ASUS RT-AX88U Review

12 april 2020, laatste update op 12 april 2020, 793 views Rapporteer
Product gekocht 0

Een top router maar toch maar een goed in plaats van een uitstekend.

Pluspunten

• Goede verbinding
  • Ook voordeel met oudere wifi standaard
  • 8 in plaats van 4 lanpoorten
  • Ai-mesh

Minpunten

• (nog) stevige prijs
  • 1ste exemplaar terug kunnen sturen

Een top router maar toch maar een goed in plaats van een uitstekend. Dit omdat het eerste exemplaar welke ik ontvangen terug heb kunnen sturen. Het vervangende exemplaar draait hier inmiddels een tijdje naar alle tevredenheid (uitstekend).
De router is een Wifi AX model, of zoals we dat nu noemen een Wifi 6 model. Ondanks dat de meeste apparaten zelf nog geen wifi 6 maar max. Wifi 5 (AC) of Wifi 4 (N) ondersteunen merk ik ook met deze apparaten een groot verschil. Dus ook als je voorlopig geen apparatuur hebt die zelf Wifi 6 ondersteunen zal je zeker wel voordeel hebben met deze router.
Het bereik in mijn huis is overal goed. Het idee dat deze router ook het Aimesh van ASUS ondersteunt geeft vertrouwen dat ook in de toekomst veel plezier van deze aankoop zal hebben.
De prijs is wel stevig. Maar dat is natuurlijk altijd wel met "nieuwe speeltjes" (nieuwe techniek)
Nog een voordeel is vind ik dat hij 8 lan-poorten heeft in plaats van de standaard 4

Heb jij ook een ASUS RT-AX88U?

Dit omdat het eerste exemplaar welke ik ontvangen terug heb kunnen sturen.
Dat is nou niet echt een "geldige" reden om het product an sich een minpunt te geven. Als je nou twee of drie exemplaren had moeten retourneren om een goede te krijgen, ok, dan snap ik het wel. Maar een enkel maandagochtend exemplaar is nou niet echt een reden om het product een minpunt te geven. Het is namelijk een n=1 ervaring en niet een producteigenschap. :)

---

Ik heb zelf ook een RT-AX88U. Heerlijk ding. Al draai ik er wel de ASUSWRT-MERLIN custom firmware op, doe ik altijd met ASUS routers --> https://www.asuswrt-merlin.net/

[Reactie gewijzigd door Wildfire op 25 juli 2024 07:43]

Weet niet of het wel of niet een "geldige" rede is.
Ik heb waarschijnlijk dus eerst pech gehad. Dat kan en is jammer. idd zoals je zegt een maandagochtend exemplaar. Dat is wel iets wat ik jammer vind. Het was ook niet om daarmee deze router of Asus helemaal af te kraken. Zeker niet zelfs.
Wat was de reden dat je het eerste exemplaar terug stuurde?
In het kort.
Bij het eerste exemplaar kreeg ik bij het instellen gelijk al een ander (inlog)scherm dat ik volgens de gebruiksaanwijzing zou krijgen. (de doos was wel gesloten toen ik hem kreeg). Lukte me uiteindelijk wel om hem in te stellen. Maar liep niet soepel
Op ingesloten kaart stond ook bij om de router de laatste updates te laten doen. Dit gedaan met het idee dat daarna beter zou lopen.
De router zag o.a. mijn server niet. Server resetten etc. geen effect. Ook andere apparaten zagen elkaar niet of lastig. Inloggen in de router ging erg traag steeds tot dat ik helemaal niet meer kon inloggen.
Kon niet meer in de router komen. Ook een reset naar fabrieksinstellingen hielp niet. Kon niet meer in de router komen met geen van de apparaten hier.
Heb netjes een nieuwe gekregen deze geen van deze problemen gehad en deze draait als een speer.
Vreemd. Weet je toevallig of er nou een verschil in hardware/software zit tussen de 2 routers die je gezien hebt?