Reden tot aankoop
Mijn oude scherm was een 25,5 inch (2K) scherm met 60 hertz dat zo'n 10 jaar oud is en daarmee zijn beste tijd heeft gehad.
Ik had de volgende eisen:
- Net als mijn vorige scherm was ik dus opzoek naar een scherm met een goede bouwkwaliteit. Het doel is om wel weer een flinke tijd vooruit te gaan met een nieuw model.
- Het scherm moest minimaal 32 inch zijn. Ik programmeer naast mijn werk ook regelmatig thuis. Ook het werken in tekstbestanden is hierdoor prettiger.
- Het scherm moest minimaal een 120 hrz scherm zijn doordat ik ook wel van games (vooral shooters) houdt. Met name CS GO.
- Scherm moest een degelijke PPI hebben
- Een curved scherm was een pré
- Een niet te schreeuwerig model was ook een pré. Veel gaming monitoren zijn toch gericht op een wat jongere doelgroep
Zelf ben ik met name door deze reviews overstag gegaan:
Review van Twiekriez (Bedankt daarvoor

TomsHardware
Voordelen van het scherm
Sinds begin april heb ik de Dell S3220DGF in bezit en ben tot nu toe erg tevreden. Een heerlijk scherm dat ik heb aangeschaft doordat mijn vorige scherm verouderd was. De bouw van het scherm voelt heel degelijk en de standaard van de monitor is naar verhouding voldoende zwaar.
Nadelen van het scherm
Enige nadeel wat ik heb kunnen bekennen is dat de meegleverde DP 1.2 kabel problemen veroorzaakt bij het booten. Zie ook
Youtube
Dit probleem zal mogelijk niet voor iedereen het geval zijn, maar ik heb een degelijke VESA gecertificeerde kabel besteld en het probleem is hiermee opgelost.
Link naar kabel
Binnenkort zal ik wat deze review verder uitbreiden.
Getest met setup:
i5 4490