Samsung S27H850QFU Zwart Review

9 april 2020, laatste update op 9 april 2020, 413 views Rapporteer

Een stevig gebouwde monitor met zakelijk design, goede beeldkwaliteit en usb-c met power delivery. De helderheid kan beter en 45 watt power-delivery is wat aan de weinige kant.

Pluspunten

• Usb-c met power delivery
  • Goede beeldkwaliteit
  • Stevige voet met veel instelmogelijkheid

Minpunten

• Slechts 45w power delivery
  • Mat scherm maar toch lichte reflectie
  • Helderheid is bij veel zonlicht iets te weinig

Ik heb deze monitor gekocht vanwege het zakelijke design, goede beoordelingen op de beeldkwaliteit en voor usb-c ondersteuning. Vanwege kleine aantal reviews was ik aanvankelijk terughoudend om de monitor te kopen, maar ik heb toch de gok gewaagd en dit heeft positief uitgepakt.

De monitor wordt geleverd in een spartaanse doos. Geen fratsen en geen bijzondere verpakking. Meegeleverd waren bij mij een powerkabel, displayport naar displayport kabel, hdmi en tot mijn verbazing een usb-c kabel. Op diverse locaties waaronder tweakers wordt aangegeven dat usb-c niet meegeleverd wordt, wellicht is dit veranderd.

De monitor zelf is degelijk gebouwd. De voet en mount zijn van grotendeels plastic maar voelen stevig en degelijk aan. Het uiterlijk is simpel en understated, wat ik zelf erg kan waarderen. Het is een beduidend zakelijker uiterlijk dan de consumenten monitoren van Samsung. De randen zijn niet zo dun als op de persfotos van samsung, maar zijn alsnog aan de dunne kant.

De voet is zeer instelbaar. Je kan de monitor zeer hoog of zeer laag instellen en tevens kantelen en draaien. Bij trillingen of geschud wiebelt de monitor slechts een beetje, meer dan acceptabel.

Bediening van het menu geschied met een joystick achterop. Dit werkt gemakkelijker dan traditionele monitor menus met meerdere knoppen. Het menu zelf is overzichtelijk, maar bied relatief weinig instel mogelijkheden.

Over de beeldkwaliteit kan ik niet klagen. Ik heb geen referentiekader maar de kleuren komen natuurgetrouw over en het contrast is goed. Het enige nadeel is de helderheid. Bij fel zonlicht op een heldere dag is dit net niet afdoende. Heb je niet veel last van direct zonlicht of heb je goede zonwering om dit tegen te gaan dan zou ik hier geen zorgen over maken.

Het beeldscherm zelf is mat maar heeft toch een hele lichte glossy afwerking. Daardoor kan het zijn dat bij donkere kleuren, onder een schuine hoek of bij direct licht je een reflectie ziet. Ik vind het niet heel storend maar ervaar het wel als minpunt.

Mijn conclusie is dat dit een goede monitor is voor mensen die waarde hechten aan een zakelijk design, goede beeldkwaliteit en usb-c aansluiting.

Heb jij ook een Samsung S27H850QFU Zwart?