.d.) zijn terug te vinden in de app. Uit de gekoppelde app blijkt meteen dat de watch erg is gericht op training en gezondheid. De training functionaliteit houdt enerzijds bij wat de gebruiker presteert, sportief gezien. Anderzijds biedt de functionaliteit diverse trainingsprogramma’s die de gebruiker kan helpen in training iets op te bouwen. Deze functionaliteit kan gebruikt worden, ook als de telefoon niet wordt meegenomen. De watch beschikt over eigen gps.In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Samsung Active watch ziet de Honor Magic Watch niet uit zichzelf dat er een bepaalde sportieve activiteit gaande is.
Functies uitgelicht
Muziek
Op de HONOR Magic Watch 2 is een muziekspeler ingebouwd, waarvoor 2 gb ruimte is gereserveerd. Deze werkt ook zonder dat de telefoon in de buurt is. Een voor mij heel groot nadeel is dat de watch en de app beiden spotify niet ondersteunen. De enige wijze om muziek af te spelen is door mp3 bestanden vanaf een computer met een kabel over te zetten naar de app op de telefoon en daarna over te zetten naar de watch.
Het geluid is prima te noemen. Je kunt het geluid vanaf de watch zelf afspelen of gebruik maken van bluetooth oordopjes.
Notificaties
De HONOR Magic Watch 2 geeft, indien de gebruiker dit wil, notificaties voor diverse apps. Met trilling, geluid, net wat ingesteld wordt. Ik heb notificaties ingesteld voor whatsapp, mail en agenda. Deze functionaliteit werkt goed, indien de telefoon in de directe omgeving aanwezig is. De notificatie komt op de watch vrijwel gelijkertijd binnen als op de telefoon. Berichten kunnen worden aangeklikt op het touchscreen scherm en daardoor komt meer van het betreffende bericht in beeld. Vanaf de watch kunnen geen berichten worden teruggestuurd.
Bellen en gebeld worden
Een goed werkende functie is het bellen en gebeld worden.
Bellen
Via de Huawei health app kunnen 10 contacten vanuit de telefoon worden toegevoegd aan de contacten lijst in de watch. Deze kunnen vanuit de watch actief gebeld worden. Afhankelijk of er gebruik wordt gemaakt van bluetooth oordopjes of niet komt het geluid via de oordopjes of de watch zelf. Ik heb de functionaliteit getest zonder oordopjes. Het geluid is voor zowel mij als de beller goed.
Gebeld worden
Gebeld worden werkt prima! Omdat de watch is gekoppeld met de telefoon, zie je op het scherm wie belt. Ook hiervoor geldt dat er gebeld kan worden met of zonder oordopjes.
Zowel bellen of gebeld worden is mogelijk als de telefoon in de nabije omgeving aanwezig is.
Algemene beoordeling- Prijs
De Honor Magic Watch 2 heeft een hele scherpe prijs waarmee je veelal de zelfde functionaliteiten krijgt als concurrerende maar vaak duurdere smartmatches. - Ergonomie
Hij draagt ligt en praktisch om de arm. De interface van het horloge is erg praktisch en reageert snel op gebruikersinput. - Featureset
Zoals hierboven aangegeven heeft het horloge een uitgebreide set features die wat mij betreft meer dan voldoende zijn. Wat ik wel mis is NFC daardoor is het niet mogelijk om contactloos te betalen met het horloge. - Mobiliteit en accuduur
De accuduur is zeer goed, na een week is deze nog 37% vol. Dit ten opzichte van mijn Galaxy Gear Active 2 die na 2 dagen gebruik al bijna leeg is. - Beeldkwaliteit
Door het Amoled display is het beeld mooi helder en scherp. Ook in het zonlicht heel goed te af te lezen. - Compatibiliteit
Ik heb het horloge getest in combinatie met een Honor 9X Pro en met een Samsung Galaxy a50. In beide gevallen werkt het horloge goed samen door de Huawei app die je installeert op je telefoon. - Bouwkwaliteit en afwerking
Het is een robuust horloge die erg stevig aanvoelt. Daarbij draag hij ligt om de pols en zit erg prettig.
Pluspunten
⦁ Accuduur. Ik heb de watch na 1 week gebruik opgeladen. De resterende acuuduur was toen 37%. Ik heb in die week gebruik gemaakt van de bel functie, notificaties, incidenteel muziek en heb er uiteraard veel mee geprobeerd, bekeken, e.d.
⦁ De bel functie en notificaties. Dit is een welkome aanvulling op mijn smartwatch.
⦁ Het scherm, helder, en zeer goed afleesbaar in de volle zon.
⦁ Geluid. Zonder gebruik te maken van bluetooth oordopjes is het geluid goed, niet blikkerig.
⦁ Nog niet genoemd, maar de watch is waterdicht!
Min punten
⦁ Erg gericht op training/gezondheid en dan vooral op duursporters. Ik kan me voorstellen dat dit voor de fanatieke duursporter echter juist een pluspunt is.
⦁ Geen eigen apps te installeren
⦁ Geen ondersteuning spotify