Smartwares C924IP IP camera buiten Review
11 april 2020, laatste update op 11 april 2020, 888 views
Rapporteer
Product gekocht
Webinterface en software is 3x niks. Staat niet aangegeven, maar ondersteund ONVIF incl PTZ op een Dahua recorder.
Pluspunten
- ONVIF via poort 36000
- Werkt op Dahua Recorder incl PTZ en presets
Minpunten
- 1280x960 (1.3 MP 4:3)
- Substream werkt niet via de Dahua recoder
- Geen POE
3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze Pan Tilt Zoom camera een keertje op de kop getikt voor een leuk prijsje. Ik ben niet echt te spreken over de webinterface. Ten opzichte van een Dahua camera is het 3x niks. Zo kun je bijvoorbeeld geen DST instellen. Ik heb niet de officiële route gevolgd om deze camera te gebruiken.
Er wordt nergens gesproken over ONVIF, maar ik ben er achter gekomen dat dit wel degelijk aanwezig is. Dat betekend dat je hem in principe op iedere willekeurige ONVIF compatible recorder kunt aansluiten.Middels ONVIF Device Manager ben ik daar achter gekomen. Echter het aansluiten op mijn Dahua recoder ging niet helemaal vanzelf. Standaard ONVIF poort is 80, maar in de Dahua recoder moest ik port 36000 opgeven voor deze camera.
PTZ functionaliteit is daarna volledig werkend inclusief preset functies van de Dahua recoder. Op de softwarematige recoder GeniusVision heb ik zowel Main als SubStream werkend gekregen, maar werkte het PTZ voor geen meter.
Substream heb ik nog niet werkend gekregen op mijn Dahua recoder jammer genoeg.
Omdat de camera niet als ONVIF camera geadverteerd wordt en het out of the box ook niet goed werkt vind ik de prijs nogal stevig die er voor gevraagd wordt.
Beeldkwaliteit is prima. Geen hoge resolutie, maar bitrate kan afhankelijk van de instellingen oplopen tot makkelijk 4Mbit.